Mijn wens voor jou

Op de drempel van het nieuwe jaar

Het afgelopen jaar was er een met heel veel kleur en donkere schaduw. Sinds september j.l. ben ik aan het herstellen van een burn-out en ligt mijn werk stil. Ik heb geduld moeten hebben en nog steeds… maar ik voel hoe het tij heel voorzichtig aan het keren is. De grootste zwaarte en vermoeidheid wordt lichter en ik voel hoe de hoop terugkeert.

Ik had grootste plannen voor het komende jaar, een jubileumjaar want in 2023 is het 30 jaar geleden dat ik in Amerika mijn eerste schrijfcursus gaf. Die plannen staan nu nog allemaal ingepakt en liggen op de plank te wachten. Ik heb nog echt geen idee hoe en wanneer ik kan beginnen met uitpakken, maar zodra ik hier meer over weet, zal ik het hier en in mijn SchrijfWijzer met je delen.

Inspiratie is voor iedereen en onder alle omstandigheden een kostbaar goed. De afgelopen maanden heb ik nauwelijks geschreven, ik was er gewoonweg te moe voor. Maar sinds een paar dagen heb ik er weer van geproefd en heb ik hier in huis een nieuwe schrijfplek voor mezelf ingericht. Ik schrijf kleine stukjes en noem ze vingeroefeningen. Woord voor woord begin ik mijn schrijfspieren weer te voelen, ga ik zachtjes open en keer ik terug in de wereld van contact en interactie, van verwonderingen en verbinding. Ik weet inmiddels ook dat het nog meer tijd vraagt en dat ik niets kan afdwingen en dat is oké. Het neemt de tijd die het nodig heeft.

Ik wens jou een heerlijk nieuw en gelukkig schrijfjaar toe. Als mijn boeken jou hierbij kunnen vergezellen en inspireren dan stuur ik ze je graag toe, zodat je in het komende jaar volop inspiratie ter hand kunt nemen. Wanneer je op 31 december een bestelling doet, dan betaal ik voor jou alle verzendkosten*. Mijn nieuwjaarscadeau voor jou! Woon je in het buitenland, dan krijg je deze korting verrekend op de factuur.

Bekijk hier mijn boeken

Laten we er samen een prachtig mooi schrijfjaar van maken!

Warme schrijfgroet,
Christine de Vries

*in Nederland

17 reacties op “Mijn wens voor jou

 1. Bernadette Tijssens

  Dag Christine,

  Mooi zoals je het beschrijft. En wat fijn dat ook de pen je kan helpen helen. Een gedicht als groet.

  in de mist van de gedachten
  blijft de wilg kalm staan
  het deert niet
  langer blad
  te dragen
  de tijd
  kan niet vergaan
  kleurt van groen naar geel
  viert zuchtje en storm
  laat de tranende wolken
  het vallen zachter maken
  licht
  voor-t-bestaan

  Bernadette

 2. Theo Frentrop

  Lieve Christine,
  Wat breng je toch weer mooie presentjes mee in jouw burn-out!
  Geschenken waarmee anderen, zoal ikzelf , hun innerlijke reis voort kunnen zetten.
  Mijn eigen hart zorgde voor een nog lang durende burn-out.
  Ondertussen kan ik het omhelzen, omdat het mij zoveel innerlijke rijkdommen schenkt.
  Ik ben je dankbaar en hoop dat ook jij jouw burn-out mag gaan omhelzen!

 3. Anja Driessens

  Hallo Christine. Het kan iedereen overkomen. Ik heb me door schrijfcursussen uit en door burn out geschreven. Zeer dankbaar dat je op mijn pad kwam. Ik schrijf dagboeken vol met elfjes. En lees graag jouw mails. Wens je een bijzonder 2023. lieve groet Anna Rosa

 4. Nelie

  Lieve Christine
  Een liefdevol luisterrijk lichtvol 2023 wens ik je toe.
  Fijn dat je weer voetje voor voetje bij de woorden komt en dat een klein stroompje haar weg vindt .
  En dan een jubileumjaar van 30 jaar waarin ook ik veel van je heb geleerd .
  Spelen met woorden samen met schrijfgenoten waar we op reis gingen en ons verwonderden en luisterden naar elkaar.
  Er was een prachtig interview met Dirk de Wachter op Human
  waarin hij sprak over Het kleine goede wat zo belangrijk is.
  Zo ervaar ik ook de schrijf momenten met jou als kleine pareltjes die oplichten onverwachts in ons levensverhaal
  Nabije momenten toegewenst troostrijk en liefdevol.
  Veel lieve groeten Nelie

 5. Lidi

  Dag Christine
  Wat fijn om weer even iets van jou te lezen en dat
  het wat beter gaat. beter gaat.
  Kleien kleine stapjes met geduld vertrouwen en veel Liefde wens ik jou toe.

  Een hartegroet van Lidi

 6. gre weel

  Lieve Christine

  Dank voor je brief en je openhartigheid. We wensen je veel kracht, geduld en wijsheid voor de komende tijd en wederom veel inspiratie, hartelijke groet en alle goeds en gezondheid en liefde in het nieuwe jaar.

  Gré

 7. Annemieke

  Wederom verrast, in dit geval door je nieuwsbrief met daarin het Jaarwoord.
  Geïnspireerd door dit jaarwoord ga ik het jaar in waarin van pre pensioen mag gaan genieten.

  Christine bedankt weer voor je inspiratie om te blijven schrijven.
  Ik wens je veel geduld, rust en vertrouwen toe dat het goed komt.
  Een mooi jubileumjaar gewenst hoe het ook uit zal pakken.

  Lieve groet, Annemieke

 8. Astrid

  Lieve Christine,
  Ik denk aan je en leef met je mee, van harte.
  Dankbaar dat je lang geleden op mijn schrijfpad kwam en nog steeds. Het schrijven gaat altijd door, ook in stilte…
  Lieve groet,
  Astrid de Keulenaar

 9. R Mensink

  Lieve Christine,
  Ik wens jou voor het komende jaar alles wat je nodig hebt om te herstellen van je burn out!.. En ik wil je danken voor alle liefdevolle gedachten die je mij hebt meegenomen in de afgelopen jaren…
  Verder hoop ik dat de betekenis van de burn out je mag leiden naar mooie inzichten waar je blij van wordt!
  Een liefdevolle groet, Ria Mensink

 10. ria

  Soms ontmoet je iemand uit het niets, je zegt hallo, wie ben jij, en vanaf dat moment wil je elkaar niet meer kwijt. In de zomer ontdekte ik jou via een boek dat ik van iemand had gekregen. Van het een kwam het ander. In oktober volgde ik het schrijfproject ‘Je keek te ver’ en nu de ‘fluisteringen van licht’. De creatieve opdrachten, de inspirerende teksten hebben mijn veel rijkdom gebracht. Ik wil je niet meer kwijt!
  Ik wens je een waardevol jubileum jaar, met of zonder veel activiteiten en veel liefde en geduld met je zelf.

 11. Lia Boesten

  Lieve Christine,
  Gun je alle tijd die je nodig hebt opdat je lichaam en je ziel kan herstellen. Ik wens je daarvoor dan ook een nieuw jaar met veel stilte- en rustmomenten. Dank je voor het delen en voor je kracht die je ‘doorgeeft’ . Dat 2023 een jaar vol
  Kostbare momenten voor je mag zijn.
  Liefs Lia

 12. Corrie Groenendaal

  Ha Christine,

  Wat fijn om je woorden te lezen.
  Mijn gedachten zijn soms bij jou, het zijn dan meer vage vragen en gevoelens
  over hoe het met je zou zijn. Ik laat dat dan maar ……wel is duidelijk dat je een
  warm plekje in mijn hart hebt. Je hebt me in de loop der tijd rijkdom aangereikt
  Christine . Mijn dank !

  Veel BETERschap, Corrie

 13. Monique Bijlsma

  Lieve Christine, ik wens jou een heel zacht en liefdevol 2023. En wanneer je herstel toch wat meer tijd en ruimte nodig heeft, is een 31-jarig jubileum zeker ook het vieren waard. Het verheugen is meestal het grootste deel van het plezier! Lieve groet, Monique Bijlsma

 14. Trudy

  Voor jou ook een liefdevol en gezegend Nieuw Jaar gewenst! Dat je alles mag ontvangen wat goed voor je is.
  Dank voor alle inspiratie die je ons schenkt; schrijven ‘gidst’ mij door mijn Leven.
  Liefs, Trudy

 15. Nanda

  Lieve Christine, dank voor jouw inspiratie, de mooie online training die ik bij je mocht volgen en die de basis is geweest voor een heel aantal van mijn eigen vingeroefeningen. Het smaakt allemaal naar meer.
  Ook inspirerend is hoe je schrijft over het herstellen van je burnout.
  Ik wens jou een mooi, gezond, inspirerend en helend 2023 toe.

  Hartelijke groeten van Nanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *