Verwondering over Etty Hillesum

Voor wie deze uitzending (zondag, 9 februari 2020) op TV heeft gemist of graag nog een keer wil zien!

De Verwondering met Julika Marijn

Klik hier om de uitzending te zien (KRO – 25 min)

‘Dat onverwoestbare in mij’ is de titel van de nieuwe voorstelling van theatermaker Julika Marijn, die in het voorjaar van 2020 in première gaat. In de voorstelling kruipt Marijn in de huid van Etty Hillesum, een joodse vrouw die in Auschwitz stierf en een dagboek naliet. Ze ziet zichzelf dan ook als stemgever van krachtige vrouwen. Marijn maakte eerder het theaterstuk ‘In duizend zoete armen’ over Etty Hillesum en ze heeft veel aan haar te danken. Zo gaf de spiritualiteit van Etty Hillesum Julika Marijn vele inzichten die ze in haar leven kon gebruiken, ook wanneer het soms moeilijk was.

(voor een groter beeld, klik rechtsonder in het venster hierboven op het open vierkantje)

 

Schrijfproject over Etty Hillesum is GRATIS

Etty is voor mij al jarenlang een grote inspiratiebron en ik heb verschillende jaarprogramma’s over haar werk gemaakt en met passie doorgegeven. Vorig jaar heb ik een schrijfproject gemaakt voor iedereen die zich ook door Etty willen laten inspireren. Het project bestaat uit 52 wekelijkse citaten mét heel veel aanvullende informatie in de vorm van artikelen, films, websites, boeken, toneelstukken en nog veel meer.

Lees meer …

 

Hoe kun jij je aanmelden?

Het schrijfproject is geheel gratis voor alle abonnees van mijn nieuwsbrief. Zodra jij je aanmeldt, ontvang je een welkomstmail met daarin alle informatie die je nodig hebt om met het project te kunnen starten.

Schrijf je hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *