Op een nieuwe manier terug naar de basis

NIEUW – Luisteren naar je pen©
de basiscursus – ONLINE

Het allerliefste deel ik mijn kennis en ervaring met een groep mensen in een sfeervolle ruimte. Helaas is dat gezien de Corona crisis voorlopig nog niet mogelijk. Gelukkig hebben we in de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan met verschillende vormen van online communicatie zoals beeldbellen en Zoom-bijeenkomsten.

Nu er zoveel in het (mijn) leven verandert, groeit bij mij het verlangen om terug te keren naar de basis. De Zen traditie noemt dit ook wel Beginner’s Mind”. Met een frisse blik kijken naar dat wat zo bekend lijkt. De eerste keer dat ik de basiscursus aan een groep cursisten gaf was in 1993 – bijna 27 jaar geleden!! Sindsdien heb ik de basiscursus aan honderden mensen gegeven, in twee talen (Nederlands en Engels), in huiskamers, kloosters en conferentieoorden.

Vanaf 2001 heb ik het geven van de basiscursus overgedragen aan gecertificeerde cursusleiders, zodat ik mijn aandacht kon richten op het aanbieden van trainingen, retraites en vervolgcursussen. Met hun toewijding, deskundigheid en enthousiasme is Luisteren naar je pen© voor iedereen in heel Nederland te volgen. De laatste maanden is dat geheel stil gevallen, maar ik verwacht dat het in de nabije toekomst opnieuw in kleine groepen zal worden aangeboden, want het is en blijft een inspirerende cursus.  Mogelijk wordt het lesgeven op locatie ook door hen aangevuld met online versies.

Op dit moment ben ik aan het onderzoeken of ik de gecertificeerde training “Luisteren naar je pen©” ook als een online-training kan gaan aanbieden. Op dit moment kies ik er nog voor om online te werken. Het voelt op nu nog niet goed om mensen op te roepen om naar Alkmaar te reizen en op de leslocatie is het haast niet mogelijk om de 1,5 meter afstand goed te hanteren. Daarbij zal het voor veel cursisten, die aan de andere kant van het land en over de grens wonen, ook nog eens veel reistijd en -geld schelen.

Onderdeel van mijn onderzoek is dat ik éérst persoonlijk ervaring wil opdoen in het online aanbieden van de basiscursus, zodat ik op basis hiervan een besluit kan nemen ten aanzien van de gecertificeerde training.

Deze online basiscursus start op zondag 28 juni 2020.

Heb je belangstelling? Klik dan hier en lees meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *