Muidhond, de film

Het boek of de film?

Toen het boek in 2015 uitkwam, heb ik het direct gelezen. Samen met lezers van de SchrijfWijzer had ik een boekclub opgericht en lazen we deze debuutroman met elkaar. Het was confronterend en indrukwekkend hoe de schrijfster, ondanks al mijn vooroordelen en sterke overtuigingen aangaande wat goed en fout is, wat mag en wat buitengesloten moet worden, bij mij compassie wist op te roepen voor Jonathan, de hoofdpersoon.

Gisteravond heb ik de film “Muidhond” gezien en ben er nog steeds van onder de indruk. Het boek “Muidhond” had ik niet meer herlezen, maar het was verrassend te ontdekken hoeveel details ik me nog wist te herinneren.

Het boek is geschreven door Inge Schilperoord en is in deze verfilming op een bijzondere wijze in beeld gebracht. Vooral de innerlijke wereld van de hoofdpersoon wordt zonder veel woorden zó intens verbeeld, dat het onder mijn huid kruipt en de volgende dag nog steeds aanwezig is.

Ik denk dat ik er eens over ga schrijven 😉

Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je een groot interview met Inge in de Volkskrant hier lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *