Spiegels van de ziel – Workshop schrijven met SoulCollage®

Twee sporen…

Zoals je weet, hou ik enorm van woorden. Ik hou ervan om ze te schrijven, te lezen, te horen, te zingen en te spreken… Ik hou ook heel erg van beelden, die me raken en aanraken, die op wonderbaarlijke wijze tot me spreken en me uitdagen en  inspireren.

In deze inspirerende workshop bewandelen we deze twee sporen, die van woorden en van beelden.  In de ochtend maken we een unieke SoulCollage® kaart over het thema van deze workshop. Het maken van de kaart zal ik stap voor stap tijdens de workshop toelichten en begeleiden. Het is écht waar: iedereen kan dit!

In aanvulling op het maken van een kaart zullen we in de middag op speelse en openhartige manieren schrijven over het thema én over de beelden op de kaart, die we leren zien als spiegels van de ziel. Hoewel we tijdens deze dag fysiek apart zijn, zullen we ons via de oefeningen en onderlinge uitwisseling heel gemakkelijk verbinden met de groep deelnemers. We kunnen ervaringen delen in kleine groepen en genieten van elkaars verhalen en ervaringen.

Je hoeft vooraf geen ervaring te hebben met de SoulCollage® techniek of met mijn schrijfmethode.  Beide werkwijzen leer je gaandeweg en spelenderwijs.

Online via Zoom + blog

Iedere workshop staat op zichzelf en bestaat uit twee aaneengesloten dagdelen: 10-12:30 uur en 14:30-17 uur. De workshop wordt aangeboden via Zoom. Daarnaast is er een uitgebreid blog voor de deelnemers met achtergrondinformatie, inspiratie en ruimte om ervaringen en inspiratie te delen en vragen te stellen.

Voor wie niet veel ervaring met Zoom heeft, organiseer ik oefensessie. En inmiddels heb ik het volste vertrouwen dat iedereen (met een klein beetje hulp) actief én ontspannen kan deelnemen in deze digitale omgeving.

Ook tijdens de zoomsessies zijn er momenten om te pauzeren en te bewegen, zodat je niet te lang voor het scherm van de computer hoeft te zitten. Je zal zien dat de tijd voorbij vliegt!

 

Klik hier voor een inspirerend interview over SoulCollage® in combinatie met schrijven

 

Datum + Thema

 • Zaterdag, 1 mei 2021 – INSPIRATIE (10-12:30 uur en 14:30-17 uur)

Klik hier en schrijf je in

 

Prijs per workshop

€ 65,- inclusief 21 % btw en exclusief kaarten en tijdschriften.

Abonnees van De SchrijfWijzer krijgen in april 10% korting op de workshop!

 

Annuleringsvoorwaarden – ongeacht de reden

Door je aan te melden, geef je aan akkoord te gaan met de volgende regeling:

 • Je kunt alleen schriftelijk annuleren
 • Tot 3 weken voor de workshop kun je kosteloos annuleren.
 • Annuleren binnen 3 weken voor de workshop kost € 15
 • Je kunt – na overleg – jouw plek ook aan iemand anders geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Wat heb je nodig?

 • Pen en papier
 • Goede wifi verbinding
 • Zoom software – nieuwste versie kun je gratis downloaden
 • Computer of laptop met camera
 • kartonnen kaart (min. één  van 12,6 x 20,4 cm)
 • Tijdschriften (waar je afbeeldingen uit kunt knippen)
 • Lijm-stift (geen tube)
 • Schaar
 • Timer

 

SoulCollage® kaarten + afbeeldingen

Per workshop maak en gebruik je één kaart. Wat je direct na aanmelden al kunt doen is alle tijdschriften in huis bewaren en verzamelen. Je kunt kartonnen kaarten zelf snijden (12,6 x 20,4 cm is de officiële maat) of een setje bij mij bestellen.

 

Bij inschrijving voor de workshop kun je aangeven of je ook collage-materiaal wilt bestellen. De kosten voor dit collage-materiaal is € 3,00 + verzendkosten in NL € 5,00 =  totaal € 8,00 per set.
Een set bevat de volgende items:
 • 3 kartonnen kaarten + plastic hoesjes (dit maakt jouw kaart echt heel mooi én het beschermt goed). Je gebruikt 1 kaart per workshop.
 • 2 x exemplaar van tijdschrift HEUS
 • 2 x exemplaar van tijdschrift “National Geographic”

Je kunt de kartonnen kaarten ook zelf maken en voor een kleine prijs tijdschriften in de kringloopwinkel kopen.

 

Aanbevolen literatuur

 

 

 

Klik op afbeelding voor meer informatie over de boeken en hoe je ze kunt bestellen. Beide boeken zijn ook in de openbare bibliotheek te leen.

 

SoulCollage® – de naam en techniek

Persoonlijk houd ik er van om veel met jullie te delen en wanneer jullie iets van mijn werk doorgeven aan anderen, dan is een duidelijke bronvermelding voor mij voldoende.

Met de SoulCollage® techniek en naam is het anders geregeld. Ik mag het gebruiken én met jullie delen, omdat ik opgeleid bent tot facilitator. Het is niet toegestaan de naam of techniek zonder toestemming van SoulCollage® met anderen te delen.

 

Klik hier en schrijf je in

 

Dit schrijven deelnemers na een van deze workshops

 • Zaterdag, 7 november 2020  – VERLANGEN (10-12:30 uur en 14:30-17 uur) 
 • Woensdag, 9 december 2020 – CREATIVITEIT (10-12:30 uur en 14:30-17 uur) 
 • Zaterdag, 16 januari 2021 – WELKOM (10-12:30 uur en 14:30-17 uur )
 • Ik ben alle inzichten zachtjes laten zakken. Wat was het een fijne, inspirerende en vervullende dag met waardevolle inzichten. Wat ik zeker met me meeneem is de handreiking om nieuwe ideeën de ruimte te geven om in je te zakken en te wortelen en dat de vorm dan vanzelf ontstaat. Ik heb ervan genoten om samen te schrijven en te delen. Zo heerlijk om met gelijkgestemden samen te zijn en een luisterend en ontvangend oor te hebben voor wat je hardop voorleest. Dank allemaal hiervoor. Vanuit de grond van mij hart: dank je Christine voor je inspirerende handreikingen, je fijne oefeningen en je liefdevolle begeleiding. (Anna)
 • Het was weldadig en inspirerend. Wat fijn om dit te kunnen doen! Dank voor de prettige en deskundige en inspirerende begeleiding. (Helena)
 • Wat heerlijk om in alle rust en ruimte te kunnen schrijven en een soul collagekaart te maken waarbij je beeld en woord gebruikt om diepere lagen in jezelf aan te boren. Laat de muze haar werk maar doen 🙂 (Petra)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *