Mijn anker is van papier

Na mijn schrijfgong over beelden >> ben ik doorgegaan met het dagelijkse schrijven, maar dit keer gebruik ik als inspiratiebron de kaarten van Monica Bosman met als titel "Mijn anker is van papier"

 

Het zijn prachtige kleurrijke kaarten met één dichtregel uit haar gedichten. Juist deze compacte en beeldende taal inspireert me om over andere dingen te schrijven dan ik gewoonlijk doe.

 

Ik trek een kaartje en schrijf zonder eerst na te denken direct de regel over en blijf vervolgens 15 minuten doorschrijven. Daarna lees ik het hardop voor en schrijf tot slot een elfje naast het kaartje in mijn dagboek.

 

Elfje

Dit is een klein versje van 5 regels en in totaal 11 woorden, vandaar de naam "elfje". Het kunnen losse trefwoorden zijn, herhalingen bevatten of een doorlopende zin zijn. De structuur is…

 

woord

woord woord

woord woord woord

woord woord woord woord

woord

 

Monica heeft verschillende werkvormen voor je op een rijtje gezet en je kunt het hier downloaden >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speciale aanbieding voor Shodo

De 52 kaarten kosten € 14,50 en wanneer je bij je bestelling  in het vakje van de kortingsbon vermeldt dat je via Shodo komt door het naam Shodo te noteren, betaal je geen verzendkosten. Je kunt de kaarten direct bij Monica bestellen >>

 

 

Delen op het weblog

Schrijf je zelf ook een elfje n.a.v. de kaart?
Deel het dan hier op het weblog.

Noteer eerst de dichtregel en schrijf daaronder het elfje.

2 reacties op “Mijn anker is van papier

 1. Sandra Went

  Lieve Christine,

   

  Wat een mooi beeld! Mijn dagboek ervaar ik inderdaad als een anker van papier. Het schrijven dient de verwerking van het gebeurde en creëert overzicht. Ik voel me zeer geïnspireerd en heb de kaartjes meteen besteld. Volgend jaar wordt mijn dagboekthema 'The secret garden of calm', een concept van David Servan Scheiber. Het gaat over heilzaam vertoeven op een plek waar niets hoeft en alles mag. Leven vanuit behoefte. Ik ga komend jaar iedere week een kaartje trekken en met mijn thema in gedachten, al schrijvend, vertoeven in die geheime tuin. Dank voor de tip!

   

  Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *