Overweeg jij ook om met de Schrijfkaravaan mee te gaan?

Hier zijn een paar reacties van karavaanreizigers, die vorige jaar “JA” hebben gezegd. Zij delen graag hun ervaring met jou!

Na het verzamelen van enige moed had ik mij opgegeven voor een andere activiteit bij Shodo. Helaas was deze activiteit reeds volgeboekt. Op suggestie van Christine heb ik mij vervolgens opgegeven voor een alternatief: de schrijfkaravaan. Eerst was er de teleurstelling. Achteraf denk ik dat het goed is dat ik op deze wijze heb meegedaan. Het was mijn allereerste ervaring met deze wijze van schrijven en dat heb ik thuis kunnen doen wanneer het mij uitkwam.
Mee (blijven) doen vraagt wel om enige discipline. Dat heb ik in ieder geval mogen ervaren. Drie weken na het afronden van de laatste opdrachten kan ik zeggen dat het meedoen mij vooral veel heeft gegeven: plezier, nieuwe inzichten, verwondering. Ik heb genoten van het bezig zijn met een voor mij nieuwe wijze van schrijven. Deze verworvenheid wil ik behouden en verder ontwikkelen.
Ik wilde na afloop een berichtje achterlaten om te zeggen: dank je wel! Dit lijkt mij daartoe een goede plaats.
Als je hart lichtjes begint te flikkeren, fluisteren of een sprongetje maakt, is het misschien ook jouw moment om nu van start te gaan.
– José

Twijfel niet te lang – in je hart weet je al of dit traject nu op dit moment iets voor je is.
Als je mee doet, doe het in je eigen tempo (dat kan heel rustig zijn, of in een flink marstempo), wees trouw aan jezelf. Gun jezelf je eigen schrijftijd en je eigen ‘gedoe’ eromheen.
Noem de opdrachten voorstellen en neem ze niet te letterlijk en te serieus. Haal ze naar je toe.
Geniet van de oogst. Het kan bijna niet anders of er rollen af en toe pareltjes uit je pen.
Ik heb in de derde week echt getwijfeld of dit project in deze vakantieperiode bij me paste. Heb uiteindelijk intens genoten van de combinatie fietsen en schrijven.
Een goede reis gewenst,
– Gerda G

Klik en lees hier over de Schrijfkaravaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *