Nieuwe schrijfcursus is in aantocht!

De jongen, de mol, de vos en het paard zijn onderweg en… worden in het nieuwe jaar verwacht!!

Dit ongekend mooie boek van Charlie Mackesy, waarin thema’s als vriendschap, (zelf)vertrouwen, elkaar helpen en bemoedigen een grote rol spelen, is de inspiratiebron voor mijn nieuwe schrijfcursus.

Het boek is uniek en raakt iedereen die het openslaat direct. Het boek gaf mij troost en bemoediging toen ik het zelf zo nodig had. Het is daarom extra vervullend om er nu een unieke schrijfcursus van te maken en de inspiratie, die na lange tijd weer begint te stromen, met jou te delen.

 

Praktische informatie

Details over de startdatum, omvang en kosten volgen later. Ik hoop dat het lukt om in februari 2024 te kunnen starten. Alle abonnees van mijn SchrijfWijzer (gratis nieuwsbrief) ontvangen hierin een speciale kortingscode. Dus meld je nu aan en houdt de maandelijkse SchrijfWijzer in de gaten!

Ik krijg direct al hele fijne en enthousiaste reacties van de lezers van de SchrijfWijzer met vragen om meer concrete informatie, maar die kan ik nu echt nog niet geven. Ik zit middenin het schrijfproces en kan niet overzien hoe lang de cursus gaat worden, (misschien komen er wel twee versies: een korte en een lange) en wat de prijs uiteindelijk is. Maar ik beloof je, ik zal deze informatie direct in mijn SchrijfWijzer naar je toe zal sturen, zodra jij je kunt inschrijven.

Over het boek

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

‘Zo’n lief boek.’ – Arthur Japin
‘Ik hou zo veel van dit verhaal!’ – Oprah Winfrey
‘Bijzonder troostrijk als je het even niet ziet zitten.’ – André van Duin
‘Echt zo’n lief kinderboek dit. Met de mooiste illustraties en vol verhaaltjes en uitspraken waar kids én wij volwassenen van kunnen leren.’ – Kelly Weekers
‘De wereld waarin ik wil leven, is de wereld die Charlie Mackesy bedacht heeft.’ – Elizabeth Gilbert

 

Mijn cadeautips voor in de schoen of onder de boom

In het kader van deze nieuwe schrijfcursus heb ik een paar cadeautips voor je, want voordat je straks kunt starten heb je een aantal dingen nodig, die je nu al kunt klaarleggen:

 1. een exemplaar van het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’.
 2. een exemplaar van het handboek ‘Dagboek als spiegel’
 3. een nieuw dagboek dat alleen voor deze cursus wordt gebruikt
 4. een cadeaubon, die je kunt gebruiken wanneer jij je inschrijft
 5. verzamel tijdschriften om in te knippen
 6. zachte kleurpotloden – een klein aantal is voldoende
Lees verder voor meer details.
1. Een exemplaar van het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’  in zwart/wit uitvoering.

Let goed op dat je de juiste versie hebt:

 • Bekijk hier de zwart/wit versie DEZE versie heb je nodig.
 • Er bestaat ook een versie in kleur met als ondertitel ‘het geanimeerde verhaal’, maar die kun je NIET gebruiken tijdens de schrijfcursus.
2. Een exemplaar van het handboek ‘Dagboek als spiegel’

Dit handboek heb je nodig, omdat ik in de schrijfopdrachten van de schrijfcursus hier direct naar verwijs. Zo vind je de instructie en achtergrondinformatie die je nodig hebt tijdens het schrijven. Bestellen kun je via deze link of bij jouw boekhandel om de hoek of onlineboekhandel.

 

3. Een fijn dagboek om in te schrijven.

Koop voor jezelf een dagboek waarin je goed kunt schrijven én kunt tekenen en knipsels kunt plakken. Ik ben een groot fan van Mijn Bullet Journal. Veel boekhandels hebben het in voorraad en je kunt het natuurlijk ook online kopen.

De maat van dit dagboek vind ik heel handig, nét iets groter dan A5. Het papier is stevig waardoor de inkt niet doorlekt en ruw genoeg om goed te kunnen kleuren. Het heeft een bullet patroon ipv lijntjes. Persoonlijk trek ik me niets aan van de lichte puntjes en schrijf erop alsof het blanco papier is. Voor wie liever op gelinieerd papier schrijft, zijn de puntjes voldoende zichtbaar om daar houvast aan te hebben.

Welk dagboek je ook kiest, zorg ervoor dat het voor jou er aantrekkelijk uitziet én dat je dit alleen voor deze schrijfcursus gebruikt. Zo start je met een inspirerende plek met voldoende ruimte om te kunnen beginnen.

 

4. Shodo-Cadeau-Bon

Ben je enthousiast over mijn werk?

Vraag dit jaar aan de Sint of aan Santa een Shodo Cadeau-Bon of je noteer het op je verlanglijstje.

Je bepaalt tijdens de bestelling de waarde van de Shodo-Cadeaubon. Vermeld het bedrag + naam van de ontvanger in het bestelformulier onder ‘opmerkingen’. De Shodo Cadeau-Bon kan worden gebruiken voor al mijn schriftelijke cursussen, boeken, (gecertificeerde)trainingen, workshops en persoonlijke begeleiding. De Shodo Cadeau-Bon heeft een unieke kortingscode en wordt via de mail naar je toegestuurd. Je kunt de Shodo cadeau-bon hier bestellen.

 

5. Tijdschriften

Bewaar vanaf nu alle tijdschriften die je in huis hebt, inclusief die uit de supermarkt of de bijlage in de krant. Juist grote variatie is heel inspirerend en hoeft niet veel te kosten. Heb je geen tijdschriften waarin je kunt knippen? Kijk dan eens in de kringloopwinkel waar ze een grote collectie hebben voor heel weinig geld.

 

6. Zachte Kleurpotloden

Er zijn heel veel verschillende kleurpotloden op de markt en je kunt er ook heel veel geld aan uitgeven. Maar met een klein aantal kleuren van kwalitatief goede kleurpotloden heb je alles wat je nodig hebt. Je hoeft echt geen grote doos aan te schaffen. Kijk maar eens in een winkel met kunstenaarsbenodigdheden waar je deze kleurpotloden ook los kan kopen.

29 reacties op “Nieuwe schrijfcursus is in aantocht!

 1. Henny

  Vandaag ben ik jarig..
  En…. Krijg ik van mijn man de nieuwe schrijfcursus , die wellicht in februari wordt aangeboden..
  Ik kan bijna niet wachten……

 2. Marjan

  beste Christine, we kennen elkaar nog niet, maar wat fijn dat je de draad voorzichtig kunt oppakken en wat leuk dat ik ‘toevallig’ vandaag weer eens jouw website bezoek en het nieuwe jaar met een goed voornemen kan beginnen: me inschrijven voor jouw cursus zodra dat kan.
  Ik kijk er naar uit.
  groeten, Marjan

 3. Ella van Beek

  Hoi Christine
  Met aandacht lees ik het nieuws over deze nieuwe schrijfcursus…..waar jij mee bezig bent….
  ik ben al in het bezit van het boek en ook de film heb ik vorig jaar rond kerst op de BBC gezien “Ontroerend” mooi.

  Ben heel benieuwd en zie uit naar de verdere berichten hierover…
  groet van Ella

 4. Lidi

  Wat een geweldig idee dit mooie lieve boek voor een volgende schrijfcursus!
  Heel veel succes inspiratie en vreugde bij de verdere voorbereiding Christine!
  Een dankbare liefdevolle groet van Lidi

 5. Betsie

  LIeve Christine,
  Fijn om weer van je te horen en dat er een nieuwe schrijfcursus gaat starten. Heb er veel zin.
  Warme groet,
  Betsie

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Ooh, ik ook. Nu ik de cursus aan het maken ben, voel ik nog meer hoe goed het me doet om er mee bezig te zijn. Het is puur genieten! Ik werk nog in een vertraagd tempo, maar dat maakt het misschien wel extra fijn!

 6. ANJA Van de Haar

  Wat een feestje om met dit boek aan de gang te gaan. Ik heb het al diverse keren gelezen. Wat fijn Christine dat jij dit weer voor ons kunt doen. Gefeliciteerd dat bij jou je creativiteit weer stroomt en wij daar van kunnen genieten. Dank je wel, ik leer dankbaarheid te ontdekken.
  Een lieve groet , Anja

 7. Nel

  Wat een fijn vooruitzicht!

  Ik kijk er naar uit,…..

  Veel succes met het proces van het schrijven lieve Christine.

  Het boek heb ik al in huis.

  Lieve groet,
  Nel

 8. Anna Lammers

  Lieve Christine,
  Wat heerlijk voor je dat je inspiratie weer overvloedig stroomt. Het boek heb ik al een tijdje in huis en ik verheug me erop om onder jouw bezielende leiding aan de hand van dit prachtige boek te gaan schrijven.
  Veel plezier en inspiratie bij het afronden van deze nieuwe Schrijfcursus.

  Lieve groeten,
  Anna

 9. Monique

  Fijn om weer een inspirerend e cursus te kunnen doen, ik kijk ernaar uit, en ga het juiste boek vast aanschaffen en een heerlijke bulletjournal klaarleggen.

 10. Henny

  Voorpret is ook al Reuze-pret, toch?!
  Ik wacht vol spanning af…
  Succes, lieve Christine, met het afronden van deze nieuwe Schrijfcursus!

  Warme groet,

  Henny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *