SiS – Schrijven is Stilte

Verlangen

Samen met anderen schrijven is echt heerlijk! Meestal doe ik dit als cursusleider. Ik ontwerp een programma, maak creatieve oefeningen, speel met taal, geniet van de voorpret én van het uiteindelijk delen van inspiratie en kennis met anderen. Maar het zelf schrijven in een groep komt er niet zo vaak meer van en ik mis het.

Uitnodiging

Daarom vroeg ik aan een paar vriendinnen: “Heb je zin om samen met mij te schrijven? Gewoon omdat het zo fijn is om te doen! We kunnen ieder aan ons eigen project werken en als we dit vroeg in de ochtend doen en niet al te lang, dan kunnen we daarna weer ‘serieus’ aan het werk. Laten we om 9 uur starten met elkaar te vertellen wat we in het komende uur in stilte gaan schrijven. Dan kunnen we om half elf weer afscheid nemen.”

Schrijfuur vliegt voorbij!

We schrijven gedurende een uur een openhartige brief aan een onbekende grootmoeder, twee gedichten als huiswerkopdracht en een gedeelte van een kort verhaal vol symboliek en verbeelding. We zitten heel gezellig samen aan tafel, maar praten niet met elkaar. We bestellen koffie, schrijven en drinken en schrijven tot de timer gaat.  Met moeite maken we ons los van het papier en de woorden die er op verschijnen. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbij kan gaan!!

Tot slot drinken we nog een kopje koffie en vertellen we in een klein kwartiertje hoe we het schrijfuur hebben ervaren. We lezen onze teksten niet voor, maar delen hoe het voor ons was om zo samen en apart in het café te schrijven.

Wordt vervolgd…

Bruisend van energie loop ik om half elf naar mijn fiets. Ik ben verrast door de ontmoeting met de poema in mijn verhaal en ben benieuwd hoe het verder gaat…volgende week woensdag weer om 9 uur.

Een reactie op “SiS – Schrijven is Stilte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *