Scriptio Divina wordt uitgebreid

Wijzigingen in de werkwijze

Tijdens de zomer zijn er iedere bijeenkomst nieuwe deelnemers bijgekomen. Echt geweldig dat steeds meer mensen de weg naar Scriptio Divina weten te vinden, en… ik wil ook graag tijdens iedere bijeenkomst voldoende rust en ruimte bieden voor stilte, meditatie en reflectie. Daarom heb voor het nieuwe seizoen een paar dingen gewijzigd:

  • Per bijeenkomst is er plek voor maximaal 15 deelnemers
  • Iedereen dient zich vooraf aan te melden
  • Iedere bijeenkomst wordt herhaald
  • De duur van de bijeenkomst is een half uur verlengd – nu vanaf 9:30 tot 12 uur

 

Je kent wellicht de term: “Lectio Divina” wat wel vertaald wordt als biddend of geestelijk lezen van de Schrift. In Scriptio Divina oefenen we ons in aandachtig en meditatief lezen van een fragment uit “Een cursus in wonderen” én we schrijven we op een biddende manier over onze innerlijke ervaring, vragen en inzichten. Dit is een inspirerende manier om te groeien in jouw relatie met Spirit. Via Scriptio Divina oefen je in diep luisteren, in vertrouwen te volgen en zo stap voor stap jouw relatie met je Bron van Liefde gestalte te geven.

Scriptio Divina is een methode die je zelf kunt toepassen op teksten die een plek hebben in jouw eigen spirituele traditie. De teksten die wij gebruiken komen uit het werkboek van “Een cursus in wonderen”. Je hoeft geen ervaring met het (werk)boek of de cursus te hebben om te kunnen deelnemen.

Al na een paar keer groeit er in mij een groot verlangen om dit schrijfpad met veel meer mensen te delen, want Waar twee of meer bijeen zijn… 

 

Wonder-Woensdag

Iedere bijeenkomst is op woensdagochtend (op een paar uitzonderingen na) van 9:30 tot 12 uur en vindt plaats via Zoom. Veel van deze tijd brengen we in stilte, schrijvend, lezend en biddend op papier in ons eigen huis door. Zo openen we ons voor de ervaring van de aanwezigheid van de Liefde Zelf. Ook zullen samen ervaringen uitwisselen. Iedere bijeenkomst staat op zichzelf.

Op de dag voor de bijeenkomst ontvang je via de mail de link voor de Zoom-bijeenkomst én het werkblad met de tekst waar we mee werken. Ik raad je aan om die tekst niet vooraf te lezen, maar het alleen uit te printen en mee te nemen naar de bijeenkomst. Dit voorkomt dat je er vooraf te veel over gaat nadenken 😉

Als je geen printer hebt, kun je tijdens de bijeenkomst de tekst direct op het scherm van jouw computer lezen.

Na afloop ontvang je opnieuw een link naar het blog waar je behalve de tekst veel (studie)informatie en inspiratie ook kunt reageren en met de deelnemers ervaringen kunt uitwisselen. Ook ontvang je een eenvoudige link zodat je voor jouw deelname online kunt betalen.

Mijn voorstel voor jouw bijdrage is € 12,50 per bijeenkomst. Je kunt dit bedrag zelf aanpassen.

Alle bijeenkomsten staan op zichzelf en kunnen los van elkaar worden gevolgd.

 

Agenda in 2020

Alle bijeenkomsten zijn op woensdag van 9:30 tot 12 uur, tenzij anders vermeld!

  • 2 december
  • 3 december (donderdag, herhaling van 2 december)
  • 22 december (dinsdag)
  • 23 december (herhaling van 22 december)

Je kunt je inschrijven TOT 24 uur voor aanvang van de bijeenkomst.

Klik hier om je in te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *