Winterse retraite voor herbergiers

Winterretraite voor herbergiers
28 t/m 30 december 2021 (online)

Als herbergier willen we graag een warme gastvrije sfeer creëren, maar dat gaat niet altijd vanzelf.  Wat hebben wij zelf nodig om onze innerlijke vrede en balans ook in onze rol als herbergier te behouden? Hoe gaan we in onszelf om met de kunst van het bergen, herbergen, verbergen, opbergen?

Tijdens deze unieke winterretraite gaan je drie dagen solo én samen schrijvend op retraite. Het doel van deze retraite is om te verstillen en aandacht te schenken aan wie en wat gebruik maken van onze herberg. Aan welke gasten bieden wij onderdak en hoe is dat voor ons zelf?

Het boek “De herberg” is gedurende deze dagen onze inspiratiebron. Materiaal uit het boek wordt aangevuld met unieke creatieve oefeningen, verrassende opdrachten en verschillende mogelijkheden om gasten te verwelkomen.

Als dit tot je hart spreekt, weet dan, dat je zeer welkom bent op deze retraite.

Tijdens deze drie dagen oefenen we met verschillende werkvormen, zoals

 • bezinnend schrijven, solo en samen tijdens de zoomsessies
 • jezelf innerlijk eerlijk en liefdevol leren bevragen
 • luisteren naar jezelf en elkaar
 • herbergen, verbergen en opbergen – hoe doe jij dat?
 • bezinnend gesprek met de herberg
 • muziek beluisteren
 • kleur en beeld
 • en nog veel meer

 

Praktische informatie en hulp

Je hoeft vooraf geen ervaring te hebben met de werkvormen. Alleen jouw verlangen, om als herbergier van jouw eigen herberg te kijken naar wat er in je leeft en door jou beleefd en gekend wil worden, is voldoende. Je ontvangt na inschrijving een aantal praktische tips zodat je jouw retraite zo goed mogelijk vooraf kunt voorbereiden.

Tijdens de zoomsessies werken we zowel in de grote groep als in kleine subgroepen. Digitaal is er echt heel mogelijk!!

Ook als je (nog) geen ervaring hebt met Zoom, word je daarin geholpen. Op donderdagavond 23 december is er om 20 uur een oefensessie in het gebruik van zoom, zodat je tijdens de retraite je aandacht kunt richten op de inhoud en niet bezig bent met de techniek. Je kunt via deze link alle informatie vinden die je nodig hebt om te komen oefenen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

 

Indeling van het retraiteprogramma

In de ochtend
is er een zoomsessie van 10:00 – 12:30 uur – met een korte pauze. Tijdens de zoom-sessie is er een gevarieerd aanbod in werkvormen en er is een korte pauze waarin je even kunt bewegen én iets kunt drinken of eten.

In de middag
heb je alle tijd om zelf verder te gaan met het thema. Je ontvangt direct na de zoom een link naar het blog waar nog meer inspiratie en creatieve schrijfopdrachten op je wachten. Niets is verplicht. Het is jouw retraite en je kunt die geheel invullen op de manier die op dat moment bij jou past. Ik schat dat de opdrachten ongeveer 1,5 uur van jouw tijd vragen. Er is ook tijd en ruimte om een wandeling te maken, te verstillen of creatief bezig te zijn.

In de avond
is er een leesuurtje via zoom van 19:30 tot 20:30 uur. Tijdens dit uurtje heb je de gelegenheid om in een kleine groep ervaringen uit te wisselen en teksten aan elkaar voor te lezen. Het is echt veel meer dan de kers op de taart! Door teksten voor te lezen in de aanwezigheid van een ander, ontdek je wat je precies hebt geschreven en kun je er zelf betekenis aan geven. In deze kleine groepen geven we elkaar oprechte aandacht en geen feedback.

Wil je alleen het ochtendprogramma volgen?
Natuurlijk kan dit ook. Als je liever niet in de avond wilt deelnemen is dat ook prima, al kan ik écht zeggen, dat het leesuurtje heel veel moois aan jouw retraite zal bijdragen.

 

Kosten

€ 195 voor de complete retraite.

  • 6 zoombijeenkomsten
  • apart retraiteblog met inspiratie en oefeningen om tussen de bijeenkomsten in te ervaren

Aanmelden

Wanneer jij je nu inschrijft betaal je een aanbetaling van € 50. Binnen enkele dagen na inschrijving ontvang je een bevestiging via de mail. Het resterende bedrag van €145 betaal je in de eerste week van december 2021.

Bestel ook het handboek “De herberg” en of het boek “Dagboek als spiegel”, dan betaalt Shodo voor jou de verzendkosten (in Nederland).

 

Annuleringsvoorwaarden – ongeacht de reden

Annuleren kan alleen schriftelijk en kost € 50. Annuleer je na 15 december 2021, dan betaal je het volledige cursusgeld. Je kunt altijd – na overleg – iemand jouw plaats in de retraite aanbieden. Door je in te schrijven, geef je aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

 

Ja!! Ik ga mee en schrijf me nu in! (klik hier)

 

Wat heb je nodig?

 1. Pen en papier
 2. Goede internetverbinding voor de Zoomsessies
 3. Camera /microfoon op je laptop of computer
 4. Contact tijdens de Zoomsessies verloopt het beste op een laptop of computer (omdat je een groter beeldscherm hebt), maar het kan ook op een iPad/tablet en zelfs op een telefoon.
 5. De nieuwste versie (5.0 of hoger)  van het software “Zoom” – dit kun je hier gratis downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *