Schrijvend op weg naar vergeving

Indrukwekkend en hoopgevend!

Hoe groots is de helende kracht van schrijven als een pad naar vergeving van dat wat haast niet te vergeven lijkt. Ik kan alleen maar zeggen: kijk en ontdek het zelf. De uitzending was 2 april 2018 op tv en duurt 25 minuten.

 

 

Vergeving, wat betekent dit voor jou?
Gun jezelf de tijd om in alle rust te kijken (uitzending duurt 25 minuten) én om stil te staan bij wat je tijdens en na het kijken ervaart. Leg je dagboek klaar om na afloop zo’n 10 tot 15 minuten te schrijven. Lees tot slot jouw tekst hardop aan jezelf voor.

Bekijk hier de uitzending van de KRO.

 

Over de uitzending

De bijzondere verzoening tussen een moeder en de moordenaar van haar dochter en kleinzoon. Na een jarenlange briefwisseling raken ze bevriend en kan Agnes de gruwelijke daad van Leonard vergeven. Een indrukwekkend verhaal over hoe vergeving heilzaam kan zijn, niet alleen voor degene die vergeven wordt, maar ook voor diegene die vergeving schenkt.

Genadeloos
Patricia, 40 en haar zoon Chris (6) worden in 1998 vermoord door haar ex-vriend Leonard die high is van crack. Hij wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Hij zit zijn straf uit in Florida. Deze Amerikaanse staat is berucht om het genadeloze strafsysteem en verbiedt slachtoffers en daders om elkaar te ontmoeten.

Troost
Na de dood van haar dochter en kleinzoon is Agnes maandenlang depressief. De strenge straf die de dader opgelegd krijgt biedt haar geen troost. Gaandeweg voelt ze de behoefte om de dader te leren kennen. Hij is immers de man die haar leven voorgoed heeft veranderd. Als blijkt dat het niet mogelijk is om hem te bezoeken besluit ze om hem te schrijven. En Leonard beantwoordt haar brief. Zo start een correspondentie die nu al meer dan tien jaar duurt.

Leonard is blij dat Agnes hem inmiddels heeft vergeven. Hij vertelt dat ze de eerste is die tegen hem zegt: je bent geen moordenaar, je bent een man die gemoord heeft en dat is een verschil.

Agnes Furey en Leonard Scovens hebben samen een boek geschreven met als titel: Wildflowers in the median, a restorative journey into healing, justice and joy. Het boek is alleen in het Engels verkrijgbaar.

4 reacties op “Schrijvend op weg naar vergeving

 1. Goudsbloem

  Goede morgen Christine,

  Heel hartelijk dank dat je dat je ons geattendeerd hebt op deze uitzending over vergeving.
  Vanaf de eerste tot de laatste minuut, en nu nog, rolden er zachtjes tranen over mijn wangen.
  Ja dit gaat over Liefde, dit gaat over Vergeven en Vrij Zijn.
  Moge dit doorwerken in ons leven en op onze weg.
  Een liefdevolle groet,
  Goudsbloem

 2. Christine de Vries Bericht auteur

  Dank je lieve Christine, dat was prachtig! Mooi materiaal voor mijn compassietraining. Dit is ACIM in de praktijk. I love it❣️

 3. Christine de Vries Bericht auteur

  Dank je wel Christine, voor deze indrukwekkende opname, ik voel me ontroert als ik zie wat liefde en vergeving met deze beide mensen doet en wat een moedige krachtige vrouw en ook wat een omslag bij de man, als zij schrijft je bent geen moordenaar maar een man die een moord gepleegd heeft. Ik bewaar de opname want ik ga het nog een keer kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *