Schrijven met Spirit (mini-retraite)

Bezinnend schrijven – Schrijven met Spirit

gaat over innerlijk ruimte scheppen om diep te kunnen luisteren naar de inspiratie en leiding van Spirit. Het is de zachte innerlijke stem die in liefde ons wil begeleiden op onze weg naar heelheid en innerlijke vrede. Ik gebruik zelf de woorden uit “Een cursus in wonderen” omdat dit mijn spirituele pad is waar ik me innerlijk aan verbonden heb. Maar als dit niet jouw pad is, voel je dan vrij om andere woorden te gebruiken die wél jouw hart kunnen aanraken, zoals God, Liefde, Licht,  innerlijke gids of leraar, hart, intuïtie… Het gaat nooit over de woorden zelf, maar altijd over waar die woorden naar verwijzen en hoe jij je daarbij voelt. Wijzen de woorden je naar het Licht, de Liefde, God, vrede en voel jij je daardoor geïnspireerd?  Nodigen zij je uit om hun wijsheid toe te passen en er naar te leven? Dat zijn belangrijke vragen en de methode “Schrijven met Spirit” kan je helpen om jouw antwoorden hierop te vinden. Deze methode is toe te passen op alle spirituele paden en teksten uit verschillende tradities.

Jarenlang ben ik veel en lang in een Benedictijns klooster geweest. Het monastieke leven is nog steeds een grote inspiratiebron voor me. Ook in “Schrijven met Spirit” put ik uit die rijke bron van traditie, spiritualiteit en toewijding. Termen als devotie, toewijding, biddend lezen en schrijven, gebed en verlangen, doel en focus, luisteren en volgen, creativiteit en inspiratie zijn vaste gasten tijdens onze workshop en de toepassing van de methode “Schrijven met Spirit”.

 

Opzet van de mini-retraite

Deze mini- retraite die ik heb gemaakt is uniek in zijn soort. Het bestaat uit een bijeenkomst van 2,5 uur (inclusief een pauze) en wordt geheel online aangeboden. In een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 8 deelnemers krijg je achtergrondinformatie, heldere instructie, creatieve oefeningen en is er volop ruimte voor al je vragen en om ervaringen met elkaar te delen.

De mini-retraite biedt voldoende gelegenheid om aan de hand van opdrachten zelf te schrijven en ervaring op te doen met de methode. Ook is er alle ruimte voor het stellen van vragen en om ervaringen met elkaar te delen.

Online via Zoom + blog

De online-sessies worden gegeven via Zoom.  Deze zoomlink wordt je tijdig via de mail persoonlijk toegestuurd. Als je nog geen ervaring met Zoom hebt  als deelnemer, dan wordt er een oefenmoment aangeboden om gezamenlijk de techniek in orde te maken, zodat we in alle rust met de mini-retraite kunnen beginnen.

Via Zoom maken we gebruik van verschillende digitale ‘kamers’, zodat we kunnen werken in kleinere groepen van 3 – 8 personen.

Na afloop krijg je opdrachten en aanvullende informatie via het blog op mijn website. Je ontvangt hier een inlogcode voor. Het blog blijft nog een week na de mini-retraite voor alle deelnemers beschikbaar.

Je hoeft niet veel schrijfervaring te hebben om deel te kunnen  nemen. Het is wel plezierig dat je vooraf bekend bent met de basis van mijn werkwijze. Ik heb dit beschreven in mijn boek “Dagboek als spiegel”.  Iedere deelnemer wordt daarom gevraagd om een paar hoofdstukken te lezen vóór de eerste sessie van de workshop. Dit zorgt ervoor dat we allemaal gemakkelijker kunnen aansluiten bij de opdrachten en de ervaringen in de groep en dat werkt ondersteunend en verdiepend. Wanneer je direct een exemplaar van dit boek bij de workshop bestelt, betaalt Shodo voor jou de verzendkosten (in Nederland).

 

Datum

  • nieuwe data worden later bekend gemaakt

 

Tijdsinvestering

Reken in ieder geval op het volgende:

 • Lees voor de eerste sessie de volgende hoofdstukken in het handboek “Dagboek als spiegel”
  • Hoofdstuk 7: Schrijfmateriaal
  • Hoofdstuk 8: Privacy
  • Hoofdstuk 9: Structuur
  • Hoofdstuk 10: Toestemming
  • Hoofdstuk 11: Sprinten als basis
 • Eigen plek inrichten voordat de retraite begint
 • Zoom-sessie van  2,5 uur (= met pauze en schrijftijd)
 • 15 min. extra opstarttijd (als dit de eerste keer is dat je Zoom gebruikt).

 

Wat heb je nodig om deel te kunnen nemen?

 • Een computer met camera en microfoon en een goede wifi-verbinding. Een computer of laptop heeft de voorkeur boven een tablet, omdat het beeld groter is en dat is gemakkelijker voor jou
 • Zoom – programma (gratis downloaden)
 • Pen en papier
 • Een kaars (+ vuur)
 • Exemplaar van het boek “Dagboek als spiegel”
 • Ik raad je aan om direct voor en na de mini-retraite geen andere afspraken te maken, zodat je echt aandacht, tijd en ruimte hebt voor deze wonderbaarlijke schrijfervaring!

 

Ervaringen van deelnemers

Lees hier over de ervaringen van de eerste deelnemers.

Schrijven met Spirit heette toen nog Wonderbaarlijk Schrijven – online workshop 😉

 

Kosten voor de mini-retraite

In een groep (min. 3 – max. 8 personen)

Particulier tarief
€ 45,00 inclusief btw + uitnodiging voor de maandelijkse oefengroep

Zakelijk tarief
voor btw-houders en bedrijven
€ 54,45  inclusief btw + uitnodiging voor de maandelijkse oefengroep

Mocht dit bedrag een belemmering voor je zijn, neem dan contact met me op.

Na afloop van de mini-retraite ontvang je automatisch een uitnodiging voor de “oefengroep” waar je eens per maand samen met anderen deze vorm van bezinnend schrijven kunt oefenen én delen op de laatste zaterdagochtend van de maand. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

Wil je liever een afspraak maken voor een individuele mini-retraite?
Neem dan contact met me op.

Particulier tarief
€ 150 inclusief btw

Zakelijk tarief
voor btw-houders en bedrijven
€ 181,50 inclusief btw

Je kunt je via deze link inschrijven.

 

Mocht je onverhoopt moeten annuleren, dan gelden deze voorwaarden
 • Ongeacht de situatie, dus ook bij ziekte
 • Annuleren kan alleen schriftelijk.
  • Doe je dit tot 4 weken voor de bijeenkomst, dan zijn er geen kosten aan verbonden.
  • Doe je dit tot 2 weken voor de bijeenkomst, dan betaal je € 25 administratie kosten.
  • Doe je dit binnen 1 week voor de bijeenkomst, dan betaal je het volledige bedrag van de factuur.
  • Door jezelf aan te melden geef je aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

 

Heb je dit al gezien?

Hier is het interview dat gemaakt is (voorjaar 2019) op de weg naar het vliegveld, aan het einde van mijn devotional stay  (retraite) in Mallorca, dat geheel op ‘Een cursus in wonderen’ was gebaseerd.

2 reacties op “Schrijven met Spirit (mini-retraite)

 1. Gerda van der Waal

  Lieve Christine ,
  Zoals je ziet heb ik me ingeschreven voor zaterdag 15 maart .
  Het lijkt me heel fijn hieraan mee te doen .
  Tevens denk ik aan de mini retraite . Is dat telkens 1 losse dag of schrijf ik me in voor 3 dagen ?
  Je online cursussen van het afgelopen jaar hebben me zoveel inspiratie gegeven , voelden zo goed ,dat ik in het nieuwe jaar ermee verder wil . Een heel goede vriendin zei me laatst:
  “ Doe de dingen waardoor je gevoed wordt”
  Welnu , op zoek dus…
  Uit mijn ervaring is gebleken dat ik dat hoogstwaarschijnlijk bij jou en je cursusaanbod kan vinden .
  Vandaar !
  Een warme groet , tot ziens/zooms
  Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *