Muziek helpt herinneren

Laven aan de bron

De afgelopen weken heb ik al mijn aandacht, energie en tijd aan de nieuwste schrijfcursus over het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ besteed. Ik schreef en schaafde naar hartelust aan de inhoudelijke opdrachten en inspiratie. Een heerlijk proces, waar ik iedere keer heel blij van word. Ondertussen leerde ik een hele nieuwe online-omgeving voor mijn schriftelijke cursusaanbod in te richten en te gebruiken. Ik ben er nu reuze blij mee, maar het was spannend om de twijfel in mezelf te voelen groeien of ik het wel op tijd af zou krijgen.

En dat is gelukt! 120 deelnemers zijn van start gegaan en de eerste geluiden zijn heel positief. En nu pas voel ik, hoe hard ik de afgelopen maanden heb gewerkt en dat ik echt rust nodig heb. Ik wil me laven aan de creatieve oefeningen in de cursus, die ik eerder heb gemaakt en me, net als alle andere deelnemers, laten verrassen door wat er uit mijn pen vloeit op het moment dat ik mijn werk neerleg en ruimte geef aan speelse creativiteit en stille verwondering.

Vanmorgen heb ik de oefeningen van Dag 1 gemaakt en ik werd direct verrast door de herinneringen, dat een bijzonder muziekstuk bij me opriep. Ik herinnerde tijdens dit ene lied een geweldige retraite in het buitenland én de uitvaart van mijn lieve moeder. Door dit alles op te schrijven verwelkomde ik deze herinneringen zonder oordeel. Ik benoemde hoe het was en stapte daardoor terug in de ervaring. Doordat ik er schrijvend ruimte aan gaf en mijn hart open ging, ontving ik opnieuw de zegen, die ik tijdens die retraite én het wonderbaarlijke afscheid van mijn moeder heb ervaren. Ik voelde me opnieuw aangeraakt door het onnoembare, het mysterie.

Dat alles geeft het creatief schrijven mij. De komende 30 dagen reserveer ik tijd in de ochtend om te schrijven en te spelen met kleur, beeld en woorden. Tijd om me te laven aan de bron, die me werkelijk voedt en inspireert en me laat zien wat werkelijk mijn tijd, aandacht en energie waard is. Tijd om nog meer te genieten van het proces en me geen zorgen te maken over de vorm. Tijd is een geschenk dat ik alleen aan mezelf kan geven!

 

Probeer jij het ook maar eens

Deel 1

  • Wat is jouw favoriete muziekstuk?
  • Luister er nu eerst naar, voordat je verder gaat met het tweede deel van deze oefening

 

Deel 2

  • Waaraan denk je als jij jouw favoriete muziek hoort?Welke herinneringen komen er in je op?
  • Zet de timer op 10 minuten
  • Begin te schrijven met deze woorden:  Als ik deze muziek hoor, herinner ik…
  • Blijf schrijven tot je de timer hoort.
  • Lees tot slot jouw tekst hardop aan jezelf voor.

 

Wil je jouw favoriete muziek met ons hier op het blog delen?

 

Inschrijven?

De cursus “De jongen de mol, de vos en het paard” is net gestart, maar je kunt je altijd nog aanmelden en bij ons aansluiten.

Klik op de afbeelding als je meer wilt lezen over de cursus.

Probeer ook de gratis oefeningen van DAG 1, dan weet je het zeker of deze cursus bij je past.

 


 

Inspiratieblog Archief vanaf november 2023

Iedere donderdag verschijnt op het blog van Shodo een bericht vol inspiratie en informatie over de weg van het schrijven. Hieronder vind je de lijst met linken naar de berichten die eerder zijn verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *