Wonderbaarlijk Schrijven – Ervaringen van deelnemers na de 3-daagse

Hoe kijk je terug op met dit wonderbaarlijke schrijfproject?

Ik hoop oprecht dat je nog een paar woorden ‘over’ hebt en die wilt wijden aan jouw persoonlijke ervaring. Alles wat je met ons wilt delen is zeer welkom.

29 reacties op “Wonderbaarlijk Schrijven – Ervaringen van deelnemers na de 3-daagse

 1. Jeanet

  Hallo Christine,
  Deze dagen schrijven , heeft voor mij helend gewerkt in deze rare tijd. Corona virus en lockdown,daarvan Word je niet blij , als je alleen woont. Schrijven helpt dan echt!
  “ Mijn boosheid, verdriet en verlatenheid,
  gevoelens, die ik in deze dagen
  geuit heb,
  geven rust!”

 2. Judith

  Schrijven werkt voor mij bevrijdend. Heel fijn om op deze manier met teksten van de Cursus bezig te zijn. Wederom dankjewel voor jouw inspiratie, Christine.

 3. Chantal

  Het innerlijke vertrouwen is hersteld. De wezensverbinding is al herlezend, schrijvend en wachtend in de stilte van mijn hart hersteld. Ik ben dankbaar, ik ben blij deze schrijfdriedaagse alsnog voltooid te hebben. Het voelt goed en juist, zelfs met een tussenpauze van 10 dagen is het werkzaam en diep vervullend. Dank je Christine voor deze kans.

 4. Joan

  Dank je wel, Christine voor dit mooie geschenk met Pinksteren!
  Schrijf driedaagse Wonderbaarlijk schrijven was weer heel mooi samengesteld, de citaten uit ECIW
  drongen diep tot mij door .
  Ook werd ik keer op keer geraakt door de prachtige muziek die dit geheel omlijste.
  Het was voor mij een heel inspirend en verrijkende periode om mee te doen!
  Prettig was ook dat we meer tijd kregen, daardoor geen tijdsdruk, heel fijn want er gebeurt zoveel tijdens het lezen en schrijven.
  Met een lieve groet, Joan

 5. Beatrijs

  Wonderbaarlijk schrijven is voor mij een grote uitnodiging geweest om vanuit de liefde die ik voel voor het schrijven alles in het licht te zetten wat in mij leeft. Wat een mooie opdrachten. In korte tijd weer ervaren hoe helend schrijven kan zijn. Dank je wel Christine!

 6. Janneke

  Drie dagen wonderbaarlijk schrijven was voor mij een hele fijne ervaring. Dank je wel Christine!
  Tijdens het schrijven en de verschillende opdrachten komen er inzichten naar boven, waar ik mee verder kan. Ik vind het heel plezierig om op deze manier met schrijven bezig te zijn.

 7. Marion

  Als je wens is: dieper inzicht in je zelf en daarbij geholpen wilt worden op een zachte en liefdevolle manier, dan is dit een kans! Zo heb ik het tenminste ervaren en gun ik anderen ook.

 8. Truus

  Dankjewel, Christine, voor de mooie opdrachten. Door allerlei omstandigheden in het Pinksterweekend ben ik nog niet aan het einde, maar tot nu toe heb ik erg genoten van het schrijven en natuurlijk weer nieuwe inzichten tegengekomen.
  Ik kan zo’n driedaagse echt iedereen aanraden. Je staat versteld van wat je tegenkomt al schrijvende!

 9. Jetske

  Dank je wel voor deze driedaagse. Ik vond het mooie citaten uit de cursus.
  Ik heb wel vrije dagen tussendoor genomen want het was intensief.

 10. Maret

  Schrijven vanuit het hart. Vanuit de onmetelijke rijkdom die daar binnen zit. Onverwachte vooral komische momenten. Soms deed het ook pijn. Op die momenten bleek achteraf het hart even niet aan het woord. Dat is ook lastig als het zo vaak is overschreeuwd. De deur is op een kier gezet en dat geeft nu al ongekende sensaties van bevrijding.

 11. marianne sorgedrager-van halewijn

  Na deze driedaagse ben ik een beetje moe en vooral vol; ik heb nog veel om te laten bezinken want ik kwam nieuwe gezichtspunten tegen. Ik voel me rijk en dankbaar dat deze driedaagse op mijn pad kwam. Toch jammer: nu voorbij, maar de Course of Miracles ga ik toch weer eens doorlezen.
  Nog eens enkele dagen schrijven op deze manier: ik sta ervoor open, maar mijn eigen boek-in-wording heeft ook aandacht nodig.
  Van ganser harte: dank je wel, Christine!

 12. Conny Gerritsen

  Mijn Zin-gedicht
  Wat observeer jij bij anderen
  Jij weet dat je anders bent
  Waarneemt nauwkeurig de verschillen tussen jou en andere mensen
  Wat zit er In jou
  Wat anderen niet weten of geen besef van hebben?
  Versterk deze mooie eigenschappen
  Je bent mooi zoals je bent
  Er zit veel meer In jou dan je denkt
  Houd van jezelf

  Ik vond het weer heel fijn om aan de schrijfoefening mee te doen. Wat ik fijn vindt, is dat er nu hele andere teksten ontstaan dan twee maanden geleden. Bedankt dat ik weer mocht meedoen!

 13. Lin (da) Bertels

  Wat ben ik nu blij dat ik toch heb meegeschreven, terwijl ik het eerst niet zag zitten. De eerste Pinksterdag voelde voor mij heel verrassend, een geschenk, want de Heilige Geest bracht me terug in verbinding met “mijn geestelijke moeder” ,die ik pas heb moeten afgeven. Nu te voelen en ontdekken dat haar inspiratie voor mij echt een Godsgeschenk was en ik me altijd met haar kan verbinden, in verbondenheid kan zetten. Het voelde alsof ze over mijn schouder mee las. Dank je wel, Christine. Het waren wonderlijke schrijfdagen!

 14. Leny

  Drie dagen schrijven, putten uit onvermoede bronnen in mijzelf, aan de hand van citaten, waarmee ik het soms wel en soms niet eens ben. Inspirerend, bemoedigend, ontdekkingsreis!

 15. linda brandse

  Een zin gedicht:
  Het is een mooie afronding van deze derde dag
  Lichaam is belangrijk, maar geest is belangrijker.
  Is het echt zo, of denk ik dat?
  Mannen hebben me altijd mooi gevonden, ook al vond ik dat zelf niet.
  Het leven is belangrijker dan hoe je er uitziet
  Symbool is je geest, niet je lichaam
  Van welke dingen geniet ik?
  Wat vind ik belangrijk?
  Jij en ik vormen samen ons
  Denkt, niet dat een ander je ziet zoals je jezelf ziet
  Te veel of te weinig, wie bepaalt dat?
  Zijn. Of niet zijn, dat is de vraag.

  Hoe voel ik me?
  heerlijk, dit was voor mij een herhaling, ik vind het altijd boeiend om te zien hoe ik alles anders beantwoord op een andere dag. Voor herhaling vatbaar, liefs, linda

 16. Sem

  Wat-is er gaande, hoe zie ik het helder
  jij-bent mijn spiegel, en ik ijk je niet aan..
  waarneemt
  in- dit geval, ga ik dat ronduit ontkennen, dat
  anderen- wil ik niet zien zoals mezelf
  versterk- ik daarmee het gevoel van afkeer
  je-zou zomaar denken van wel.
  in- mezelf vind ik afkeer van mezelf ook
  jezelf- weer vinden is dan de KUNST!
  Poeh, da’s eruit….

 17. Véronique Delattre

  Halle allemaal,
  Heel fijn om dat te doen: het lijkt iedere keer
  precies te kloppen met wat ik beleef in mijn
  persoonlijke leven van dat moment en daardoor
  kan ik alles plaatsen en verwerken op een
  verrassende mooie manier!
  Bedankt ervoor!
  Véronique

 18. Ria

  Hartelijk dank Christine, voor deze Pinkster driedaagse.
  Bij deze citaten kreeg ik meer inzicht dan bij de Paas driedaagse. Dit gaf mij veel voldoening.

 19. Josepha

  lieve mensen:
  mijn Zingedicht gaat over citaat 2 en luidt als volgt:
  Het- mooie van deze 3-daagse
  enige-momenten daargelaten
  aspect- van tijdloosheid
  van-gedreven worden door het Licht
  de- mogelijkheid onderzoeken
  tijd- in een heel ander perspectief te zien
  wat- betekent:ruimte en aandacht om op jezelf te reflecteren
  Eeuwig- heb ik te leven
  is- :eindeloos dus

  is_ook altijd met hulp van Boven
  NU-geef je over en vertrouw :Ik volg het pad van mijn hart.

  !

 20. Rose

  Lieve Christine
  In schrijven kunnen we niet weglopen van ons Zelf.
  Mijn verdriet is doorheen deze 3 daagse helemaal bovenop mijn ziel gaan liggen.
  Maar juist in het schrijven en de begeleiding ben ik ook weer een blij stuk van mezelf tegengekomen. Een stuk dat niet aangetast is en dat heel hard wil leven… Ik voelde de vleugels van mijn zusje om me heen en ben veel korter bij mezelf gebleven ipv altijd anderen te helpen… Schrijven heelt… Mijn zusje komt niet terug maar ik Zelf ben weer hier en nu…. Morgen schrijf ik verder…. Die stroom stroomt weer…. Dankjewel.

 21. Sabine M

  Als ik nu terugkijk op deze 3 dagen wonderbaarlijk schrijven, dan voel ik verrijking en vervulling en ben
  ik heel blij en dankbaar, dat ik meegeschreven heb. Het was heel fijn om te doen en te ervaren.
  Wonderlijk! En verrassend wat er zo al te voorschijn komt. Het is en was op deze manier een liefdevol
  Pinksterweekend. Heb ervan genoten.
  Met een lieve groet, Sabine

 22. Thérèse

  Het woord Verbinding leeft sterk in mij de laatste maanden. Ik ben in deze 3 dagen hier een stuk verder in meegenomen. Ik voel me verrijkt, ver-licht (er) en vredig.. Woorden die nu opkomen::” Zoek het niet buiten jezelf. laat het proces haar gang gaan. Wat belangrijk is gaat niet verloren, komt steeds terug om tot volle bloei te komen.”
  Het heeft wel inzet gevraagd: door omstandigheden kon ik niet buiten werken in dit mooie weer. Steeds kiezen wat is nu goed is, verbindt.
  Christine ik wou schrijven :deze dagen leiden naar een retraite, maar ik ontdek nu pas dat die al geboren is voor deze zomer. fantastisch!
  Dank voor het volgen van je Intuitie en zegen over nieuwe te ontvangen ideeen.

 23. Jeanne

  Hartelijk dank Christine, voor deze driedaagse wonderbaarlijk schrijven. Pinksteren werd er een van reflectie en inzicht. Mooie gekozen muziek vol dierbare herinneringen. En deze keer keer spraken de citaten tegen me, als vanzelf.

 24. Neeltje

  Al jaren hou ik een dagboek bij. Gewoon om het schrijven, het mijmeren over ideeën en woorden en reflecteren op het leven. Ik was op zoek naar wat ik nog meer kan met schrijven en zo kwam ‘Wonderbaarlijk schrijven’ voorbij. Drie dagen elke ochtend tijd nemen voor het schrijven vanuit mijzelf. Ik heb nieuwe aspecten ontdekt bij mijzelf, nieuwe inzichten gekregen waar ik geen weet van had. Spontaan vanuit mijzelf door te schrijven. Vol verwondering ontdek ik wat er nog meer in mij is, waar ik geen weet van heb. Zo heerlijk om te doen! Het hoeft nergens aan te voldoen, die ruimte en vrijheid…dat smaakt naar meer.

 25. Marialenn Langendoen

  Het was weer fijn Christine om op deze manier stil te staan bij mezelf. Ik merk dat ik op dit moment blij ben met de kortdurende projecten. De langere projecten werden even een ‘moeten’. Met dit gedicht heb ik onlangs het ‘moeten’ schrijven even stopgezet. Ik schrijf maar alleen wanneer ik zin heb. Dank je wel weer.

  Leven

  ik dronk het in
  het vulde mijn huid
  in veranderende vormen
  in seizoenen die elkaar opvolgden

  een proces, een tijdperk
  mijn complete natuur

  ik voelde de eb en de vloed
  raakte mezelf in de diepte
  en ontblootte mijn ziel
  werd vrij

  zie hoe ik vlieg als ik mijn vleugels spreid
  hoe klein ik ben
  in de grootsheid van het firmament
  deel van het geheel

 26. Mary

  Het was weer verrassend waar deze innerlijke reis langs kwam. Bekende plekken weer herontdekt met andere ogen bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *