Wat is een Stiltegesprek? (archief)

 

Ook jij bent uitgenodigd voor het Stiltegesprek

Het stiltegesprek is een uitnodiging om samen met een of twee andere deelnemers na de Shodo Stiltemeditatie een bijzonder gesprek te voeren. Het gesprek vindt plaats in een aparte zoomkamer, waar jullie samen zijn en waar je in alle rust kunt spreken en luisteren…naar elkaar én de stilte.

Een stiltegesprek biedt jou de ruimte om middels zelfonderzoek dieper te leren luisteren. Het is een eenvoudige methode, die zeer effectief is en zowel voor de onderzoeker als de luisteraar veel te bieden heeft.  Het is ook een methode die om oefening vraagt, want we zijn veelal niet gewend om onszelf op deze manier en zonder oordeel te verwelkomen!

 

Het werkt als volgt

Om de beurt krijgen de deelnemers in een kleine groep van 2-3 personen de tijd om een vraag over de stilte in zichzelf te onderzoeken. Deze vraag wordt vooraf door mij aangereikt. Tijdens het stiltegesprek gaat het er niet om of je een goed antwoord op de vraag vindt, maar of je de vraag als het ware mee naar binnen kunt nemen en in de aanwezigheid van de stilte je daar mee kunt verbinden en er over te spreken. Door jouw ervaring in het huidige moment te benoemen, schep je meer ruimte voor de stilte zelf en kun je dieper luisteren.

De luisteraar geeft geen verbaal commentaar, geen adviezen en stelt geen andere vragen, maar luistert in stilte en vanuit de stilte.

Nadat iedereen aan de beurt is geweest, heb je kort de tijd om over jouw ervaring in dit stiltegesprek te schrijven en dit te delen met de mensen in jouw groepje.

Zoals altijd is alles wat hier wordt aangereikt een uitnodiging en jij kunt zelf kiezen of je de uitnodiging wilt aannemen. Niets moet!

Hierna komen we allemaal terug bij elkaar in dezelfde zoomkamer en is er tijd en gelegenheid om een reactie te geven en te delen vanuit jouw persoonlijke ervaring.

Het stiltegesprek vindt plaats direct NA de stiltemeditatie en duurt tot 10:30 uur. De mensen die willen deelnemen kunnen eenvoudig blijven en de anderen kunnen zelf de groep verlaten door op de rode knop “LEAVE MEETING” te drukken.

 

Indeling

8:45 – 8:55 uur inloggen
9:00 – 9:30 uur Stiltemeditatie
5 minuten pauze
9:35 tot 9:45 uur inleiding + indeling van de kleine groepen
9:45 -10:15 uur Stiltegesprek – in kleine groep
10:15-10:30 uur afronding – in grote groep

 

Data
 • 15 mei 2021 Stiltemeditatie + Stiltegesprek
 • 19 juni 2021 Stiltemeditatie + Stiltegesprek
 • 31 juli 2021 Stiltemeditatie + Stiltegesprek

Mijn voorstel voor jouw bijdrage is € 7,50 per bijeenkomst. Je kunt dit bedrag eventueel zelf aanpassenen en over maken op de rekening van Shodo: ING Rekening: NL26 INGB 00057257 53, BIC: INGBNL2A en graag o.v.v. ‘stiltegesprek’

Heel veel dank hiervoor!!

 

Shodo Stiltemeditatie ZONDER Stiltegesprek

 • 17 april
 • 1 mei
 • 5 juni
 • 3 juli
 • 7 augustus
 • 21 augustus

Lees hier meer over de Shodo Stiltemeditatie

4 reacties op “Wat is een Stiltegesprek? (archief)

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Helma, zeker jammer dat het je deze keer niet is gelukt. Om echt op tijd te kunnen beginnen sluit de deur om 9 uur. Hopelijk tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *