November is de maand van ‘loslaten’

Loslaten

Loslaten, betekent tijdelijk het houvast verliezen.
Niet loslaten betekent voor altijd het houvast verliezen.
– Kierkegaard, Sören

5 reacties op “November is de maand van ‘loslaten’

 1. Jacqueline

  Deze maand een kaartje gestuurd naar een kennis, die een onderzoek moest ondergaan in het ziekenhuis. Ik stuurde een kaartje om los te laten, het had geen zin om ver van te voren je naar te maken, dat heeft toch geen zin. Ze was er blij mee

 2. Henriette

  Ik heb de kaarten verstuurd. Naar een vriendin die ooit een scriptie schreef over Loslaten en door ziekte veel moet loslaten ofwel anders vasthouden. Een andere vriendin is na een scheiding tijdelijk zonder huis, ze kan pas in december in haar nieuwe huis, ook zij heeft veel moeten loslaten en mag straks een hele nieuwe start maken. De derde vriendin heeft pubers, zeker haar oudste is best ingewikkeld, maar ook dat moet je als ouders loslaten, ze gaan hun eigen leven lijden, met hun eigen problemen en oplossingen. ook een zaak van anders vasthouden.
  Zo is de maand alweer bijna voorbij, wat vliegt de tijd.
  Fijne Sint allemaal! Als je het viert tenminste. 😉

 3. Henriette

  Bij mij werkt het net zo. Niet altijd meteen, maar gaandeweg wordt het duidelijk naar wie ik ze wil sturen. Zit nu beetje in een dilemma, twee dierbare mensen in mijn omgeving hebben kanker die niet meer te genezen is. Dus deze kaart past bij hun fase van het leven. Maar ja het is ook wel confronterend om dan zo’n kaart te ontvangen, ondanks de wellicht lieve woorden achterop. Dus ik aarzel nog en heb toch een ander lijstje in mijn hoofd gemaakt. Ik laat het nog even sudderen en stuur die twee lieverds nu andere kaartjes om ze sterkte te wensen en te laten weten dat ik aan ze denk.
  Wat ik wel heel leuk weer vind van deze kaarten, is dat ik toch weer heel bewust me zo verbind met mensen en ze iets persoonlijks schrijf, wat ik anders toch niet op die manier gedaan zou hebben. Krijg ook hele leuke reacties terug van degene aan wie ik een kaart stuurde. Het maakt me weer meer bewust hoe fijn de verbinding met andere mensen is.
  Jullie horen nog van me, waar de november-kaarten uiteindelijk naartoe zijn gegaan. 🙂
  Fijne maand verder. Liefs en groetjes: Henriette

 4. Anneke S

  Iedere maand ben ik nieuwsgierig welke kaart er aan de beurt is.
  Deze kaart gaat mee in mijn gedachten en vanzelf komt er iemand naar voren die een steuntje in de rug nodig heeft.
  Soms al na enkele dagen soms later. Ik laat het gebeuren.
  Vorige maand heb ik de kaart geliefd naar mezelf gestuurd. Zo bijzonder.
  Ik voel mij geliefd om wie ik ben, ik hoef alleen maar mezelf te zijn.
  Ik houd van mezelf en ben blij met mezelf.
  Ik geniet van het schrijven en van kaarten versturen.
  Lieve groet Anneke

 5. Anky

  Lieve mensen,
  Hoe vergaat het jullie met het versturen van kaarten/ brieven? Leeft het nog in jullie hart? Het vuurtje wordt bij mij weer opgestookt, misschien omdat ik wat meer ruimte in mijn dagen en avonden heb, maar zeker ook omdat ik er hier op de site van Shodo maandelijks geïnspireerd word. Vanaf vandaag gaan mijn kaarten met het thema Loslaten de wereld in. Ik hoop dat jullie je ook weer aangesproken voelen. Warme groeten van Anky

  Ik kwam dit gedicht tegen… ik weet jammer genoeg niet van wie….
  Wat je vasthoudt
  verkrampt
  wat je opsluit
  verdampt
  wat je deelt
  wordt vruchtbaar
  wat je loslaat maakt vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *