Nieuw boek: Schrijf je loopbaan

“Wil je mijn boek lezen en zeggen wat je er van vindt?”, vroeg Marianne een paar maanden geleden. Heel bijzonder om te mogen doen, want ik weet nog maar al te goed hoe het voelt om het boek waarvan de inkt nog niet droog is, de wereld in te sturen en te laten lezen door andere schrijvers. Marianne heeft bij mij verschillende trainingen gevolgd, waaronder de gecertificeerde training “Luisteren naar je pen”© en de training “SpiegelSchrift” speciaal  voor coaches en professionele begeleiders. Al vrij snel heeft ze een eigen weg gebaand in het land van loopbaanbegeleiding en schrijven. Inspirerend vind ik het om te zien hoe ook in dit land de creatieve technieken en oefeningen het bewustwordingsproces ondersteunen en verdiepen! Daarom kan ik inderdaad zeggen:

“Een waardevol werkboek voor iedereen die verlangt vanuit bezieling te werken.”

Wat een grote verrassing was het dat ik op de boekpresentatie van Marianne het allereerste exemplaar mocht ontvangen!!

 

Marianne schrijft zelf het volgende…

In mei 2018 is mijn boek ‘Schrijf je Loopbaan’ verschenen. Het is een heel praktisch boek voor mensen op zoek naar meer richting, plezier en voldoening in hun werk en leven. Aan de hand van inspirerende schrijfopdrachten krijg je zicht op wat belangrijk voor je is, wat je wensen en dromen zijn, wat je tegenhoudt en welke kant je op wilt.
Het boek is ook bestemd voor collega-coaches en andere ‘begeleiders van mensen’ die nieuwsgierig zijn naar de kracht van creatief schrijven, en blij zijn met een boek vol concrete opdrachten om in hun eigen praktijk te kunnen gebruiken.

Het schrijven, denken, bijschaven… ik vond het heerlijk om te doen. Wat ik lastiger vond was om, toen het boek bijna klaar was, de stap naar buiten te zetten: de wereld in, op zoek naar een uitgever. Nadat een paar pogingen waren mislukt en ik het manuscript weer een tijdje in de kast had gelegd besloot ik na de zomer van 2017 dat het er nu toch echt van moest komen. Ik geloofde nog steeds in mijn boek, dus trok ik opnieuw de stoute schoenen aan en ging in gesprek met een nieuwe uitgever. Een goede keus, en nu, ruim een half jaar later, is mijn boek er echt! Het is een hele fijne en bijzondere sensatie om je eigen boek vast te houden, iets te maken waar anderen iets aan kunnen hebben, en voor mij was het ook waardevol als een persoonlijke ‘oefening in zichtbaarheid’ 😊.

Mijn wens is dat door mijn boek meer mensen creatief schrijven ontdekken als een manier om met jezelf in gesprek te gaan, je creativiteit te ontwikkelen en jezelf te leren kennen. Om zo goede keuzes voor werk en leven te kunnen maken. En ik hoop collega’s te inspireren om schrijven vaker in te zetten in begeleiding en coaching.

Meer informatie over het boek en hoe en waar je het kunt bestellen

Als je het direct bij Marianne zelf bestelt, neemt zij graag de verzendkosten voor haar rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *