Scriptio Divina

Wat is Scriptio Divina?

Je kent wellicht de term: “Lectio Divina” wat wel vertaald wordt als biddend of geestelijk lezen van de Schrift. In Scriptio Divina oefenen we ons in aandachtig en meditatief lezen van een fragment uit “Een cursus in wonderen” én we schrijven we op een biddende manier over onze innerlijke ervaring, vragen en inzichten. Dit is een inspirerende manier om te groeien in jouw relatie met Spirit. Via Scriptio Divina oefen je in diep luisteren, in vertrouwen te volgen en zo stap voor stap jouw relatie met je Bron van Liefde gestalte te geven.

Scriptio Divina is een methode die je zelf kunt toepassen op teksten die thuishoren in jouw eigen spirituele traditie. De teksten die wij gebruiken komen uit het werkboek van “Een cursus in wonderen”. Je hoeft geen ervaring met het (werk)boek of de cursus te hebben om te kunnen deelnemen.

Maria beschrijft haar ervaring als volgt…

Ik vind het prachtige ochtenden met mooie inleidende schrijfoefeningen die een voorbereiding blijken te zijn op de tekst. Ik ervaar veel verbinding, een serene en spirituele plek, al is deze digitaal. Na afloop voel ik me samenvallen met mezelf en in harmonie met mijn omgeving en het voelt alsof ik iets heel bijzonders heb meegemaakt.

 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn op woensdag en beginnen om 9:30 en duren tot 12 uur. Veel van deze tijd brengen we in stilte, schrijvend, lezend en biddend op papier in ons eigen huis door. Zo openen we ons voor de ervaring van de aanwezigheid van de Liefde Zelf. Ook zullen we onderling ervaringen uitwisselen in kleine groepen. Iedere bijeenkomst staat op zichzelf.

 

Werkboekles van de dag

Een cursus in wonderen is een boek dat bestaat uit drie delen: een tekstboek, handboek en een werkboek met 365 lessen, voor iedere dag één. In 2021 gebruiken we voor iedere bijeenkomst een andere werkboekles en wel de werkboekles van de dag. Ik maak gebruik van het jaarschema dat je hier kunt downloaden.

Op de dag voor de bijeenkomst ontvang je via de mail de link voor de Zoom-bijeenkomst én het werkblad met de tekst waar we mee werken. Ik raad je aan om die tekst vooraf niet te lezen, maar het alleen uit te printen en mee te nemen naar de bijeenkomst. Dit voorkomt dat je er vooraf te veel over gaat nadenken 😉 Als je geen printer hebt, kun je tijdens de bijeenkomst de tekst direct op het scherm van jouw computer lezen.

Na afloop ontvang je opnieuw een link naar het blog waar je behalve de tekst (studie)informatie en inspiratie ook kunt reageren en met de deelnemers ervaringen kunt uitwisselen. Ook ontvang je een eenvoudige link zodat je voor jouw deelname online kunt betalen.

Mijn voorstel voor jouw bijdrage is € 12,50 per bijeenkomst. Je kunt dit bedrag zelf aanpassen. Je betaalt alleen wanneer je daadwerkelijk hebt deelgenomen.

Alle bijeenkomsten staan op zichzelf en kunnen los van elkaar worden gevolgd.

 

Aanmelden

De eerste keer kun je dit via een inschrijfformulier doen op de website en daarop aanvinken welke dag(en) je wilt deelnemen. Wijzigingen of nieuwe data kun je daarna via de mail aan me doorgeven.

Klik hier om je in te schrijven

 

Agenda in 2021-2022

Alle bijeenkomsten zijn op woensdag en beginnen om 9:30 en duren tot 12 uur.

  • December 2021 = 1 + 15
  • Januari 2022 = 5 + 12 + 19 + 26
  • Februari 2022 = 2 + 9

Je kunt je tot 12 uur voor aanvang van de bijeenkomst nog aanmelden.

Klik hier voor de complete agenda

Een reactie op “Scriptio Divina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *