Schrijfmuseum

Schrijfmuseum (1)

Kijken naar kunst met de pen

is titel van de workshop bij de tentoonstelling over Kuseman, kunstbroeders uit de romantiek, in het Stedelijk Museum Alkmaar. Met kleine schrijfopdrachten en een duidelijke instructie worden de deelnemers uitgenodigd om te kijken, zich in te leven in het schilderij, hun fantasie aan te spreken en vooral ook plezier te beleven aan het schrijven van korte teksten.

 

Stap voor stap worden de kijk- en schrijfopdrachten aangereikt. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen is er meer bereidheid en aandacht nodig dan schrijftalent. Het schrijven wordt immers gebruikt als middel om te komen tot een nieuwe manier van waarnemen en creatieve vorm van (zelf)expressie. Na afloop kan deze methode op andere tentoonstellingen en exposities worden toegepast. Kijken doet men niet alleen met de ogen, maar ook met de pen!

 

Data

Het Schrijfmuseum (1) wordt 3 keer georganiseerd en wel op woensdag 10 juni, vrijdag 10 juli en donderdag 30 juli van 10.30 tot 12.30 uur.

 

 

Informatie over de tentoonstelling

Ga naar de website van het museum >>

 

 


 

Schrijfmuseum (2)

Dichter bij het schilderij

 

Voor deze schrijfworkshop laten we ons inspireren door de tentoonstelling over Piet Boendermaker, mecenas van De Bergense School, in het Stedelijk Museum Alkmaar. Met creatieve en verrassende schrijfopdrachten worden deelnemers uitgenodigd om dichter bij het schilderij te komen. Aandachtig kijken naar het schilderij én persoonlijke reacties op wat er gezien wordt vormen de inspiratie voor het schrijven van een aantal kleine gedichten. In de workshop worden tal van dichtvormen aangereikt die alle deelnemers (ervaren én beginnende schrijvers) kunnen gebruiken om zo stil te staan bij het schilderij en de ervaring die het bij hen oproept.

 

Ook als je nooit eerder hebt geschreven en geen ervaring hebt in het schrijven van poezie, ben je van harte welkom.

 

Data

Het Schrijfmuseum (2) wordt 3 keer georganiseerd en wel op vrijdag 10 april, woensdag 24 juni, dinsdag 11 augustus van 10.30 tot 12.30 uur.

 

Informatie over de tentoonstelling

Ga naar de website van het museum >>

 

 


Aantal deelnemers per workshop

Alle workshops vindt plaats in het nieuwe Museumatelier en per keer is er plaats voor maximaal 20 deelnemers.

 

Inschrijven kan uitsluitend bij het museum
via de telefoon 072-5489789

Deelname is € 15,00 + entree museum te voldoen op de dag van de workshop.

 

Christine de Vries heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van creatieve schrijfcursussen. In haar cursussen staat niet het product, maar het creatieve proces centraal.

 

Adres

Stedelijk Museum Alkmaar, Canadaplein 1, 1811 KE Alkmaar, 072-5489789 www.stedelijkmuseumalkmaar.nl
Geopend dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.

 

Lees hier het artikel van Christine de Vries
“Schrijvend naar kunst kijken” >>

Lees hier reacties van eerdere deelnemers >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *