Rijkdom via de post

Kaarten vol inspiratie

De afgelopen weken heb ik opnieuw alle kaarten, die ik voor mijn verjaardag heb ontvangen, nog een keer gelezen. Het was opnieuw feest!  Ik had jullie gevraagd om mij een kaart te sturen met daarop een titel van een boek dat je me van harte aanraadt te lezen of een citaat dat jou nog steeds inspireert. En wie had kunnen denken dat ik bijna 300 kaarten en brieven zou ontvangen. Samen vullen ze een doos met inspiratie en verbondenheid. Ik wil heel graag iets met deze rijkdom doen, maar wat?

Boekentips

Ik heb me voorgenomen om alle boekentips in een lange lijst te schrijven en die op het blog te gaan plaatsen. Het is een flinke klus, dus het zal nog even duren voordat die lijst compleet is, maar voor de wintermaanden heb jij, als bezoeker van mijn website, een geweldige bron van inspiratie.

Citaten

Ja, die ga ik ook allemaal verzamelen. Prachtig hoe sommige woorden me direct raken. Dat blijft een wonder.

 

Zelf kaarten schrijven

Al die prachtige kaarten hebben me op nóg een manier geïnspireerd. Ik ga zelf kaarten schrijven! Ik deed het eerlijk gezegd heel weinig. Schriftelijk contact verliep vaak via e-mail en What’s App: “even gauw versturen”. Het is heel praktisch, maar minder leuk om te doen.

Ik heb tijdens de grote opruimklus op zolder (die nog lang niet opgeruimd is) heel veel ansichtkaarten gevonden. Eenmaal bij elkaar in een doos, ben ik verrast en ook een beetje beschaamd, want ik wist eerlijk gezegd niet dat ik zo’n grote verzameling had aangelegd… (opruimen is ook onthullen!)

Eén-kaart-per-dag-zomerproject

Wat ik ga doen is die enorme berg kaarten de wereld insturen. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen en dat doe ik door af te spreken dat ik – VANAF VANDAAG – iedere dag één kaart ga schrijven én versturen. Ook ga ik alle beschreven kaarten fotograferen (voordat het adres erop staat) om te zien wat ik in de loop der tijd schrijf. Misschien doe ik nooit meer iets met die foto’s en kunnen ze, nadat het kaartenproject voorbij is, allemaal in een vloeiende beweging de digitale prullenmand in, maar wie weet…

Ik wil de rest van de zomer tot 21 september iedere dag een kaart schrijven en versturen, dat zijn in totaal 67 kaarten!! Ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn én ook of het ook echt iedere dag lukt. Gelukkig wandel ik iedere dag met Grino en kom ik vaak genoeg een postbus tegen.

Wat schrijf ik op de kaarten?

Dat heb ik nog niet vastgesteld. Ik ben heel benieuwd wát ik uiteindelijk zal schrijven. Misschien iets eenvoudigs als een…

 • citaat uit het boek, krant, folder of email dat ik aan het lezen ben
 • minilijstje met items waar ik dankbaar voor ben
 • aanbeveling voor een boek, film, tentoonstelling
 • recept van een verrukkelijk gerecht
 • vraag
 • uitnodiging
 • woordgedicht, elfje of haiku
 • uiting van genegenheid of bewondering
 • verjaardagswens

Doe je mee?

Kijk eens naar de kaarten die jij nu in huis hebt. Ja, ook de oubollige ansichtkaarten die al een beetje verkleurd zijn en de advertentiekaarten kunnen heel goed een hartelijke wens of inspiratie bezorgen. Het gaat om de achterkant van de kaart, die jij beschrijft. Je kunt ook zelf mooie kaarten maken van blanco correspondentiekaarten of (beschadigde) kaarten hergebruiken door er een nieuwe collage of foto op te plakken.

Als je mee gaat doen, laat ons dan weten hoeveel kaarten je gaat schrijven of tot welke datum jouw project loopt.

Mooie postzegels

zijn een extra plus, maar niet noodzakelijk. Je kunt overigens hier mooie postzegels kopen mét korting. Het scheelt niet alleen geld, maar ziet er ook nog fraai uit. Ik zag dat ik nog heel veel oude kerstzegels had liggen, die met ‘bijplakzegels’ ook gebruikt kunnen worden.

Bezorgen

Persoonlijk (ongezien) de kaart bezorgen kan natuurlijk altijd. Wanneer jouw kaart op de mat is gevallen, is het voor de ontvanger een verrassing, want het gaat natuurlijk niet om wie de kaart bezorgd heeft 😉

10 reacties op “Rijkdom via de post

 1. Ina Emous

  lieve christine,
  een opdracht naar min hart,ik doe graag mee,Vanaf 26 juli tot 21 september ,en erna is het ws zo ingesleten dat je het gaat missen

 2. Carla

  Moo Christinei, dat ansichtkaarten project van jou. Iedere dag een kaartje sturen. Ik deed dat jaren geleden een aantal weken; achter elkaar iedere dag een kaartje naar mijn schoonzus die langdurig was opgenomen in het ziekenhuis. Daar keek ze iedere dag naar uit: een kleine verrassing. Je kunt er veel mensen blij mee maken.

  1. Lisette van Gurp

   Ha Christine,
   Ik doe mee! Ik ga voor een iets minder intensieve vorm: vanaf nu tot half september is woensdag mijn kaart-dag

 3. Christine de Vries

  Beste Christine,

  Ik lees van je voornemen, kaarten te gaan schrijven en versturen. Mooi! Ik houd daar zelf erg van, en ben al vrij snel in de lockdown-periode begonnen met wekelijks een aantal mensen een kaart te sturen. Soms met een pakje erbij. Mijn ‘vaste’ adressanten waren/zijn mijn moeder (94) twee zussen en broer. Daarnaast allerlei anderen. Het geeft mijzelf veel voldoening, een gevoel van verbondenheid, met de ander en met mijzelf. Voorlopig houd ik deze schrijftraditie erin!

  Ook ik heb hele stapels kaarten die ik in de loop der tijden van anderen kreeg. Dat is heel dankbaar stemmend. Daar mijn kast uitpuilt van alle paperassen, geef ik ook veel kaartendoor aan een oudere mevrouw, die er weer een bestemming voor heeft: mensen met en handicap maken er weer andere kaarten van. Zomaar kaarten wegdoen vind ik erg moeilijk.

  Nu, dit alles in reactie op jouw nieuwsbrief.
  Veel plezier met schrijven!

  Hartelijke groet,
  Anja

 4. Miriam

  Ik heb net een “ 108” Corona mijmeringen achter de rug.
  Dagelijkse tekst over de lockdown, het wat en hoe en Corona …
  Ik vanaf 21 september , wanneer we weer kaarsjes gaan aansteken en ons letterlijk weer naar binnen keren , ga ik de “ kaarten schrijf uitdaging “ aan. Ubuntu herleeft.
  Dag lieve christine met de goede ideeën.
  Love you

 5. bettie

  Leuk idee, ik doe mee. Ik begin maandag 20 juli tot maandag 17 juli. Nu ga ik eerst eens kijken welke kaarten ik nog in huis heb.

   1. Lisette

    Ha Christine, ik doe mee!
    Ik ga voor een iets minder intensieve vorm: vanaf nu tot half september is elke woensdag mijn kaart-dag. Dat wordt dus negen kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *