Wat is jouw plek?

Twee-daagse training

Systemisch Schrijvend jouw plek verkennen
– als professionele begeleider –

Datum: dinsdag 14 en 21 mei 2019
Locatie: Druppel Academy, Rosenstock Huessyhuis, Hagestraat 10 in het centrum van Haarlem
Trainer: Christine de Vries
Kosten: € 390,- (inclusief studiemateriaal, koffie/thee en een uitgebreide – veelal biologische – lunch)

Inhoud
  • Welke plek neem jij als begeleider in?
  • Hoe ervaar jij jouw plek?
  • Hoe ga je om met verantwoordelijkheden en grenzen in jouw werk?

Wanneer jij bewust jouw plek als begeleider inneemt, schep je een veilige ruimte voor de cliënt om zelf te ontdekken wat wezenlijk is. Wanneer je stevig op je plek staat ervaar je rust, kracht en opent er zich in jou de ruimte om af te stemmen op wat gevraagd wordt en wat werkelijk behulpzaam is.

Leren door doen en reflectie

Systemisch schrijven is een creatieve werkvorm die door Christine de Vries (Shodo) is ontwikkeld. De meest bekende vorm van systemisch werk noemt men “familieopstelling”, waarbij de onderlinge relaties van familieleden zichtbaar en ervaarbaar worden door hen in de ruimte op te stellen in wat wel genoemd wordt: het lege midden of het wetende veld.

Christine de Vries heeft ontdekt dat de lege bladzijde in een dagboek ook kan functioneren als een “wetend veld”, waar het (familie)systeem in kan worden verkend, onderzocht en ervaren. Door zonder oordeel de beweging van de pen te volgen, kom je als vanzelf bij wat gekend wil worden in onszelf én in het (familie)systeem waar we deel van uit maken.

We maken allemaal deel uit van een aantal systemen, zoals gezin, familie, vriendenkring, werk etc. waarin we een plek hebben gekregen en/of ingenomen. Dat is onze basis en vanuit die plek geven we ons leven vorm, nemen we besluiten en openen of sluiten ons hart in relaties met anderen en onszelf. Pas wanneer we echt onze eigen plek innemen komen we tot bloei en zijn we in vrijheid met elkaar verbonden.

Tijdens deze twee trainingsdagen maak je kennis met systemisch schrijven en verken je op creatieve en speelse manieren jouw plek als begeleider t.o.v. cliënten en collega’s. Gaandeweg ontdek je de kracht van de eigen plek en hoe je hier gebruik van kunt maken in privé- en werkrelaties.
Vooraf is ervaring met systemisch werk of schrijven niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen.

Trainer

Christine de Vries (1965) heeft systemisch schrijven ontwikkeld. Zij heeft tal van opleidingen gevolgd in professionele communicatie en systemisch werk bij Phoenix Opleidingen en Bert Hellinger Instituut. Ze is tevens auteur van negen boeken over de weg van creatief en reflectief schrijven.

 

Aanmelden

Dit kan alleen rechtstreeks bij de Druppel Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *