Resultaat na de Summer School

Niemand weet

wat er gebeurt als je de muze uitnodigt en bereid bent om in het hier en nu haar te volgen, zonder een ander plan dan aandacht hebben voor wat zich voordoet. Dat was het uitgangspunt van de afgelopen Shodo Summer School. Ongeveer een week na de laatste workshop, die poëzie als inspiratiebron had, ontving ik een kaart met een wonderschoon gedicht en afbeelding erop. Twee deelnemers hadden elkaar tijdens de workshop gevonden en kwamen in de week die volgde tot deze inspirerende co-creatie.

Een spontaan gedicht van de dichter zet de schilder onverwachts in beweging…

 

Marion Korenromp, die het gedicht heeft schreven, heeft op haar blog er het volgende over gedeeld

Op de laatste donderdag van mijn vakantie deed ik een workshop creatief schrijven bij  Christine de vries.  We zaten in een prachtige remonstrantse (schuil)kerk in het centrum van Alkmaar. Poëzie was het uitgangspunt voor die ochtend. We lazen een gedicht en schreven erover. We schreven een tekst en maakten er een gedicht van.

De laatste opdracht was een luisteropdracht.  Het was een lied van Stef Bos: de taal van mijn hart.
Daarna lazen we de tekst. En toen luidde de opdracht naar aanleiding hiervan een gedicht te maken. Je mocht zelf de vorm kiezen.

Twintig minuten later las ik mijn tekst aan mijn buurvrouw Iris Depassé (die ik verder niet kende) voor.  Ze was ontroerd. Maar er was geen gelegenheid om dat verder uit te wisselen.

Na afloop vroeg ze nog een keer om het gedicht. Weer was ze ontroerd. We gingen uit elkaar met de belofte dat ik haar het gedicht zou sturen als cadeau.

Maar het werd veel meer.
In het weekend daarna werden de woorden naast een schilderij van haar hand gezet.
En we maakten er een kaart van.

Ik ben nog steeds verbaasd. 20 minuten, hatseflats een gedicht en …    een kaart!  Hoe kan dat nu? Onze workshopbegeleidster Christine zei:  ‘Een prachtig voorbeeld van wat er gebeurt als we ruimte maken voor de Geest door er niet te veel mee bemoeien (maar juist in een speelse en vrolijke stemming te blijven), want dan raken we moeiteloos de kern!’

De kaart mag de wereld in. Hij is op A5 gemaakt. De achterkant is blanco.

Hij is bij me te koop voor 2,50 Euro per stuk  incl enveloppe.  Laat het me weten als je interesse hebt.

Deze kaart kun je bestellen bij Marion. Zij is te bereiken via haar blog of via e-mail: mar.korenromp@outlook.com

1 reacties op “Resultaat na de Summer School

  1. Mettje

    Wow wat mooi dames! En vooral ook de follow-up van deze bijzondere morgen waar ik ook was :). Zit hier met een grote glimlach en denk terug aan het kostbaar samenzijn daar in de Remonstrantse kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *