Tijd voor een feestje!

Mijn eerste schrijfworkshop gaf ik aan een kleine groep Amerikaanse vriendinnen. In de  huiskamer vormden we een kring waar we schreven, lazen, luisterden en ons verwonderden over de kracht van de weg van het schrijven. Tijdens die eerste avond wist ik: dit wil ik blijven doen!

 

De week daarna had iedereen een vriendin meegenomen. Nu zaten we behalve op stoelen en de bank ook op tuinstoelen en grote kussens op de grond. De creatieve energie trilde in de lucht en we werden allemaal diep geraakt door het schrijfproces en de verhalen die we voorlazen.


Na die tweede avond is onze groep verhuisd naar het locale buurthuis.  Iedere week kwamen we samen en hebben daar vol passie het leven met elkaar gevierd, door vanuit ons hart te schrijven en het met elkaar te delen. Al doende ontstond de schrijfcursus “Write from the heart”, die een paar jaar later in Nederland werd uitgewerkt tot de basiscursus “Luisteren naar je pen”©.

De weg van het schrijven blijft me inspireren en helpt me om met aandacht in het leven te staan. Ook toen ik vorig jaar borstkanker kreeg ben ik trouw gebleven aan de weg van het schrijven. Natuurlijk was er ook angst, twijfel en pijn. En ik wist diep van binnen dat ik ook nu de weg van het schrijven kon vertrouwen.


Inmiddels ben ik zo ver dat ik mijn werk weer kan opbouwen. Op 15 augustus is het precies 20 jaar geleden dat ik die eerste schrijfcursus aan mijn vriendinnen in Amerika gaf. Toen ik een paar jaar later terugkwam naar Nederland ben ik hier opnieuw begonnen. En met succes! Door het hele land wordt mijn basiscursus gegeven, ik heb een aantal boeken over het onderwerp geschreven en iedere maand zijn er meer dan veertig schrijfcafés in Nederland en daar buiten.

 

Al met al is het nu tijd voor een feestje!

En kan ik dat beter kunnen vieren dan door samen met jullie te schrijven en te delen van de overvloed aan inspiratie?

 

Ik heb volop ideeën en plannen en zal er nu al vast drie met jullie delen:
• De nieuwe schriftelijke cursus: “Dagboek als spiegel – een jaar vol inspiratie!” start op 15 augustus 2013 >>
• Er komen feestelijke aanbiedingen in mijn webshop
• Landelijke introductieworkshop “Luisteren naar je pen” op zaterdag, 2 november 2013 >>


Eind juni verschijnt de nieuwe SchrijfWijzer (nr 45) met meer informatie over deze en andere activiteiten. Ik stuur je het graag toe!

6 reacties op “Tijd voor een feestje!

 1. Agnes

  Lieve Cristine,
  Wat ontzettend fijn voor je ( en voor ons) dat je jouw jubileum
  samen met ons weer kan en wil vieren.
  Ik ben weer zo blij dat je start met een online cursus
  waar ik vast en zeker weer heel veel inspiratie uit kan halen. Dat heb ik toch steeds nodig.
  Ik kijk er dan ook erg naar uit om weer te beginnen.
  Er ligt alweer een heel mooi dagboek klaar wat ik van mijn lieve man
  kado kreeg onderweg in Frankrijk.
  Het ligt met spanning te wachten.
  Veel liefs
  Agnes

 2. jani kooij

  Wat een mooi bericht en wat fijn dat je het met ons wil vieren! Ik volg met grote belangstelling de ontwikkelingen en pik eruit wat mij past. Die vrijheid heb ik bij Christine in de trainingen geleerd. Dank daarvoor, het geeft me dd vrijheid om zonder (zelf) oordeel met mijn schrijven bezig te zijn.
  Lieve groet, Jani

 3. Anne-Marie Sijpheer

  wat een inspiratie ! tijd om mij aan te sluiten.

  mijn eerste gedichtenbundel komt 24 augustus uit met als titel,

  als woorden kunnen spreken,

  kan je spiegelbeeld spreken,

   

  groet anne-Marie sijpheer

   

 4. Anita van Kempen

  Lieve Christine,

  Wat een grootse prestatie!

  Je mag gerust aannemen dat Dagboek Schrijven in Nederland in belangrijke mate door jou op kaart is gezet!

  Dat vind ik groots, nog afgezien van de prachtige manier waarop je je cursussen begeleidt: open, professioneel, luisterend, liefdevol.

  Een welgemeend hartelijk gefeliciteerd wil ik je daarom wensen!!

   

  AnitA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *