Pelgrimeren op de fiets en thuis

Uitzwaaien

Afgelopen zondag was het zo ver – samen met de kinderen en kleinkinderen heb ik in Alkmaar Harrie uitgezwaaid, die nu als pelgrim naar Rome en Assisi fietst. Een bijzonder moment om samen met elkaar de start te markeren met koffie, appeltaart en een dikke knuffels en een zoen. Harrie denkt vier weken nodig te hebben. Over ruim drie weken rijd ik samen met Grino in onze camperbus naar Assisi waar we hem zullen ophalen. We ontmoeten elkaar op de camping…

Harrie schrijft een reisverslag (met foto’s) over zijn tocht op Facebook.

 

Facebook

Om zelf zijn verhalen te kunnen lezen en foto’s te bekijken heb ik voor deze gelegenheid weer een Facebookaccount aangemaakt. Ik realiseerde opeens dat het nu bijna een half jaar geleden, dat ik met Facebook ben gestopt. Ik was benieuwd hoe het me zou bevallen en of ik het ook zou missen, maar dat is gelukkig niet zo…tot ik bij het maken van mijn account direct al de oude bekenden voorbij zag komen. Blijkbaar herkende Facebook me nog en heeft direct een voorstel tot uitbreiden van mijn vriendenkring gestuurd…

Stoppen met Facebook is ook achteraf een goede beslissing geweest, die me veel rust heeft gebracht en veel minder afleiding en verleiding. Ik geniet nu alleen van de verhalen van Harrie en leef zo met hem mee!

 

Pelgrim thuis

Het was echt even wennen, die eerste dagen. De stilte en de leegte voelden onwennig en tegelijkertijd bekend. Ik was in het begin een beetje onrustig, ging veel dingen doen, maar dat is gelukkig voorbij 😉 Ik heb inmiddels ook een soort ritme gevonden, dat op ideale dagen er zo uitziet:

Ik sta iedere (!) dag om 6 uur op, wandel met de hond, ontbijt in alle rust en ga daarna éérst een half uur mediteren en een half uur in mijn dagboek schrijven. Vervolgens doe ik een klein opruimklusje, zoals het uitmesten van een rommellade in de keuken of het soppen van de kast waar de t.v.  in staat te verstoffen. Iedere keer word ik weer blij van een klein stukje orde en ruimte.

Als dit allemaal achter de rug is zet ik koffie en pak ik de laptop. Het is dan 9 uur in de ochtend en de dag ligt nog voor me! Ik schrijf zo’n 2 tot 3 uur achter elkaar en dan is de creatieve energie op. Met Grino maak ik een lange wandeling door de natuur en loop ik mijn hoofd leeg een stil.

Na de lunch start ik mijn computer op in mijn werkkamer en ontmoet ik de buitenwereld via de mail, post en telefoon. Ik werk een paar uur aan mijn administratie, kook daarna heerlijk eten en ga als het even kan naar yoga. Om 9 uur ‘s avonds loop ik het laatste rondje met Grino en ga ik op tijd naar bed: heerlijk!

Een reactie op “Pelgrimeren op de fiets en thuis

  1. yne bonnema-de groot

    Dat ziet er goed uit Christine, beter dan de vorige keer. Houden zo en geniet ervan. Hartelijke groet Yne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *