Scriptio Divina

Wat is Scriptio Divina?

Je kent wellicht de term: “Lectio Divina” wat wel vertaald wordt als biddend of geestelijk lezen van de Schrift. In Scriptio Divina oefenen we ons in aandachtig en meditatief lezen van een fragment uit “Een cursus in wonderen” én we schrijven we op een biddende manier over onze innerlijke ervaring, vragen en inzichten. Dit is een inspirerende manier om te groeien in jouw relatie met Spirit. Via Scriptio Divina oefen je in diep luisteren, in vertrouwen te volgen en zo stap voor stap jouw relatie met je Bron van Liefde gestalte te geven.

Scriptio Divina is een methode die je zelf kunt toepassen op teksten die thuishoren in jouw eigen spirituele traditie. De teksten die wij gebruiken komen uit het boek van “Een cursus in wonderen”. Je hoeft geen ervaring met het boek of de cursus te hebben om te kunnen deelnemen.

Maria beschrijft haar ervaring als volgt…

Ik vind het prachtige ochtenden met mooie inleidende schrijfoefeningen die een voorbereiding blijken te zijn op de tekst. Ik ervaar veel verbinding, een serene en spirituele plek, al is deze digitaal. Na afloop voel ik me samenvallen met mezelf en in harmonie met mijn omgeving en het voelt alsof ik iets heel bijzonders heb meegemaakt.

 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn eens per 14 dagen op woensdag en beginnen om 9:30 en duren tot 12 uur. Geruime tijd brengen we in stilte, schrijvend, lezend en biddend op papier in ons eigen huis door. Zo openen we ons voor de ervaring van de aanwezigheid van de Liefde Zelf. Ook zullen we onderling ervaringen uitwisselen in kleine groepen. Iedere bijeenkomst staat op zichzelf.

 

Tekst van de dag

De komende weken gebruiken we als inspiratiebron korte fragmenten uit “Het lied van het gebed”.

Ben je benieuwd meer informatie over Een cursus in wonderen?
Kijk dan eens naar deze twee Nederlandstalige websites:

Op de dag voor de bijeenkomst ontvang je via de mail de link voor de zoombijeenkomst én het werkblad met de tekst waar we die ochtend mee werken. (Deze tekst vind je ook verderop in dit bericht.) Als je geen printer hebt, kun je tijdens de bijeenkomst de tekst direct op het scherm van jouw computer lezen.

Na afloop ontvang je opnieuw een link naar het blog waar je behalve de tekst (studie)informatie en inspiratie ook kunt reageren en met de deelnemers ervaringen kunt uitwisselen. In dit zelfde blogbericht vind je een eenvoudige link zodat je voor jouw deelname online kunt betalen.

Alle bijeenkomsten staan op zichzelf en kunnen los van elkaar worden gevolgd.

Lees hier de  tekst (ook uit te printen als werkblad) voor de bijeenkomst op 9 februari 2022

 

Tijd

9:30-12 uur, inclusief een pauze

 

Kosten

De volgende 3 tarieven per bijeenkomst bied ik aan als richtlijn en kunnen door jou worden aangepast, wanneer dit wenselijk is. De tarieven zijn gebaseerd op het (gezamenlijke) inkomen:

  • € 10,00 voor tarief A = max. € 1200 netto per maand
  • € 12,50 voor tarief B = max. € 1600 netto per maand
  • € 15,00 voor tarief C = meer dan € 1600 netto per maand

 

Aanmelden

De eerste keer kun je via een inschrijfformulier aanvinken op welke dag je wilt deelnemen. Daarna ontvang je automatisch één dag voor de bijeenkomst de zoomlink + een werkblad. Wil je dit niet ontvangen, dan kun je eenvoudig via antwoord op deze mail je hiervoor weer afmelden.

Klik hier om je voor de eerste keer aan te melden

 

Agenda in 2022

Alle bijeenkomsten zijn op woensdag en beginnen om 9:30 en duren tot 12 uur.

  • 9 + 23 februari
  • 9 + 23 maart
  • 6 + 20 april

Klik hier voor de complete agenda van Shodo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *