Wie begeleidt het Shodo Schrijfcafé?

Nu het weer kan…

Nu het Shodo Schrijfcafé weer maandelijks samenkomt in het eetcafé Pluim  in Alkmaar, leek het me een goed moment om aandacht te geven aan de begeleiders.

In het najaar 2015 heb ik de begeleiding van het allereerste Schrijfcafé aan hen overgedragen. Ik ben heel blij en dankbaar dat zij sindsdien IEDERE 3DE DINSDAG VAN DE MAAND met veel enthousiasme en inspiratie deze schrijfochtenden hebben begeleid.

En nu kan het weer live! Samen aan tafel zitten schrijven, teksten delen, luisteren naar elkaar en je verwonderen schept een verbinding die nieuwe energie geeft. Ik kan het écht iedereen aanbevelen om het zelfs te proberen.

Kom ook!!
3de dinsdagochtend van de maand in Alkmaar
4de dinsdagavond in de maand via zoom
(klik hier voor meer info)

 

Kennismaken met de begeleiders

Schrijven is echt mijn passie.

Ik ben Henriëtte Maas en begeleid alweer enkele jaren het Shodo Schrijfcafé in Alkmaar, eerst in het Gulden Vlies en nu in Eetcafé Pluim.

Als kind was ik al dol op opstellen schrijven en als puber hield ik een heus dagboekje (met slot) bij. Mijn eerste schrijfboek stamt uit rond 2000 toen ik in mijn eentje een paar dagen in een klooster ging. Dromen schreef ik al veel langer op, ik heb het altijd nogal druk ’s nachts. 😉

Ik geloof dat ik in februari 2006 voor het eerst het Schrijfcafé van Christine bezocht en ik was meteen verkocht. Heb ook veel cursussen bij haar gevolgd, ook online. Heel inspirerend en het bracht me veel inzichten over mezelf.

Daarnaast ben ik rond 2008 in contact gekomen met de Tzolkin, een Mayakalender die het jaar verdeeld op een cyclische manier in 20 zegels en 13 tonen, dus een jaar bestaat dan uit 260 dagen. Al jaren begin ik elke dag met schrijven hoe de energie van de vorige dag is langsgekomen in mijn leven en ik bereid me voor op de energie van de komende dag. Dit is voor mij ook heel inspirerend.

Ik heb ook al een paar keer 30 dagen lang kaarten gestuurd aan mensen om ze te vertellen wat ze voor me betekenen en waar ik dankbaar voor ben. Dat was heel bijzonder om te doen

Zo is schrijven een vast onderdeel en een rode draad in mijn leven om mezelf steeds beter te leren kennen. Prachtige inzichten stromen als vanzelf op het papier; mijn innerlijke criticus is dan volledig uitgeschakeld.

En daarnaast schrijf ik zelf ook boeken: “Ik hou van mij en ook van jou”, over Innerlijk Kindwerk en ”Pubers en jongvolwassenen, als ze maar gelukkig worden”, voor ouders. Momenteel ben ik samen met Bianca Goes bezig met het boek: “Sensitief zwanger en opvoeden van 0 – 4 jaar”. Weer een mooie zoektocht.

Kortom: Schrijven is echt mijn passie.

 

Wie schrijft, die blijft.

Mijn naam is Olga van Dalsem- Broekhuijsen. Ik woon al bijna 42 jaar in Oudorp. Sinds februari 2020 ben ik opgenomen in het team van het Shodo Schrijfcafé. Mijn schrijfhistorie is al enige tijd geleden begonnen. Ik herinner mij toen ik een jaar of 7 was, dat ik een voorgelezen verhaal zelf ging opschrijven in een splinternieuw schriftje aan de keukentafel bij een tante tijdens een logeerpartijtje. Daarna op de middelbare school voor de schoolkrant Spuit 11 geschreven en voor het personeelsblad en schoolkranten tijdens mijn werkzame dagen als kleuter/peuterleidster.

Een cursus Autobiografisch schrijven bij Anne Nijssen in Bergen in 2003 schudde mij goed wakker. Via de Schrijfclub van Zwaan en ter Burg (2005 en 2006) onder leiding van Christine de Vries kwam ik bij de Schrijfcafe’s van Christine in het Gulden Vlies.

Pennestreken van Margreet Schouwenaar in de bibliotheek en de Cursus Levensverhalen schrijven van Matty Toorenburg kwamen ook op mijn pad. Dertig Dagen Dankbaarheid vind ik heerlijk om in december aan mee te doen, Ubuntu, het 40 dagen schrijven en voor mijzelf elke dag een elfje in mijn schrift of delen op het Schrijfbankje via Facebook. Mijn vulpennen vragen regelmatig om nieuwe inkt of een nieuw inktpatroon.

En toen werd ik gevraagd voor het team van het Shodo Schrijfcafé. Heel fijn om weer een uitdaging aan te gaan. Helaas gooide corona onze plannen een andere kant op en gingen we online via Zoom. Een tijdelijke oplossing om elkaar toch schrijvend te ontmoeten. Maar ik ben blij dat we nu elkaar weer live kunnen ontmoeten in Eetcafé Pluim. Mijn eerste echte Schrijfcafé en ik heb er zin in en zal daar eens een mooie (geschreven) boom over op zetten. 

 

Het Shodo Schrijfcafé begeleidersteam bestaat uit

 

Bij jou in de buurt

Inmiddels zijn er 65 schrijfcafe’s in Nederland en over de landsgrenzen heen. Bekijk hier waar er een is bij jou in de buurt.

Klik hier en kijk waar een schrijfcafé bij jou in de buurt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *