Na de Shodo Summer School 2019

Drie workshops, elk met een eigen verhaal

Vandaag kijk ik terug op een bruisende summer school met 3 workshops met elk 24 deelnemers. Een vrij grote groep deelnemers had ingetekend voor de complete reeks. Ik heb er zo van genoten! Samen schrijven, creatief bezig zijn, nieuwe dingen proberen, ervaringen opdoen en die delen…het is keer op keer wonder-baarlijk wat er gebeurt.

Ik heb een aantal foto’s gemaakt, die ik hier met jullie deel. ( Als je op de foto klikt, dan kun je een grotere versie bekijken). Ik nodig hierbij ook alle deelnemers uit om een korte reactie te schrijven over jullie opgedane ervaring.

 

Ga jij dit nog eens doen?

Dit was de vraag van een deelneemster aan het einde van de laatste workshop. Het is vandaag voor mij niet voor te stellen dat ik dit niet meer zal gaan doen, maar ik wil het antwoord op deze vraag nu nog niet geven. Eerst mijn pauze-periode ervaren en dan vertrouw ik erop dat ik duidelijkheid krijg over datgene wat er in mij gehoord en verwoord en gedeeld wil worden.

 

Muziek

Tijdens de workshop en het maken van een Soulcollage® hebben we geluisterd naar muziek van Eleni Karaindrou

 

Materialen

Je kunt de kartonnen kaarten mét de plastic hoesjes via deze link bestellen.

In heel Nederland (en daar buiten ;-)) worden SoulCoullage® workshops aangeboden.
De werkwijze die ik tijdens de Shodo Summer School heb gebruikt heb ik gecombineerd met mijn weg van het schrijven. Bij de meeste SoulCoullage® workshops wordt niet of  weinig geschreven.

8 reacties op “Na de Shodo Summer School 2019

 1. Regina van Amson

  17 juli bestond Difference4you alweer 13 jaar: Dit jaar heb ik gekozen voor bijna twee weken totale social media stilte om de afgelopen 13 jaar bewust te ervaren voor nog meer focus op mijn boek ✍️. Wat heb ik drie mooie en intensieve dagen gehad in Alkmaar waar ik samen met 24 anderen heb deelgenomen aan de Shodo Summer School georganiseerd door Christine de Vries. Drie dagen waarbij wij met woord en beeld al schrijvend volledig naar binnen keerden en werkten aan ons innerlijke kracht en creatief proces.

 2. Nel

  workshop innerlijke wijsheid:
  geborgenheid, goede opbouw en inhoud, op zielsniveau, zien, ervaren, voelen, inzichten, ontwikkeling, het heeft me geraakt.

 3. Rita

  Wederom de bijzondere kracht van samen schrijven, elkaar inspireren mogen ervaren. Het waren prachtige onderwerpen, vrouwenkracht en innerlijke wijsheid…… De gemaakte kaarten hebben een mooi zichtbaar plekje gekregen! Christine, dank je wel voor deze twee fantastische “Summerschool” schrijfdagen.

 4. japke harkema

  Elke keer ben ik weer verwonderd hoe deze vorm van schrijven bij de kennis komt die in mij ligt opgeborgen en wacht om gehoord, verwoord en geuit wil worden Het werkt helend, verbindend en verrijkend Dank voor het aanbieden.

 5. Margriet

  De WS Innerlijke Wijsheid van afgelopen donderdag zat vol inspirerende / onverwachte werkvormen en dito ervaring. Ik kwam bij een gevoel dat ik wel ‘wist’, maar nu voor het eerst ten volle kon ervaren. Met bijbehorend nieuw inzicht. Het werkt nog steeds door! Ik ben heel blij dat ik deze WS heb gevolgd. Dankjewel Christine !

 6. Ida

  Meegenomen op een Innerlijke Wijsheidsreis op een prachtige lokatie in Alkmaar. Wat een Kado voor mezelf en innerlijke Rijkdom ontdekt hierbij!!! Een ervaring die ik niet had willen missen en me op een Nieuw Pad heeft gezet. Het uitwisselen aan de tafels gaf zeker een extra dimensie…. contacten snel gemaakt, prachtige zielemuziek en een voortreffelijke begeleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *