Schrijfgong in beeld

 

Eerder dit jaar ben ik met een schrijfgong op basis van citaten uit de dagboeken van Etty Hillesum begonnen. Meer dan 800 mensen uit binnen- en buitenland deden met me mee. Nadat de gong was afgelopen, miste ik het dagelijkse schrijfkwartiertje en zocht ik naar een nieuwe inspiratiebron. In plaats van teksten als uitgangspunt, koos ik voor beelden.

 

In dit artikel kun je lezen hoe je zelf met een Schrijfgong in Beeld kunt beginnen.

 

Ook jouw eigen ervaringen zijn als reactie op dit bericht van harte welkom!

6 reacties op “Schrijfgong in beeld

 1. Olga

  Beelden omzetten in taal, jouw taal.

  Zo fijn om te doen. Ik heb al een paar keer meegedaan met het schrijven bij een kunstwerk van de Kunstuitleen in Alkmaar.

  En verder is het voor mij een heerlijke bezigheid om tijdschriften te 'ontleden'. Mooie platen uitknippen en bewaren, teksten en woorden in mijn lege wijnkistje te verzamelen. Maar ook een mooie kaart of een (zelf gemaakte) foto kunnen een plezierig verhaal opleveren. De woorden zitten al in mijn hoofd. Ik moet ze er alleen geordend uit laten komen.

  laten we blijven knippen en plakken, 

  groeten Olga

   

 2. Agnes

  Ik ben nu bij dag 40. Het is een plezier om in het boekje te kijken met al die mooie plaatjes. Ik weet zeker dat ik na deze weer een nieuwe start. Ik kijk nu ook overal in tijdschriften of ik mooie plaatjes kan vinden. Heerlijk om te doen!!! Iedere morgen kijk ik er naar uit wat er uit mijn map tevoorschijn komt.

 3. Christine de Vries

   

  Ik ben op 5 mei 2014 begonnen met de Schrijfgong in Beeld en in de eerste week heb ik o.a. geschreven over:

   

  Opruimen

  Kloosterleven

  Chartres

  Schrijfkamer
  Griekenland
  Balsem voor de ziel
  Domino-steentjes
  Kleinkinderen
  Stok achter de deur

   

  Over welke onderwerpen heb jij geschreven?

 4. Christine de Vries

  Bericht van Trudy:

   

  Ik verzamel ook al jaren mooie plaatjes en plak er meestal een paar bij teksten in mijn dagboek. [a4 schrift]. Zoals jij een schrijfgong introduceert met beelden daar ben ik heel blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *