Op verhaal komen

Op verhaal komen

Training in schrijvend bezinnen op bijbelverhalen

(De groep is vol, maar je kunt geheel vrijblijvend op de wachtlijst worden geplaatst.)

 

Bijbelverhalen kennen een diepte, die ze niet zomaar prijsgeven. De woordkeus is beeldend en kleurrijk.

 

In deze 2-daagse training leer je op creatieve wijze schrijvend te bezinnen en ontvang je praktische handreikingen voor de begeleiding van dit proces. Ik heb in de afgelopen jaren vele workshops en retraites gegeven rondom bekende en minder bekende verhalen. Keer op keer was het inspirerend om te zien hoe dit de deelnemers inspireerden, inzichten gaf en hoe hun persoonlijke relatie tot de Eeuwig hierdoor werd gesterkt.

 

Ik wil mijn kennis en ervaring graag met je delen, daarom heb ik deze training gemaakt. Tijdens de training ligt de focus op het schrijvend bezinnen en het gebruik van verschillende technieken en niet op een theologische duiding van verhalen of teksten die gebruikt worden.

 

De opbouw van de training

1ste trainingsdag – deelnemer zijn

  • Ervaring opdoen met schrijvend bezinnen a.d.v. een bijbelverhaal
  • Schrijfvormen oefenen
  • Reflecteren op de ervaring met groepsgenoten

 

2de trainingsdag – begeleider zijn

  • Schrijvend bezinnen – hoe doe je dit?
  • Meer schrijfvormen oefenen
  • Zelf een programma maken voor een workshop / bijeenkomst
  • Reflecteren op de ervaring met groepsgenoten
     

Datum en Locatie

Woensdag 12 november én donderdag 13 november 2014
Deze 2-daagse training wordt slechts 1 keer gegeven in de Remonstrantse kerk in Alkmaar (25 min. lopen vanaf het station + vrij parkeren in de buurt). Beide trainingsdagen beginnen om 10:30 en duren tot 16:30 uur.

 

Doelgroep

Deze training is speciaal voor predikanten, geestelijk begeleiders en – verzorgers, pastores, theologen, therapeuten en begeleiders van o.a. schrijfgroepen.

Het is niet noodzakelijk om bekend te zijn met de bijbelverhalen of de schrijftechnieken. Wel wordt alle deelnemers geadviseerd om het boek "Dagboek als spiegel – een handboek vol inspiratie" vooraf te lezen. Wanneer je dit samen met de training bestelt betaalt Shodo de verzendkosten. Meer informatie over het handboek >>

 

Groepsgroote

De maximaal aantal deelnemers is 16 personen. Bij voldoende aanmeldingen wordt de 2-daagse training in 2015 herhaald.

 

Aanmelden

Via de webwinkel >>  De volgorde van aanmelden is bepalend.

 

De kosten

€ 250. Dit is inclusief 21% btw, koffie/thee, het trainingsprogramma, een aantal verschillende lesprogramma’s, die je onbeperkt kunt gebruiken of aanpassen.

 

 

Reacties van cursisten na een workshop bezinnend schrijven:

Ik heb ervaren in de workshop dat het Bijbelverhaal is gaan leven bij mij. Ik heb kunnen voelen, heel bijzonder, welke kracht het verhaal heeft. Door het schrijven kon ik mij verbinden met de vrouw maar ook met Jezus. De zelfgeschreven teksten en het ronddeel waren daar een verrassende, mooie uiting van. Bij mij smaakt het ook naar meer. Laat het me weten als je weer een Bijbelverhaal als uitgangspunt neemt voor een nieuwe bezinningsdag. De plaats, de Remonstrantse kerk droeg ook bij aan de bijzondere sfeer. Maar jouw bezielende begeleiding vond  ik genereus en allesbepalend. (E.M.)

 

Schrijvenderwijs raakte ik verbonden met een Bijbeltekst waar ik in eerste instantie geen voeling mee dacht te hebben. Het was voor mij Thuiskomen. Echt Thuiskomen en vandaar Laven aan de Bron! Een aanrader! Zeker als je zelf in de veronderstelling leeft dat je niets met Bijbelteksten hebt. Je zal versteld staan door je eigen schrijven hoe iets onbekends voor je gaat leven en  (opnieuw) betekenis krijgt. (C.L.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *