NIEUW: Leesgroep Biografie Etty Hillesum

Laten we elkaar lezend en luisterend ontmoeten!

Van het een komt het ander… nu de biografie bijna in de winkel ligt, kan ik het toch niet laten om jullie allemaal uit te nodigen om het verhaal van het leven van Etty SAMEN TE LEZEN.
Werkwijze

In de wintermaanden, wanneer de avonden steeds langer worden en wij meer tijd en gelegenheid hebben om heerlijk thuis te lezen, laten we ons meenemen door de vertelkunst van Judith Koelemeijer over het leven van Etty. Gedurende maanden november t/m januari komt deze leesgroep een aantal keer bijeen via zoom waar we een klein gedeelte van het boek met elkaar bespreken in kleine groepjes. Al doende zal niet alleen het boek veel meer voor jou gaan betekenen, maar zal je ook veel over jezelf ontdekken in het contact met de andere lezers.

 

Waarom een leesgroep?
– omdat samen lezen zoveel fijner is.
– omdat het heerlijk is elkaar te ontmoeten.
– omdat ervaringen rijker worden door ze te delen.
– omdat we in het luisteren naar elkaar zoveel meer horen…
– omdat …
Voor wie een profiel op Facebook heeft, kan ook lid worden van de Etty’s leesgroep, die ik net heb gemaakt. Je vindt het via deze link: https://www.facebook.com/groups/ettysleesgroep
Bijeenkomsten via zoom
Alle bijeenkomsten duren een uur en zijn los van elkaar te volgen.
Je hoeft je vooraf niet aan- of af te melden. Het is wel belangrijk om op tijd in te loggen, zodat we op tijd kunnen beginnen. De deur naar de zoomkamer wordt aan het begin van de bijeenkomst gesloten, zodat we in alle rust samen kunnen beginnen. Inloggen kan een kwartier voor aanvang van de bijeenkomst.
 • Introductie Etty’s Leesgroep op zaterdag, 29 oktober 2022 van 10 tot 11 uur*
 • Leesuurtje 1 op maandag, 14 november 2022 van 19:30 tot 20:30 uur
 • Leesuurtje 2 op maandag, 5 december 2022 van 19:30 tot 20:30 uur
 • Leesuurtje 3 op woensdag, 28 december 2022 van 19:30 tot 20:30 uur
 • Leesuurtje 4 op maandag, 16 januari 2023 van 19:30 tot 20:30 uur
 • Leesuurtje 5 op maandag, 30 januari 2023 van 19:30 tot 20:30 uur

Tijdens de introductie-bijeenkomst zal ik de werkwijze van de leesuurtjes bespreken en is er gelegenheid om een paar groepsgenoten te ontmoeten en om vragen over de bijeenkomsten te stellen. We zullen in deze ochtend ons niet richten op de inhoud van het boek. De bijeenkomst wordt opgenomen en komt in zijn geheel op het blog, zodat iedereen deze opname vóór het eerste leesuurtje kan bekijken.

 

Geen vaste prijs, maar een vrijwillige bijdrage

Deze leesgroep wordt je geheel vrijblijvend aangeboden. Mocht het jou passen om hier een gift/ vrijwillige bijdrage voor te betalen, dan kun je dit doen via deze link naar de webshop. Je kunt zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Ik dank je bij voorbaat heel hartelijk voor jouw gift. Weet overigens ook dat je altijd (!) welkom bent, ook als er op dit moment voor jou geen ruimte is om een bijdrage te betalen.

 

DEELNEMEN?
Zoomlink staat op het blog van Etty’s Leesgroep

Er is een speciaal blog gemaakt voor deze leesgroep. Voor alle afgeschermde berichten is er slechts één wachtwoord. Dit staat vanaf 1 september 2022 vermeld in de SchrijfWijzer (mijn maandelijkse nieuwsbrief). Je kunt je hiervoor gratis aanmelden via deze link.

Noteer het wachtwoord op een bladwijzer en bewaar dit in het boek dat we samen lezen. Op die manier kun je altijd op tijd inloggen en alle informatie voor de leden van  Etty’s Leesgroep nalezen. Ook kun je onder de berichten reageren en ervaringen en vragen delen met de anderen leden.

 

Wensen, vragen of suggesties voor deze leesgroep
Misschien heb jij inspirerende ideeën of wensen voor deze leesgroep. Zo ja, dan kun je die onder dit bericht vermelden.
Boek
De biografie over Etty Hillesum verschijnt op 20 september 2022 in alle boekhandels.

5 reacties op “NIEUW: Leesgroep Biografie Etty Hillesum

 1. Marieke Verhoef

  Dag Christine,
  Het is misschien leuk te weten, dat op 27 september Judith Koelemeijer in De Woudkapel te Bilthoven van 20-22 uur vertelt over haar boek en Etty. Ik moet nog steeds terug denken aan het jaar, dat we met een groep, één keer per maand bij elkaar kwamen met onze schrijfsels naar aanleiding van de dagboeken van Etty. Dat was zo bijzonder! Op 27 september ben ik er bij.
  Veel succes met de leesgroep via Zoom.
  Warme groet,
  Marieke

 2. Tiny Brunott

  Ha die Christine Ik moet in jouw mail annex agenda en of facebook wel zoeken. Ik ben niet handig erin. Ik meld me aan maar ben dan het vorige kwijt. Ik wil graag met de leesgroep van Etty meedoen. Ik heb het boek reeds gereseveerd. Ik betaal eind oktober als dat okay is. Zaterdag 29 oktober wordt de echte beslissing. Fijn dat je weer online , fysiek en mentaal weer terug bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *