Vierdaagse Schrijfretraite voorjaar 2021 (online)

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol.
Lief,’ zei de jongen.

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charles Mackesy is een moderne fabel over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is vertaald door Arthur Japin, die de teksten heel dichtbij brengt.

Met dit prachtige boek ga ik dit  voorjaar op een hele bijzondere manier inluiden! Dit boek is het huis voor een liefdevol en wijs verhaal, waar mijn hart door verzacht en mijn ziel weer ruimte krijgt. De tekeningen ontroeren en de teksten zijn werkelijk wonderschoon!

Vorig jaar was (en is) in zoveel opzichten een bijzonder en intens jaar, dat ik nu meer dan ooit behoefte heb aan zachtheid, aan humor en lichte wijsheid, aan ontroering en een groeiend vertrouwen in de Liefde zelf!

Ik wil minder naar mijn angsten luisteren en meer gehoor geven aan mijn dromen, mijn verlangens en het gebed van mijn hart. Ik wil ruimte maken voor Vriendelijkheid en Vriendschap.

Ken je het boek nog niet? Ga dan eens naar de lokale boekhandel of bibliotheek en blader er eens in. Stel je dan eens voor dat je samen met een hele fijne groep hier vier dagen over schrijft, leest, tekent, mijmert, lacht, huilt en verwondert…in je eigen huis én verbonden met de groep… Wat vertelt jouw hart je dan?

 

Praktische informatie en hulp

Je hoeft vooraf geen ervaring te hebben met de bovenstaande werkvormen. Jouw bereidheid om te kijken naar wat er in je leeft en door jou beleefd en gekend wil worden is voldoende.

Tijdens de Zoomsessies werken we zowel in de grote groep als in kleine subgroepen. Digitaal is er echt zoveel mogelijk!! Hoewel ik het liefste met iedereen fysiek in één ruimte zou willen zijn, is deze manier een geweldige oplossing zolang het nog nodig is.

Je ontvangt  na inschrijving een aantal praktische tips zodat je jouw thuisretraite zo goed mogelijk vooraf kunt voorbereiden en inrichten.

Ook als je (nog) geen ervaring hebt met Zoom, word je daarmee geholpen. Er komt een oefensessie voordat de retraite begint, zodat je tijdens de vier retraitedagen je aandacht kunt richten op de inhoud en niet zo bezig hoeft te zijn met de techniek.

 

Dagritme

Gedurende de vierdaagse retraite ontmoeten we elkaar zes keer via Zoom:

 • 3 x ochtendsessie van 10 tot 12:30 uur
 • 3 x avondsessie van 19:30 tot 21:30 uur.

Tijdens elke zoom-sessie is er een gevarieerd aanbod in werkvormen. Ook is er tijdens iedere sessie een pauze waarin je even kunt bewegen én voor jezelf iets te drinken inschenken.

Op het blog vind je alle informatie van de afgelopen Zoom sessie en je vindt er nieuwe creatieve en bezinnende opdrachten om thuis mee te oefenen. Zo heb je o.a. een (telefonische) uitwisseling met een groepsgenoot (je krijgt hier concrete handreiking voor hoe je dit kunt doen). Op de dag is er ook tijd en ruimte om te lezen in het prachtige boek, een wandeling te maken, te verstillen en creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld het maken van een inspiratiekaart.

 

Vierdaagse Schrijfretraite in maart 2021

Tijdens de retraite maken we gebruik van verschillende werkvormen, zoals

 • kijken naar de tekeningen en schrijven a.d.h.v. de teksten in het boek
 • luisteren naar jezelf en elkaar
 • mediteren tijdens de online-sessies en thuis op je eigen plek
 • lichaamswerk (adem, ontspanning en rust, beweging)
 • muziek beluisteren
 • creatieve expressie, zoals inspiratiekaarten maken (geïnspireerd door SoulCollage® techniek)

 

4 t/m 7 maart 2021

We starten op donderdag, 4 maart om 19:30 uur.
We eindigen om 12:30 uur op zondag, 7 maart.

 

Kosten

Deze 4-daagse thuisretraite kost per persoon € 225, inclusief 21 % btw.
De boeken (Dagboek als spiegel & De jongen, de mol, de vos en het paard) zijn niet in de prijs inbegrepen.

Inschrijven

Aanmelden kan alleen via de webwinkel van Shodo.
Er is plaats voor 16 deelnemers.

De groep is volgeboekt, maar je kunt je geheel vrijblijvend op de wachtlijst laten plaatsen en wanneer er een plek voor je vrij komt, neem ik contact met je op om je alsnog uit te nodigen. Jij kunt dan laten weten of je wilt deelnemen.

 

Annuleringsvoorwaarden

Men kan alleen schriftelijk annuleren. De factuur voor de retraite wordt op 1 februari 2021 per mail verstuurd. Daarna is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. Annuleer je tussen 1 t/m 15 februari 2021, dan betaal je €50. Annuleer je na 15 februari 2021,  dan betaal je de volledige prijs. Door je aan te melden voor de retraite, geef je aan dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

 

Wat heb je nodig?

 1. Een exemplaar van het handboek Dagboek als spiegel. €19,50
  Ik raad je aan om het vooraf te lezen, zodat de basistheorie van mijn schrijfwijze bekend is.
  Wanneer je een exemplaar van dit boek bij jouw aanmelding bestelt, betaalt Shodo voor verzending in Nederland de verzendkosten.
 2. Het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charles Mackesy. Dit boek kost € 20
 3. Dagboek en pen
 4. Tijdschriften om in te knippen
 5. Schaar
 6. Lijmstift (GEEN tube)
 7. Printer om de opdrachten uit te printen
 8. Goede internetverbinding voor de Zoomsessies
 9. Camera op je laptop of computer
 10. Contact tijdens de Zoomsessies verloopt het beste op een laptop of computer (omdat je een groter beeldscherm hebt), maar het kan ook op een iPad/tablet en zelfs op een telefoon.
 11. De nieuwste versie (5.0 of hoger)  van het software “Zoom” – dit kun je hier gratis downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *