Samen met Etty een heel jaar schrijven

Afgelopen jaar…

Afgelopen jaar heb ik voor alle abonnees van mijn nieuws- en inspiratiebrief “De SchrijfWijzer” een heel jaar schrijfinspiratie aangeboden. Het startte iedere week met een citaat uit de dagboeken van Etty Hillesum, maar daar bleef het niet bij…

Op de eerste dagen van dit nieuwe jaar heb ik zoveel mooie reacties ontvangen van hen die het jaar met Etty nu hebben afgesloten, dat ik besloten heb om het complete schrijfproject nog een jaar op de website te laten staan. Het enige dat je nodig hebt is het wachtwoord, dat je als abonnee gratis ontvangt in de eerstvolgende SchrijfWijzer. Ben je nog geen abonnee, dan kun jij je hier aanmelden.

 

Enkele reacties van deelnemers, die op het (afgeschermde) blog zijn verschenen:

Wat een prachtig document heb ik nu over mijn leven.
Dank je wel voor dit prachtige cadeau!

Wat een mooie gedichten. Heb nog tijd nodig om ze te lezen en mijn eigen te maken. Hoop dat de site nog wat blijft. Ik vond het een heel inspirerend project. Niet veel gedeeld, maar trouw geschreven. Iedereen bedankt en een mooi 2020. hopelijk tot schrijfs.

Dank, Christine, voor het wekelijks aanreiken van de prachtige citaten. Het Etty-project was een ankerpunt in een bewogen jaar. Alle medeschrijvers bedankt voor het delen van de eigen citaten op het blog, zo verbindend! Een ieder wens ik een inspirerend schrijfjaar in goede gezondheid. Misschien ontmoeten we elkaar wel weer op een ander blog!

Lieve Christine, bedankt voor het mooie jaar. Met veel schrijven en gedachten. Hoop dat je zelf dit jaar heb mogen genieten van je vrijheid en rust. En dat je voor jezelf veel inspiratie mag opdoen voor je eigen leven.

ha Christine en andere lezers,
Hartelijk dank voor dit mooie schrijfproject. Verrassend én verrijkend wat zo verborgen onder een laag humus zichtbaar en voelbaar is geworden. Ik wens een ieder een sprankelend 2020 met veel licht, kracht en liefde.

18 reacties op “Samen met Etty een heel jaar schrijven

 1. ceciel funnekotter

  dag christine kan ik het tjaject van schrijven met etty volgen? waar dan precies in jouw website? vriendelijke groet ceciel

 2. Marian Hendrikx

  6 jaar geleden ben ik op 1e moederdag na het overlijden van mijn moeder met mijn gezin naar Deventer geweest. We hebben een rondleiding gehad door het centrum met een gids. Nu zou ik graag dit proberen als vervolg.
  Liefs Marian

 3. Jetske

  Hallo Christine,
  Ik wil graag meedoen met Etty Hillesum maar zie geen link in de nieuwsbrieven.
  Ik heb voor de wonderprojecten een bedrag overgemaakt. Dank je.

 4. Odette Wolff

  Hai Christine,

  Graag wil ik meedoen aan het Etty Hillesum schrijfproject van 2020.
  Ik ben al aangemeld als abonnee van de Schrijfwijzer.

  Met vriendelijke groeten,
  Odette Wolff

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Odette, in de allerlaatste SchrijfWijzer, van 16 april j.l. staat een link die je naar het materiaal brengt. Ik wens je heel veel schrijfplezier.

 5. Ria

  Dag Christine,

  Graag wil ik meedoen aan het Etty Hillesum schrijfproject van 2020.
  Ik ben al aangemeld als abonnee van de Schrijfwijzer.

  Met hartelijke groeten

  Ria.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Ria, in de allerlaatste SchrijfWijzer, van 16 april j.l. staat een link die je naar het materiaal brengt. Ik wens je heel veel schrijfplezier.

 6. Tonny

  ik heb nu de eerste opdracht ontvangen en schrijf over etty in het mooie vboek de herberg, wanneer komt een volgende opdracht :

 7. Bep Salden

  Beste mensen,

  Graag wil ik meedoen aan het Etty hillesum schrijfproject van 2020.
  Ik ben ook al aangemeld maar kan niet bij de citaten komen.
  Wat doe ik verkeerd?

  Met vriendelijke groet,

  Bep Salden

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag José,

   Boeiend om te lezen dat je een ware studie hebt gemaakt van het werk en leven van Etty.

   Je bent van harte welkom om deel te nemen aan het gratis schrijfproject.
   Als je abonnee bent van de SchrijfWijzer ontvang je automatisch alle informatie na het aanmelden, inclusief het wachtwoord dat je nodig hebt.
   Je kunt je hier aanmelden: https://shodo.nl/nieuwsbrief/

   Ik wens je heel veel schrijfplezier samen met Etty.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Ilonka,

   Alle informatie staat in het bericht over het project. Je vindt de link in de SchrijfWijzer van vandaag en ook hier: https://shodo.nl/gratis-schrijftraject-2019/
   Onderaan het bericht staat een link die je naar alle berichten leidt.
   Start met het onderste (!) bericht en schrijf jezelf als het ware naar boven.
   Wanneer een wachtwoord nodig is, dan wordt daar automatisch om gevraagd en verschijnt er een venster waarin je dit kunt intoetsen.

   Het wachtwoord vind je in de allerlaatste SchrijfWijzer en als je een nieuwe abonnee bent, in de welkomsmail die je automatisch na aanmelden ontvangt.

   Heel veel schrijfplezier gewenst en ik lees graag op het blog hoe je het ervaart!

 8. iNa

  Dankjewel Christine,
  Iedere week keek ik weer uit naar een nieuw citaat van Etty.
  En iedere week was het weer spannend wat er uit mijn pen zou vloeien.
  Bij het hardop voorlezen van het afrondende gedicht luisterde ik met verwondering
  naar een eigen zelfportret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *