Rondelen

Shodo schrijfboekje 3

auteur: Christine de Vries
met tekeningen van: Pol Wijnberg
uitgeverij: A3 boeken
prijs: € 9,95

Dit boekje bevat veertig thema’s die je met je pen kunt verkennen. Wat je schrijft is materiaal waaruit je later kunt putten voor het rondeel.

Een rondeel is een gedicht met een vaste structuur die bestaat uit acht regels met een paar herhalingen en zonder rijmschema. Door de herhalingen krijgen die regels extra nadruk. Door de korte dichtregels ben je bovendien als het ware gedwongen je tot de essentie te beperken. Iedereen kan een rondeel schrijven en zo tot de essentie van een thema doordringen. Je zult versteld staan hoe raak jouw rondelen zullen zijn. Aan het eind lees je alle rondelen liefst hardop aan jezelf voor in de volgorde die jou goed dunkt. Daarna reflecteer je er al schrijvend op en zult je ontdekken wat de rondelen je hebben gebracht. Dat zal meer zijn dan verwacht.

 

Lees hier alles over het veertig dagen online programma met
het schrijfboekje Rondelen

 

Bestellen

Dit boek is te koop tijdens cursussen en nu in de webwinkel van Shodo.
In tegenstelling tot mijn andere boeken is dit schrijfboekje niet in de lokale boekhandel te koop.

De verzendkosten bedragen in Nederland € 4,55

AANBIEDING!
Wanneer je meerdere schrijfboekjes bestelt (max. 4 stuks per envelop, dit kan ook worden gecombineerd met het boekje “Clusters” en/of  “Lijstjes”) betaal je binnen Nederland geen extra porto! Bij meer dan 4 exemplaren betaal je het tarief voor pakketpost in Nederland.

 

Recensie over de eerste twee schrijfboekjes “Open zinnen” en “Clusters”

In Schrijven Magazine (oktober 2009)

 

Lees hier over de andere Shodo schrijfboekjes