Postzegels worden weer duurder

Postzegels en het verzenden van pakketten worden vanaf 1 januari 2023 volgend jaar duurder, maakte PostNL eerder in oktober bekend. Eén postzegel voor brieven binnen Nederland kost vanaf 1 januari 1,01 euro. Dat is nu nog 96 cent. De grens van 1 euro wordt volgend jaar dus voor het eerst doorbroken.

“Deze nieuwe prijs past, samen met de andere tariefwijzigingen, binnen de ruimte die PostNL jaarlijks van de overheid krijgt om tarieven aan te passen. De nieuwe prijs is, mede door de dalende postvolumes, onvermijdelijk”, meldt de post- en pakketvervoerder.

Ook het verzenden van andere post wordt duurder

Het basistarief voor brieven naar het buitenland gaat van 1,55 euro naar 1,65 euro. Het versturen van een binnenlands pakket gaat online gefrankeerd 6,95 euro kosten, dat was 6,75 euro. Frankering bij PostNL-punten gaat 7,65 euro kosten. Dat is nu nog 7,25 euro.

PostNL wijst erop dat de kosten stijgen, onder meer door inflatie. “Een gematigde stijging van de tarieven is daarom noodzakelijk”, zegt PostNL. Verder meldt het bedrijf dat het tarief voor de decemberzegel dit jaar 0,91 euro bedraagt, net als in 2021. De speciale decemberzegels zijn 5 cent goedkoper dan normale postzegels. ANP

Bron: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/postnl-verhoogt-prijs-postzegels-per-2023-ook-pakketpost-duurder

 

(December)Postzegels met Korting online kopen

Hier kun je alle zegels – ook de Decemberzegels die je vanaf 15 november 2022 t/m 6 januari 2023 kunt gebruiken voor brieven en kaarten tot 50 gram binnen Nederland – online kopen.