Stiltemeditatie zondag, 4 maart

Een kwartiertje stilte doet wonderen

Jij bent van harte uitgenodigd om in jouw eigen huis of onderweg een kwartier lang de stilte te proeven. Je hebt er niet veel voor nodig, behalve een 15 minuten en de intentie om je met de stilte te verbinden. Het is een bijzondere ervaring om dit te doen in de wetenschap dat vele anderen op dat zelfde uur hetzelfde doen. De stilte én deze gezamenlijkheid werkt verbindend.

 

Voor iedereen

Deze stiltemeditatie is onderdeel van het schrijfproject “40 dagen lijstjes schrijven ter bezinning”, waar inmiddels meer dan 300 mensen aan deelnemen. Deze groep reikt over de grenzen tot in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Spanje. Ook als je nu niet mee schrijft, ben je van harte welkom om voor deze stiltemeditatie thuis (of onderweg) aan te sluiten.

 

Data en Tijd

De stiltemeditatie wordt op de volgende zondagen gehouden van 9:30 tot 9:45 uur. Noteer de dagen/tijden direct in jouw agenda, zodat je deze tijd hiervoor vrij kunt houden.

  • zondag, 11 maart 2018
  • zondag, 18 maart 2018
  • zondag, 25 maart 2018
  • zondag, 1 april  2018

 

Voorbereiding

Misschien vind je het fijn om op een stille plek te gaan zitten waar je niet gestoord zal worden. Als je wilt kun je ook een kaars aansteken of een mooie bos bloemen neerzetten.

Lees vooraf deze tekst aandachtig door. Welk woord of welke regel wil je met je meenemen in de stilte? Je kunt dat woord of die regel zo af en toe zacht in jezelf herhalen als je merkt dat je afdwaalt of dat je behoefte aan hebt. Legt het als het ware in de stilte neer en ontdek wat dit je biedt.

Tijdens het kwartier hoef je niets te doen, niets vast te houden en niets tegen te houden. Geef alles aan de stilte en ervaar.

 

Tekst ter overweging

Toen ik van mezelf begon te houden
verlangde ik niet langer naar een ander leven
en zag ik dat alles in de wereld om me heen
een uitnodiging is om me te ontwikkelen
Nu weet ik: dat is groei

Toen ik van mezelf begon te houden
stopte ik om elke minuut in te vullen en plannen voor de toekomst te maken
nu doe ik alleen dat waar ik blij van word
waar ik van houd en wat mijn hart laat zingen
op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo
Nu weet ik: dat is eenvoud

 

  • Charlie Chaplin (1889-1977)

Op de dag dat Charlie zeventig werd, schrijf hij een prachtige tekst. Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor zichzelf alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt.

Op 1 april kun je de complete tekst van C. C. op dit blog vinden.

 

Stiltemeditatie – Zondag, 4 maart om 9:30 tot 9:45 uur

 

 

Na afloop

Misschien is het fijn om nu even over je ervaring te schrijven of met ons hier op het weblog delen. Het kan ook heerlijk zijn om vanuit de stilte eerst een wandeling te maken en zo de stilte op een actieve manier te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *