Schrijfcafé in Trouw

Schrijven met anderen in het café

In januari 2005 begon ik met het maandelijkse Shodo Schrijfcafé en nu zijn er bijna 60 locaties bijgekomen. Het is bijzonder hoe vanzelf dit is gegaan. Mijn idee om samen met anderen te schrijven in het café sprak tot de verbeelding, want vanaf de eerste keer kwamen er vele schrijvers op af. En dat is nog steeds zo. Inmiddels heb ik de begeleiding overgedragen aan vijf enthousiaste en inspirerende vrouwen, die bij mij de gecertificeerde training “Luisteren naar je pen”© hebben gevolgd. Ik voel me trots hoe zij er hun eigen tint aan geven en dat het nu al ruim 12,5 jaar iedere maand in Alkmaar wordt gehouden.

 

Ook bij jou in de buurt?

Misschien wil je na het lezen van het artikel ook eens samen schrijven en ben je benieuwd waar je naar toe kunt. Op mijn website heb ik een complete lijst met alle informatie, die je kunt raadplegen.

Als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd, dan zou ik zeggen: “Kom een keer en ontdek zelf hoe heerlijk het is om samen met anderen én puur voor jezelf te schrijven”.

 

Het artikel

Hier kun je het artikel lezen:  Dagblad Trouw over het Schrijfcafé

5 reacties op “Schrijfcafé in Trouw

 1. Albert van Duijn

  “Beste mensen, stomverbaasd was ik en buitengewoon verheugd dat er binnen heel korte tijd ruim 60 aanmeldingen kwamen op mijn oproep in het Maxmagazine. Ik ben het meest verwend met jullie brieven. Inmiddels staat het aantal deelnemers op 160. Eerst iets over mezelf: in maart ben ik 65 jaar geworden, ik houd van R&R muziek, woon samen met een vrouwelijke partner en ik ben 6x grootvader. Mijn passie is schrijven. Wat betreft de Kring van Vrienden van de handgeschreven Brief: ik wil jullie bedanken voor jullie openhartige, aandoenlijke en gezellige brieven. Zelf doe ik niet mee in de Kring, maar houd de regie. Laten we elkaar respectvolle brieven schrijven is mijn wens. Wie met meer mensen uit onze vriendenreeks wil schrijven is daar vrij in. De keuze is aan u. Ik heb een lijst gemaakt met jullie adresgegevens. Wie daar niet op wil staan, dient dat te laten weten. Een belangrijk punt: Wie mij schrijft en bericht terug verwacht, dient altijd een poszegel bij te sluiten.”
  Aldus mijn handgeschreven brief aan belangstellenden. Zij kunnen zich op mijn adres aanmelden (opnieuw en uitsluitend) per handgeschreven brief aan: Albert van Duijn, Meander 12, 6681 TD Bemmel.

 2. Albert van Duijn

  Wat een goed initiatief Christine en dat al zo lang! Zijn alle schrijfcafe’s onder 1 noemer te vatten of is er verder geen samenhang, samenwerking? Ik heb per 1 januari 2016 “De Kring van Vrienden van de handgeschreven Brief” opgericht: 160 deelnemers, 60 leden verspreid over heel Nederland. Wil in mijn woonplaats Bemmel ook starten met een Schrijfcafe.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Alle schrijfcafés zijn door mijn initiatief geïnspireerd en hebben allemaal een eigen kleur. Het is een mijn missie om mensen te enthousiasmeren en te inspireren om zelf te gaan schrijven. Daarom heb ik een lijst met alle verschillende schrijfcafés op mijn site geplaatst. Als jouw schrijfcafé in Bemmel operationeel is, kun je me de informatie mailen en dan plaats ik het graag voor je op deze lijst.

   “De kring van Vrienden van de handgeschreven brief” wat een geweldig initiatief en i 1,5 jaar als zoveel leden! Het maakt me wel nieuwsgierig.

 3. Linda

  Proficiat Christine,prachtig artikel, het deugd hebben van het samen schrijven, het jezelf verrassen straalt er uit! Ik hoop echt dat er in de toekomst ook in België meer schrijfcafé’s zullen komen ! Door Vanessa (die voor mij te ver weg woont) heb ik vorig jaar Veerle Schaltin van “wiebelwoorden” http://www.wiebelwoorden.be leren kennen. Veerle heeft zelf proffesionele creatieve cursussen gaan volgen (de richting bedoel ik)
  zij heeft er haar beroep van gemaakt en werkt veel met “levensverhalen bij ouderen, en zij geeft ook schrijfcafé (niet zo ver uit mijn buurt) Ik geniet er telkens van, de schrijfopdrachten komen overeen met hoe ik het op een schrijfretraite heb ervaren, dit voelt zo goed, zo deugddoend!
  Samen schrijven, samen delen, zonder oordeel, maar tegelijkertijd zoveel herkenning, het is voeding voor de ziel! Je hebt iets wonderlijks in gang gezet! Dank je wel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *