Workshop: Schrijvend Ruimte Scheppen – de video

Ruim dertig jaar geleden…

gaf ik mijn eerste schrijfworkshop aan een paar vriendinnen in mijn huiskamer in een klein dorp in Amerika. Nooit had ik toen kunnen vermoeden dat ik zoveel jaar later nog steeds veel passie voel en plezier beleef op deze weg van het creatief en bezinnend schrijven.

En deze mijlpaal van 30 jaar ‘schrijfcursussen maken en geven’ had ik zo graag met de wereld willen vieren. Ruim een  jaar geleden maakte ik allerlei plannen hiervoor, maar toen werd ik ziek. En hoe heerlijk is het om nu deze online workshop wél te kunnen organiseren!!

Ik zette de aankondiging een paar dagen geleden online en binnen mum van tijd was het meer dan volgeboekt! Vele mensen hebben me gemaild en aangegeven dat ze het zo jammer vonden dat ze net te laat waren. Ik ben dan ook heel blij met deze opname, want nu kan iedereen het op een voor hem of haar geschikt moment volgen en er hopelijk net zo van genieten.

Deze online workshop is mijn cadeau aan jou.

In het delen van mijn passie en inspiratie beleef ik hoe waar het is dat geven én ontvangen hetzelfde zijn. Ik hoop oprecht dat je geniet van dit schrijfuurtje waarin je stap voor stap en woord voor woord op schrijfavontuur gaat. Ik wens je RUIMTE toe om dit te ervaren.

 

Ontdek tijdens deze workshop…

hoe je schrijvend meer ruimte kunt ervaren in jezelf en in de wereld. Schrijven is een creatief middel en een geweldig veelzijdig instrument, dat uitnodigt om ruimte te scheppen voor dat wat er echt toe doet in jouw leven.

Creatief schrijven biedt je de mogelijkheid om te vertragen en met de pen in de hand te luisteren naar wat er in je leeft. Ruimte geven aan dit proces is heel inspirerend en vervullend.

Gun jezelf dit schrijfuurtje. Zet een kopje thee, pak je favoriete schrijfspullen en ga op avontuur. Heb je op dit moment geen uurtje de tijd, kom dan terug wanneer jij hier wel de tijd voor heeft.. Deze workshop blijft beschikbaar op mijn website en op YouTube

Je hoeft geen ervaring te hebben om tijdens de workshop mee te kunnen schrijven en mijn tips en schrijfoefeningen direct toe te passen.

Ik wens je heel veel kijk- en schrijfplezier en zie uit naar jouw reacties en ervaringen n.a.v. deze workshop (duurt 60 min.)

Voel je vrij om deze workshop door te sturen naar een vriend(in).

 

Meer informatie over het werkboek “Ruimte scheppen voor een nieuw begin” vind je hier. Bestel snel, want de voorraad is echt bijna op.

Wil je ook in de toekomst inspiratie en informatie over de weg van het schrijven ontvangen? Meld je aan als abonnee van de gratis SchrijfWijzer.

Inspiratieblog Archief vanaf november 2023

Iedere donderdag verschijnt op het blog van Shodo een bericht vol inspiratie en informatie over de weg van het schrijven. Hieronder vind je de lijst met linken naar de berichten die eerder zijn verschenen.

17 reacties op “Workshop: Schrijvend Ruimte Scheppen – de video

 1. Annemieke de Wilde

  Wat tijd op mijn pc en jouw site aanklikken en dan geheel onverwachts in deze schrijf workshop terecht komen. mijn 2 woorden hiervoor zijn Onverwacht genieten.

  dank je wel
  Annemieke

 2. Christine de Vries Bericht auteur

  Dag Christine,

  Scrollend door mijn mails, kwam ik op onderstaande mail van jou uit.Ik heb spontaan ruimte gemaakt om mijzelf een uurtje schrijfplezier te gunnen.
  Dank je wel voor de mogelijkheid om dit als cadeautje na de workshop alsnog te kunnen gaan doen omdat je de video online hebt gezet.

  Het was, net als 20 jaar geleden in het Liobaklooster, later nog eens in Amersfoort en nog weer later een schrijfworkshop n.a.v een worldpress-tentoonstelling, ook nu weer een groot plezier om weer eens, al schrijvend onder jouw inspirerende en deskundige begeleiding een schrijftraining te volgen en op deze manier in mijzelf te investeren.

  Veel dank en hartelijke groeten,
  Linet Schouten

 3. Mettje

  Na een paar turbulente dagen, vandaag vrij, tijd voor het schrijfuurtje. Heerlijk om zo even aan te kunnen schuiven bij jou (en een aantal andere bekenden :)). Het heeft me goed gedaan. Mijn woorden waren, net als bij een van de aanwezigen: Rust en Helderheid. Dankjewel!

 4. Theo

  Vastenavond Valentijn Schrijvend de vasten in. Met de workshop uit de koelkast van YouTube, de vooroefeningen komt de karakteristiek versus de karikatuur van bewegend inzicht boven
  “Onrustig Zoeken naar God” over Henri Nouwen, In Beweging kun je sturen (een “open deurtje” van mijn vroegere directeur Gerard Besten, genezen mijn in-mij beeld dat mijn onrust fout is. Nu wordt het Scheppen, Mee-Scheppen?
  Dat krijg ik alles als presentje door te schrijven
  Dank daarvoor Christine

 5. Ellen

  hoi Christine en mede schrijvers, in het werkboek wordt gevraagd welke twee boeken ik de komende vastenperiode ga lezen, ter inspiratie. Mijn keus: Boeddha in 5 weken van Giulio Cesare Giacobbe en de gedichtenbundel van Toon Tellegen.
  ik verheug me op de oefeningen, op het schrijven en bovenal op de weg naar binnen. Het is vooral de uitdaging hoe ik ga volhouden. Er zijn veel verschillende dingen die ik start en zelden afmaak. Voor mij wordt dat de grootste uitdaging. Ik verheug me ook af en toe met jullie te delen en of inspiratie op te doen. veel plezier gewenst, dat vooral. Laat het een avontuur zijn deze vastenperiode.

 6. Astrid de Keulenaar

  Dag Christine,

  Het terugkijken naar de live opname van jouw zo rustig en helder gepresenteerde workshop was als het ware een voorproefje van de naderende lente. Door stil te staan bij wat er is en aandacht te geven aan wat er wil komen wordt de Ruimte als vanzelf gefilterd, puur en open. Bijna vanaf het allereerste begin volg ik jouw weg van het schrijven, die keer op keer mijn weg van het schrijven heeft geïnspireerd en ik dank je daarvoor. De woorden die bij me opkwamen aan het eind waren LIEFDEVOL en SCHRIJVEN!

  Alle goeds en liefs,
  Astrid

  1. Adriana Kooij

   Lieve Christine, ik heb je online schrijfuurtje gevolgd en dat is voor mij konfrontetend geweest, maar misschien juist goed. ik ga mee schrijven met Ruimte, de 40 dagentijd vasten.

 7. Christine de Vries Bericht auteur

  Beste Christine

  Bedankt voor het fijne cadeau, de workshop.
  Ik ben op dit moment op een camping in Ouazzane in Marokko. Na 10 weken zon vandaag een dag met heel veel regen en wind. Het perfecte moment voor jouw online workshop. Ik heb er enorm van genoten. Tijdens de vastentijd ga ik mijn dagboek gebruiken om verder in te gaan op de vraag, wat is wezenlijk in mijn leven.
  Nogmaals bedankt voor dit fijne cadeau.

  Lieve groet
  Lia

 8. Christine de Vries Bericht auteur

  Dag Christine

  Hartelijk dank voor dit heerlijk cadeautje!
  Toevallig was het de hele middag aan het regenen, toen mijn oog op jouw e-mail viel.
  Meteen klikte ik het driehoekje van het videootje aan en hop daar kreeg ik een gratis schrijfworkshop.
  Ik heb er echt van genoten.
  Mijn woorden op het einde waren
  HETZELFDE toch ANDERS
  In de betekenis van: iedereen dezelfde opdracht, maar iedereen vult die anders in.
  Voor mij creëert dat verbinding, ja zelfs zo online…

  PS Nu heb ik er helemaal zin in om “jou te volgen” en aan een schrijfavontuur te beginnen.

  Nog eens dank
  Vriendelijke groeten
  Josie

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Josie, voor het delen van jouw eindreflectie in de vorm van twee woorden. Want het is vooral het onderling delen waardoor we ons zo verbonden voelen en dat de fysieke afstand niet zo bepalend blijkt te zijn.

 9. Chris

  De workshop “Ruimte scheppen voor een nieuw begin” heb ik op een later tijdstip gevolgd met de oefeningen.
  Deze workshop draagt ertoe bij dat ik nog meer “gesterkt” aanstaande Aswoensdag met het werkboek de 40 dagen in ga.
  Christine, ik wil je dan ook langs deze weg bedanken dat je de workshop toegestuurd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *