Stiltemeditatie zondag, 19 november

Een kwartiertje stilte doet wonderen

Jij bent van harte uitgenodigd om in jouw eigen huis of onderweg een kwartier lang de stilte te proeven. Je hebt er niet veel voor nodig, behalve een 15 minuten en de intentie om je met de stilte te verbinden. Het is een bijzondere ervaring om dit te doen in de wetenschap dat vele anderen op dat zelfde uur hetzelfde doen. De stilte én deze gezamenlijkheid verbindt ons.

 

Voor iedereen

Deze stiltemeditatie is onderdeel van het 40 dagen bezinnend schrijven voor kerst, waar inmiddels meer dan 340 mensen aan deelnemen. Deze groep reikt over de grenzen tot in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Spanje. Ook als je nu niet meeschrijft, ben je van harte welkom om voor deze stiltemeditatie thuis (of onderweg) aan te sluiten.

 

Data en Tijd

De stiltemeditatie wordt op deze zondagen gehouden van 9:30 tot 9:45 uur

 • zondag, 19 november 2017
 • zondag, 26 november 2017
 • zondag, 3 december 2017
 • zondag, 10 december 2017
 • zondag, 17 december 2017
 • zondag, 24 december 2017

 

Voorbereiding

Misschien vind je het fijn om op een stille plek te gaan zitten waar je niet gestoord zal worden. Als je het fijn vindt, kun je ook een kaars aansteken of een mooie bos bloemen neerzetten.

Lees vooraf deze tekst aandachtig door. Welk woord of welke regel wil je met je meenemen in de stilte? Je kunt dat woord of die regel zo af en toe zacht in jezelf herhalen als je merkt dat je afdwaalt of dat je behoefte aan hebt. Legt het als het ware in de stilte neer en ontdek wat dit je biedt.

Tijdens het kwartier hoef je niets te doen, niets vast te houden en niets tegen te houden. Geef alles aan de stilte en ervaar.

 

Tekst ter overweging

Thuiskomen bij jezelf

Moge alles in jou
wat niet vergeven werd,
losgelaten worden.

Mogen je angsten plaatsmaken
voor de allerdiepste rust.

Moge alles in jou
wat niet geleefd werd
tot bloei komen
in een door liefde begenadigde
toekomst.

 • John O’Donohue

Deze tekst komt uit het boek “Gezegend is de ruimte tussen jou en mij”. Helaas is het uitverkocht.

 

Stiltemeditatie – Zondag, 19 november om 9:30 tot 9:45 uur

 

 

Na afloop

Misschien is het fijn om nu even over je ervaring te schrijven of met ons hier op het weblog delen. Het kan ook heerlijk zijn om vanuit de stilte eerst een wandeling te maken en zo de stilte op een actieve manier te ervaren.

7 reacties op “Stiltemeditatie zondag, 19 november

 1. Nell

  Moge mijn angsten plaatsmaken voor diepe innerlijke rust
  Mijn aandacht verslapt
  Pijn klopt aan mijn deur en wilt naar binnen
  Moge mijn angsten plaatsmaken voor diepe innerlijke rust
  Mijn pijn is “de pijn” die ik buitensluit
  Klop, klop, ik ben binnen
  Acceptatie is het toverwoord
  Mijn aandacht verslapt
  Moge mijn angsten plaatsmaken voor diepe innerlijke rust

 2. Veertje

  Een week schrijven, reflecteren, opruimen heeft vanzelf tot zitten en stilte geleid. Zelfs de poes kwam naast me zitten. Alsof ze dacht: mijn baasje mediteren dan ik ook. Ik schreef de mooie tekst eerst in mijn schrift, las hem hardop en nam hem mee in de 15 minuten. Thuis gekomen bij mezelf …. en daar ook gebleven doorheen de ontmoeting van vandaag. Krachtig.

 3. Lucia

  Stilte
  De tekst alles loslaten wat niet vergeven is raakte mij. Meegenomen in mijn meditatie. Terugkerend naar de kern tijdens de meditatie ontroerde mij.

 4. Jannie

  Voor wie geraakt is door de tekst, het boek Anam Cara (zielsvriend) van John O’Donohue is nog wel verkrijgbaar. Wij lazen stukjes uit dit boek in de Vrouwenviering vorige week zondag in Zoetermeer.

 5. Siranouch

  De tekst raakte me diep. Heel mooi om mee te nemen de stilte in. Ik nam de hele tekst mee in meditatie, maar het stukje over angsten die plaats mogen maken voor de allerdiepste rust, voelde ik het meest. Ik vind het een mooi idee bij het mediteren dat we het als groep doen, dit stil zijn.

 6. Lia boesten

  Stilte, ruimte moge alle serieusheid losgelaten worden en moge dat wat nog niet tot bloei is gekomen, gaan bloeien. heel uitbundig, sprankelend, levengevend aan ieder en aan alles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *