Mijn eigen woorden tegenkomen

Op een onverwacht moment

Het boekje lag in de boekhandel op tafel vol aanbiedingen. Het was vooral de titel die me aansprak. “Geef jezelf stilte” zijn woorden die ik mezelf hoor zeggen in retraites en op workshops en die ik zelf keer op keer moet horen. Ik houd van de stilte, maar eerlijk gezegd geef ik het veel te weinig aan mezelf.

Eenmaal thuis kroop ik met mijn nieuwe aankoop en een geurende kop thee op de bank. Voordat ik erin begon te lezen, bladerde er een beetje in, keek naar de afbeeldingen en proefde hier en daar een zin. Tot ik op pagina 100 een afbeelding van het labyrint van Chartres erin zag staan.

En daaronder zag ik mijn eigen woorden staan…

 

Bron
“Geef jezelf stilte – op adem komen met meditatie”
Saskia de Jong en Wybo Vons

2 reacties op “Mijn eigen woorden tegenkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *