Scriptio Divina

Wat is Scriptio Divina?

Je kent wellicht de term: “Lectio Divina” wat wel vertaald wordt als biddend of geestelijk lezen van de Schrift. In Scriptio Divina oefenen we ons in aandachtig en meditatief lezen van een fragment uit “Een cursus in wonderen” én we schrijven we op een biddende manier over onze innerlijke ervaring, vragen en inzichten. Dit is een inspirerende manier om te groeien in jouw relatie met Spirit. Via Scriptio Divina oefen je in diep luisteren, in vertrouwen te volgen en zo stap voor stap jouw relatie met je Bron van Liefde gestalte te geven.

Scriptio Divina is een methode die je zelf kunt toepassen op teksten die thuishoren in jouw eigen spirituele traditie. De teksten die wij gebruiken komen uit het boek van “Een cursus in wonderen”. Je hoeft geen ervaring met het boek of de cursus te hebben om te kunnen deelnemen.

Maria beschrijft haar ervaring als volgt…

Ik vind het prachtige ochtenden met mooie inleidende schrijfoefeningen die een voorbereiding blijken te zijn op de tekst. Ik ervaar veel verbinding, een serene en spirituele plek, al is deze digitaal. Na afloop voel ik me samenvallen met mezelf en in harmonie met mijn omgeving en het voelt alsof ik iets heel bijzonders heb meegemaakt.

 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn eens per maand op  WOENSDAGOCHTEND en beginnen om 9:30 en duren tot 12 uur. Geruime tijd brengen we in stilte, schrijvend, lezend en biddend op papier in ons eigen huis door. Zo openen we ons voor de ervaring van de aanwezigheid van de Liefde Zelf. Ook zullen we onderling ervaringen uitwisselen in kleine groepen. Iedere bijeenkomst staat op zichzelf.

 

Tekst van de dag

Voor de bijeenkomsten gebruiken we de werkboekles van de dag als onze inspiratiebron.

Ben je benieuwd meer informatie over Een cursus in wonderen?
Kijk dan eens naar deze twee Nederlandstalige websites:

Op de dag voor de bijeenkomst ontvang je via de mail de link voor de zoombijeenkomst én het werkblad met de tekst waar we die ochtend mee werken. De tekst wordt tijdens de bijeenkomst ook op het scherm getoond.

Na afloop ontvang je opnieuw een link naar het blog waar je behalve de tekst (studie)informatie en inspiratie ook kunt reageren en met de deelnemers ervaringen kunt uitwisselen. In dit zelfde blogbericht vind je een eenvoudige link zodat je voor jouw deelname online kunt betalen.

Alle bijeenkomsten staan op zichzelf en kunnen los van elkaar worden gevolgd.

Je hoeft je slechts éénmaal aan te melden, daarna ontvang je (zolang je dit wilt) een maandelijkse uitnodiging om deel te nemen met de link en het werkblad.

 

Tijd & Data

9:30-12 uur, inclusief een pauze

  • 26 oktober 2022 (werkboekles 299)
  • 23 november 2022 (werkboekles 327)
  • 7 december 2022 (werkboekles 341)
  • 4 januari 2023 (werkboekles 4)
  • 1 februari 2023 (werkboekles 32)
  • in maart is er geen bijeenkomst
  • 5 april 2023 (werkboekles 95)

 

Kosten

De volgende 3 tarieven per bijeenkomst bied ik aan als richtlijn en kunnen door jou worden aangepast, wanneer dit wenselijk is. De tarieven zijn gebaseerd op het (gezamenlijke) inkomen:

  • € 10,00 voor tarief A = max. € 1200 netto per maand
  • € 12,50 voor tarief B = max. € 1600 netto per maand
  • € 15,00 voor tarief C = meer dan € 1600 netto per maand

Overleg over kosten voor deze bijeenkomsten is altijd mogelijk.

Aanmelden

De eerste keer kun je via een inschrijfformulier aanvinken op welke dag je wilt deelnemen. Daarna ontvang je automatisch één dag voor de bijeenkomst de zoomlink + een werkblad. Wil je dit niet ontvangen, dan kun je eenvoudig via antwoord op deze mail je hiervoor weer afmelden.

Klik hier om je voor de eerste keer aan te melden

 

Klik hier voor de complete agenda van Shodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *