Ontvangen met een open hart en lege handen

Donderdag, 25 oktober 2012

Ontvangen met een open hart en lege handen

Zoveel kaarten, brieven en kleine cadeautjes in de post…ik raak keer op keer ontroerd en voel de aandacht en liefde waarmee de afbeelding is gezocht of gemaakt en de tekst is geschreven. Keer op keer zeg ik tegen Harrie: “Wat bijzonder! Moet je dit eens lezen!!” en we samen worden we stil.

Ik ben zó verrast dat er zoveel mensen mij willen troosten, steunen, bemoedigen en me alle goeds in de wereld toewensen. Dat er overal kaarsen branden en persoonlijke gebeden, affirmaties en wensen worden uitgesproken, gezongen en geschreven. Ik voel me door dit alles gedragen zoals ik me nog nooit gedragen heb gevoeld.

Natuurlijk weet ik dat ik veel mensen heb leren kennen in mijn werk en dat ik met velen een speciale  band heb opgebouwd. Een groot aantal zie ik zelfs een paar keer per jaar in cursus of retraite in het klooster. Als we dan samen schrijven over ons leven, over wat ons gevormd heeft en doet verlangen, wat pijn gedaan heeft en waar we spijt van hebben, dan wordt een stukje van ons grootse binnenste zichtbaar en leren we elkaar én de ander op een unieke manier kennen. En dat is nu precies waarom ik zo  intens van mijn werk, het creatieve schrijven en van deze mensen houd.

Het contact dat we met onszelf krijgen door zo te schrijven wordt de plek waar we de ander ontmoeten. Dit noem ik ware intimiteit. Wanneer ik dit woord in het Engels uitspreek: intimacy, dan zeg ik eigenlijk: in-to-me-see: ik laat in mezelf kijken. Hoe mooi is het wat we dan samen zien en ervaren, zo eerlijk en oprecht.

Wat ik in de afgelopen paar weken heb mogen ontvangen gaat alle maat en voorstelling te boven: in ieder geval mijn voorstelling…Ik sta aan het begin van een grote levensles: om met een open hart en lege handen te ontvangen en aannemen wat voor me staat: the good, the bad and the ugly. Het is niet mogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken, maar ik hoop dat door hier iets van mezelf te delen en een beetje “in-mezelf-te-laten-kijken” je kunt voelen dat ik dit ook aan jou schrijf.

Foto (23 okt.)
De troostmuur in de woonkamer wordt iedere dag kleur-rijker.
Als je zelf een pagina op Facebook hebt kun je ook mijn andere foto's bekijken.

1 reacties op “Ontvangen met een open hart en lege handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *