Rijke oogst vraagt om uitdelen

Zó wonderlijk kan het gaan!

De SchrijfWijzer was nog maar een paar dagen verstuurd en ik had inmiddels van vele abonnees warme en bemoedigende woorden terugontvangen. “Neem de tijd en kijk waar de inspiratie naar toe beweegt, want die hoef je alleen maar te volgen. Ik ben benieuwd naar wat volgend jaar jouw aanbod zal zijn.”  Zo fijn om dit te lezen en te voelen dat ook na ruim een jaar stilte de verbinding en tussen ons nog steeds is.

Ik schreef in diezelfde SchrijfWijzer, dat ik dit jaar nog niets zou aanbieden en dat ik de tijd neem om te kijken waar de inspiratie heen wil. Nou, die inspiratie ging opeens een hele verrassende kant op…en voordat ik het wist was ik creatieve schrijfopdrachten aan het maken voor een fantastisch project!

 

Loes Vork©

#12dagencreatief

In de mail ontving ik een nieuwsbrief van Loes Vork met daarin de uitnodiging over een heel mooi project:  12 Dagen Creatief & 12 Maanden Creatief.  Het is een gratis creatieve challenge / inspiratiebron, waar in totaal acht  verschillende aanbieders aan meewerken. Iedereen maakt twaalf keer een inspirerende creatieve opdracht vanuit hun eigen vakgebied en ervaring.

Als deelnemer ontvang je deze creatieve collectie van inspiratie vanaf 24 december 2023 (dit is de periode van de Twaalf Heilige Nachten) dagelijks via de mail. Het zijn zeer diverse dingen die creativiteit, zelfreflectie, zelfzorg, ontspanning, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling ondersteunen. Je kijkt zelf wat je er mee wilt doen en wat je voor een ander moment wilt bewaren. En er is voor de deelnemers een actieve Facebookgroep waar je creaties en ervaringen met elkaar kunt delen.  Maar dat is nog niet alles, want na die periode van 12 dagen wordt de serie opnieuw verzonden, maar dan als een aflevering per maand: een mooie herinnering om tijd te (blijven) maken voor jouw eigen creativiteit.

En dit alles puur omdat het zo heerlijk is om creativiteit met elkaar te delen!

 

Doe mee en klik hier. Aanmelden is gratis!

 

Creatief Oogsten

Even dacht ik dat dit project voor mij als aanbieder te vroeg was komen, maar nu ik ermee bezig ben voel ik weer hoe fijn het is om bewust contact te maken met mijn eigen creativiteit. Ik geniet met volle teugen van het samenstellen van de 12 creatieve schrijfopdrachten. Ik schrijf beknopte teksten en schaaf aan de woorden, zodat de opdrachten uitnodigend, helder en compact zijn en ik maak er mooie afbeeldingen bij.

Waarvan ik eerder nog dacht het niet te kunnen, blijkt me nu verrassend veel te geven. Ik ben blij en dankbaar voor dit project dat achteraf precies op het juiste moment kwam.

 

Alle acht aanbieders zijn

 • Loes Vork – Boekselen
 • Jenny de Bode – Art Journaling
 • Arja de Lange – Zentangle
 • Liane Baltus – Rituelen / mindset
 • Sanne Bloem – Zelfgemaakte scheurkalender
 • Els de Wit – Met kleding laten zien wie je bent
 • Christine de Vries – Schrijven
 • Anky Floris – Levenskunstspel

Doe mee en klik hier. Aanmelden is gratis!

 

Oproep aan jou

Als jij je aanmeld, zou je dan eens willen kijken of er iemand in jouw netwerk is met wie je deze uitnodiging #12dagencreatief wilt delen? Als we dit allemaal doen, maken we er samen een grandioos mooi creatief en verbindend project van. We zijn je allemaal dankbaar!

59 reacties op “Rijke oogst vraagt om uitdelen

 1. Cassandra Claassen

  Lieve Christine,

  Wat een mooi project. En fijn dat je dit met ons wilt delen. Ik heb me aangemeld. Ik wens je alle goeds toe en fijne feestdagen,

  groet van Cassandra

 2. Marieke Verhoef

  Ha Christine,
  Fijn dat je er zo’n beetje bovenop bent en weer creatief kunt zijn!
  Dat beloven fijne feestdagen te worden voor jou en je dierbaren..
  Een wens voor jou, een gedicht van mij:
  soms is er gewoon een teken
  een stem die uitnodigt en uitdaagt
  een oertoon die diep in je lijf doortrilt
  daar ontstaat een stil proces van ontkiemen
  een bescheiden lichtje
  dat uitgroeit
  tot een nieuw begin
  op dat oneindig pad
  van eeuwig zijn
  mag je je levenskracht ervaren
  wat uit je hart komt
  niets is er verloren

  een liefdevol, gezond en inspirerend 2024 gewenst van marieke
  (ik heb mij ook ingeschreven inmiddels, leuk!)

 3. Regina van Amson

  Dag Christine, dankjewel voor dit mooie aanbod samen met een divers team van aanbieders.
  Ik heb mij net opgegeven voor 12 dagen & maanden creatief en kijk ernaar uit een pittig jaar op deze manier af te sluiten en dan is er ook nog een vervolg een heel jaar. Zooooo tof!
  Lieve groet,
  Regina
  p.s. Ik kreeg een melding: Hartelijk dank voor uw aanmelding! Wij hebben u toegevoegd aan onze lijst.
  Ik kijk uit naar de eerste opdracht.

 4. Betsie

  Hallo Christine,
  Wat fijn dat je weer een cadeau voor ons hebt. Ik doe graag mee.
  PS ik heb 4 december ook al een berichtje gestuurd, maar vind het nergens terug, dus doe ik het gewoon nog een keer.
  Warme groet,
  Betsie

 5. Gerda van der Waal

  Lieve Christine,
  Je zult het wel gezien hebben dat ik me heb aangemeld voor je aanbod ” # 12 dagen creatief .”
  Dank voor dit initiatief ! Ik heb nog geen idee wat het allemaal inhoudt, het lijkt me een prachtige invulling voor de 12 Heilige dagen en wellicht daarna .
  Het is heel fijn , om elkaar weer te ont moeten , na zo’n lange tijd .
  Tot dan ,
  Gerda

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Gerda,
   Nee, dat kan ik niet zien, want alle organisatie is in handen van Loes. Fijn om te lezen dat je er ook bij bent. Je kunt het zien als een creatief buffet, je neemt net zoveel en alleen wat je aanspreekt. Al het andere laat je rusten voor een andere tijd of laat je los. Zo kun je echt laven aan de bron van creativiteit en dat is altijd heerlijk!!

 6. Jacqueline

  Hi Christine ,

  Fijn dat het goed gaat met je !!!
  Wat een prachtige , creatieve aanbiedingen , zo fijn om te ontvangen!

  Dank je wel !
  Harte groet,
  Jacqueline

 7. Marjo Trebels - Klarenbeek

  Lieve Christine wat ontzettend fijn dat het zo goed met je gaat.
  Heerlijk om mee te doen. Ik ken de heilige nachten uit je advent boeken en heb er zin in. Het komt op een heel mooi moment. Ik ben weer terug van een lange reis en zou een retraite doen in Huissen in het klooster. Door te weinig deelnemers gaat het niet door dus nu heb ik iets moois om naar uit te kijken. Ik heb het doorgestuurd. En misschien komt er hierdoor nog een deelneemster. Lieve groetjes

 8. Cadja van Rooden

  dit is een lichtpuntje in deze moeilijke tijd , het “samen “ doen is toch het allermooiste .
  Fijn Chistine , je inspiratie is zo fijn !

 9. Marianne

  Wat fijn deze start en dat je weer de energie hebt teruggekregen. Voor mij een juist moment in een periode dat ik vastzit.
  Heel blij met een nieuw initiatief, dank je wel Christine

 10. Antoinette Hoogenboezem

  Dag Christine,

  Lang heb ik uitgekeken naar een schrijfmoment van jou.
  En nu, in de advent, is het daar ineens.
  Mijn hart maakt een sprongetje van blijdschap.

  dank je wel voor dit nieuwe proces van nadenken en verdiepen!
  Blijde groeten,
  Antoinette

 11. Anneke Schollaert

  Wat een prachtige nieuwe inspiratie voor de 12 heilige nachten.
  Dank je wel Christine voor al het innerlijk werk dat oneindig nieuwe impulsen laat opborrelen
  Fijn om dit samen te mogen doen ✨

 12. Judith

  Zittend aan het sterfbed van mijn vader , in de weldadige rust van het hospice, open ik zojuist je mail. Het lijkt me zo fijn om over een maand mee te kunnen doen met de creatieve opdrachten, nu ik weet wat mij de komende tijd te wachten staat: rouwarbeid. Ik ben blij dat je ‘terug’ bent, Christine.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Ach lieve Judith, wat een intense tijd is dit. Ik hoop dat je op een hartverwarmende manier afscheid hebt kunnen nemen en dat er veel mooie herinneringen zijn opgeslagen in je grote hart. Rouwarbeid is overigens heel goed te combineren met creativiteit. Het kan je op verrassende manieren ondersteunen en bemoedigen.

 13. Lidi

  Wat goed dat ik vandaag even op jouw blog kijk Christine!! En dat ik daar vind precies waar ik nu behoefte aan heb, wat een cadeau!
  Samen creatief oogsten, inspirerend, verbindend en scheppend bezig zijn.
  Ik verheug me er op. Hartelijk dank en warme groet van Lidi

 14. Carla

  Wat fijn zo’n kado. En ik ben blij voor jou Christine dat je hier aan kan bijdragen. Ik verheug me er op om mee te doen .
  Lieve groet, Carla

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Hi Carla,
   Het belooft iets heel moois te worden en ik ben net als alle deelnemers heel benieuwd naar het aanbod van de andere creatievelingen én ik verheug me erop om mijn aanbod met allen te delen.

 15. Rita

  Heerlijk om dit te doen! Loes , Jenny en alle anderen bieden diverse mogelijkheden aan, waaruit je kunt kiezen of verder mee kunt gaan…en dat mag een heel jaar lang!!

 16. Hannie

  De 12 dagen zijn mij bekend en ik heb er in 2022 enorm van genoten. Ik deed mee in mijn bullet journal en kijk uit naar de versie van 2023 – 2024.

 17. Frances

  Hallo Christine
  Wat goed om dit te lezen.
  Dat dit zo organisch mag en kan verlopen en dat het het juiste moment is!
  Ik bewonder hoe jij jouw weg gaat, het geduld opbrengt tot je bij een nieuwe stap bent!
  Ik sluit me graag aan bij dit mooie initiatief !
  Frances Giesberts

 18. Nel

  Wat fijn!
  Ik doe graag mee.
  Ben heel benieuwd en kijk er nu al naar uit als een afsluiting van een pittig jaar en de aanzet van het nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *