Schrijflint (14)

Uitdaging…

Schrijf alsof niemand jouw tekst ooit zal kunnen lezen.

 

Schrijflint – oefening 14

 1. Plan in de komende week een schrijfafspraak met jezelf. Misschien kun je een keer op een andere plek in huis gaan zitten schrijven of naar een grand café of bibliotheek gaan.
 2. Zorg ervoor dat je minimaal een half uur ongestoord kunt schrijven.
 3. Zet je telefoon uit en de timer op 30 (!) minuten en schrijf een verhaal of over een gebeurtenis die je zelf hebt meegemaakt.
 4. Blijf schrijven! Ook als je denkt dat je niets meer het te zeggen. Als dat gebeurt hoef je alleen maar het laatst geschreven woord te blijven herhalen tot je weer een nieuwe verbinding hebt gemaakt.
 5. Schrijf ook over kleine details, maar ook over gevoelens, gedachten en gebeurtenissen. Schrijf zo eerlijk als je kunt.
 6. Lees tot slot jouw tekst hardop en met aandacht aan jezelf voor.

 

Ervaringen delen

 • Vertel eens: hoe was het om dit te doen?
 • Hoe heb je dit half uur ervaren? Kostte het je moeite om door te blijven schrijven, of vloog de tijd om?

 

3 reacties op “Schrijflint (14)

 1. Cees

  Dit is de eerste keer voor mij en ik moet zeggen dat ik verbaasd was hoeveel frustratie je van je af kunt schrijven. De ergernissen waar je met niemand over kunt of wil praten kwamen er uit en dat lucht op. Ik kreeg de tip over Shodo van mijn ergotherapeute die mij aanraadde te gaan schrijven. Ik ben nu begonnen met te schrijven over van alles wat er in mij op komt en soms verbaas ik mij dat ik hier niet eerder mee begonnen ben.

 2. Sandra

  Ik heb voor het eerst meegedaan aan het schrijflint en ik moet zeggen dat ik het behoorlijk confronterend vind om terug te lezen wat ik geschreven heb. Nu staat het op papier waar ik eigenlijk niet over na wilde denken. Lekker mijn kop in het zand steken, dat deed ik tot een half uur geleden. Maar nu staat het zwart op wit en wat ga ik nu doen met die wijsheid? Dat ga ik nog even laten bezinken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *