SpiegelSchrift – training in reflectief schrijven

SpiegelSchrift© is een training in reflectief schrijven voor professionele begeleiders, die ik speciaal voor Druppel Academy heb gemaakt. Deze training wordt gegeven op dinsdag, 13 november 2018.

Druppel Academy verzorgt trainingen voor (kinder- en jeugd)coaches, (integratief) kinder- en jeugdtherapeuten, (psycho)therapeuten, gezinsbegeleiders, rouwtherapeuten, speltherapeuten, pedagogisch medewerkers, (school)maatschappelijk werkers, orthopedagogen, gezinsbegeleiders, palliatieve-zorgverleners. Kortom, iedereen die met kinderen en gezinnen werkt en zich door het aanbod aangesproken voelt.

Inhoud training

Reflectieve schrijfvormen als creatieve manier voor professionals om je eigen handelen en functioneren te onderzoeken, ook als je nog geen ervaring met creatief schrijven hebt. Als professional is het van groot belang dat je kunt reflecteren op je eigen handelen. Schrijvend kun je het reflectieproces op creatieve wijze versterken, verdiepen en verrijken, doordat de verbinding met het innerlijke zelf (opnieuw) wordt vormgegeven en hersteld.

 

Werkwijze: Leren door doen en verdiepen

Door heldere opdrachten en duidelijke structuur ervaar je op creatieve en spontane manier te verwoorden wat om aandacht vraagt. De pen brengt je als vanzelf voorbij het dagelijkse denken naar die innerlijke lagen in het bewustzijn, die verrassend veel informatie, herinneringen en kennis bevatten. Zo wordt schrijven een vorm van spiegelen en krijg je zicht op wat al aanwezig is, maar nog niet de ruimte heeft gekregen om gekend te worden.

 

Materiaal

De deelnemers krijgen pen en papier.

 

Begeleiding

Christine de Vries (1963) is schrijfdocente en trainer bij Shodo
Via verpleegkunde en management in de gezondheidszorg is ze haar weg als professionele begeleider begonnen met supervisiekunde. Uiteindelijk heeft zij de kracht van systemisch werk ontdekt en heeft hierin verschillende opleidingen gevolgd. Creatief en reflectief schrijven is al 25 jaar haar favoriete werkvorm en heeft er acht (werk)boeken over geschreven. www.shodo.nl

 

Praktische Informatie

Datum: dinsdag, 13 november 2018
Locatie: Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10, 2011 CV Haarlem
Trainer: Christine de Vries
Kosten: € 195,- (inclusief studiemateriaal, koffie/thee en een uitgebreide lunch)

 

Inschrijven

Dit kan alleen via de website van Druppel Academie