Wonderbaarlijk Schrijven – Ervaringen van deelnemers na de 3-daagse

Op 30 mei start een nieuwe schrijf-driedaagse. Hieronder vind je reacties van deelnemers die eerder hebben meegedaan.

Als het tot jouw hart spreekt, klik dan voor meer informatie op de afbeelding en doe mee!

144 reacties op “Wonderbaarlijk Schrijven – Ervaringen van deelnemers na de 3-daagse

 1. Trix

  Het was een mooie cursus, prachtig vormgegeven en zorgvuldig samengesteld. Binnen je vaste stramien had je elke dag weer creatieve varianten. Het was mooi om te doen.
  Maar zoals wel meer mensen, had ik de tijdsinvestering onderschat. Op zaterdag kon ik niet schrijven. Op de Paasdagen was ik niet alleen. Dus heb ik de opdrachten van de eerste 2 dagen in etappes gedaan. Op vrijdag had ik inmiddels voldoende ruimte in mijn huis, hoofd, hart en dagindeling, en kon ik in één dag de opdrachten van dag 3 maken, met pauzes tussendoor.
  Ik merk nu dat sommige teksten doorwerken, dat ze later in de week weer in me opkwamen. En nu beginnen ze te leven.
  Wat ik voel, hoor, zie? Ik voel de stremming van de begindagen, ik hoor de muziek. Ik voel de rust die ervan uitgaat om met mijn ogen dicht te luisteren. En ik zie het bericht “xx reacties”en voel de verbazing en ook rijkdom: dat zoveel mensen meededen.
  Christine, heel hartelijk bedankt. Het heeft me geestelijk verrijkt om deze schrijfreis te kunnen maken. En alle overige deelnemers: bedankt voor jullie bijdragen!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Fijn om dit bericht nu nog een keer te lezen. Ik dank je voor jouw reactie en ben net als jij onder de indruk van alle mensen die hebben meegeschreven. Binnenkort gaat er weer een nieuwe schrijf-3daagse van start mét NIEUWE citaten. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er dan weer zullen meeschrijven.

 2. Yke

  Na mijn laatste regels van dag drie schreef ik spontaan: lieve Christine bedankt voor dit wonderbaarlijke schrijfproject.
  Steeds weer wonderen ontdekken door te schrijven, noem het inzichten of eye openers. Het is er onverwacht.
  Zelfs in mijn boze reactie op een citaat waar ik op papier los op ging schreef ik na een pagina ineens voor mijn eigen verbaasde ogen over een kleine wondertje wat ik vergeten was en me zo dankbaar voor voelde
  Van opstandig naar opstanding.
  Vaak voelde het alsof de opdrachten van de dag aansloten bij mijn ervaren van die dag.
  hartelijke groet Yke

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Yne en wat mooi om te lezen dat ook een citaat waar je in eerste instantie met boosheid op reageert, je zoveel heeft te bieden….als je er voor openstaat!

 3. Elly

  Wonderbaarlijk schrijven was prachtig. De overzichtelijke opdrachten dwingen mij tot discipline die ik wel nodig heb, ook al voel ik soms ook weerstand. Ik bewonder de professionaliteit waarmee deze paasretraite in elkaar is gezet. Schrijven naar aanleiding van een mantra inspireert me, ook omdat ik graag mantra’s zing. Het zinggedicht was nieuw voor me en daar word ik dan blij van. Ik zuig alles op en bewaar het om later nog eens te gebruiken. Maar nog mooier is lijfelijk samen schrijven. Ik kijk uit dat het moment dat het weer kan. Hartelijk Dank en graag tot ziens/schrijfs
  Elly

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je voor jouw complimenten. Ja, het zin-gedicht is een nieuwe vondst waar ik zelf ook heel blij mee ben. Het brengt me keer op keer weer nieuwe inzichten.
   Samen lijfelijk gaan schrijven – ik verheug me er ook op – het wordt zeker een prachtig feest!!

 4. katia

  Christine,

  Wonderbaarlijk schrijven is voor mij een ware hart-opener!
  Door de prikkelingen van alle zintuigen komt er een innerlijke schrijfbeweging op gang.
  Aangeraakt worden door de vertraging.

  Het langzaam proeven van
  alle woorden
  alle zinnen
  alle muzieknoten
  was een ware degustatie!

  De combinatie van
  inspirerende muziek
  momenten van stilte
  beeldende citaten
  hartverwarmende opdrachten
  was een ontdekkingsreis op nog onbewandelde paden in mijn Hart.

  Hartelijk dank voor deze onderdompeling in een badje van Liefde!

  Katia

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Mooi! een hart-opener is een inspirerend kernwoord voor de ervaring die je hier beschrijft. Dank je wel!

 5. Pauline

  Lieve Christine,

  Heel hartelijk dank voor dit Paasgeschenk.
  Ik heb getwijfeld of ik zou reageren omdat ik niet onverdeeld positief ben over de cursus. Vanaf de tweede dag ging het inhoudelijk haperen met mijn reactie op de citaten. De derde dag heb ik toen besloten om niet meer door te gaan met de teksten.
  Met menig citaat ben ik het niet eens en om alleen maar teksten te schrijven dit de uitspraken weerleggen vond ik op een bepaald moment niet meer prettig.
  Wel vond ik het erg fijn om drie dagen, juist met deze stille Pasen, bezig te zijn met schrijven. Dat was een zeer welkom geschenk. In de vastentijd was ik een eigen schrijftraject gestart samen met mijn dochter, gebaseerd op jouw schrijven in de vastentijd. Het Paasweekeinde met jouw nieuwe project was een mooie afronding.
  Het schrijven was heerlijk en de onenigheid heeft mij weer van belangrijke inzichten voorzien over mijzelf en mijn blik op de wereld, op het leven.
  Hiervoor mijn dank.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Wat fijn dat je toch in de pen bent geklommen om dit met ons te delen. En hoe mooi, dat je op basis van je ervaring een eigen werkwijze hebt gevonden en toegepast. Dat is zo inspirerend om te lezen! En ja, onenigheid is net zo goed een duidelijke wegwijzer… voor wie wil kijken.

 6. Anneke

  Ik vond het een mooi traject met een fijne afwisseling in schrijfopdrachten. De muziekfragmenten vond ik ook erg inspirerend . Het aantal opdrachten per dag vroegen wel om een aardige tijdsinvestering als je ze allemaal op één dag ten uitvoer wilde brengen, maar daar kun je natuurlijk ook creatief mee omgaan. Het project ziet er uitnodigend en goed verzorgd uit. Dankjewel Christine voor deze waardevolle aanreiking die tot innerlijke ‘aanraking’ uitnodigde. Een warme groet, ook aan alle medereizigers! Anneke

 7. Conny Gerritsen

  Het was prettig om deze oefeningen te doen.
  Wat ik alleen lastig vond, is dat je verschillende oefeningen achter elkaar moest doen. Soms heb ik de oefeningen in twee dagen gedaan, ik hoop niet dat dit een bezwaar is.
  Voor mij is het ook fijn om de citaten in mijn hoofd te laten bezinken. Dan kan ik er alvast over nadenken wat ik erover wil schrijven.
  Bij het laatste gedicht kwamen de woorden eerst niet vanzelf. Nadat ik ze twee keer gelezen had, wist ik wat ik wilde opschrijven en wat ik wilde uitdragen.
  Ik ben blij dat ik heb meegedaan!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Conny, je hebt het helemaal en precies goed gedaan, namelijk op jouw manier! En wanneer het veel voelt, is het prima om een pauze in te lassen. NIETS moet, het is allemaal inspiratie en geen moeten! Fijn om het met dit gevoel te kunnen afronden.

 8. Elly van Baalen

  Dank je wel Christine voor dit mooie schrijfproject. Met veel plezier heb ik de opdrachten gedaan. Er van genoten, en veel inzichten en inspiratie gekregen. Het programma heeft een hele mooie steeds verdiepende opbouw. Regelmatig voelde ik verwondering hoe alles bij elkaar kwam en er antwoorden en inzichten zichtbaar werden.

  Lieve groet,
  Elly van Baalen

 9. LeonieV

  Dank je wel, Christine, voor dit inspirerende Paasproject. Wat weet je elke keer toch iets moois en verrassends IN te brengen. Het bracht me weer veel goeds. Mijn pad is meer verlicht en mijn hart gevuld met dapperheid en liefde.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Prachtig, Leonie Ik voel me een door-gever van een grote stroom inspiratie en dat is heerlijk!!

 10. Gittie

  Het meedoen met dit wonderschrijven heb ik heel fijn gevonden. Het heeft rust en verdieping gebracht. Het luisteren naar de prachtige muziek was steeds een goed begin. Ik voelde ruimte om de opdrachten op mijn eigen manier en tijd te doen.
  Dankjewel Christine!

 11. Astrid Pol

  Wat een heerlijkheid, deze schrijf 3daagse die precies op het goede moment naar me toe kwam. Zo fijn om even via liefdevol gedeelde oefeningen van een voelbaar geïnspireerde Christine bij mijn eigen stroom te komen. Al bij de de eerste zin.

  Dank Christine, voor jouw vrijgevige delen.

 12. Marian

  Met enthousiasme ben ik begonnen met deze driedaagse. Ik voelde wel wat weerstand op een gegeven moment, het was wel erg veel. Ik heb het uitgesmeerd over 5 dagen, dat beviel me goed. Uiteindelijk heb ik er veel plezier aan beleefd en met verbazing mijn eigen schrijfsels gelezen. Het is zo fijn om binnen een kader te schrijven, Christine, die structuur helpt om de essentie te ontdekken. Dankjewel weer voor deze fijne schrijfdriedaagse.
  Ik beraad me nog op het vervolg. Lieve groet, Marian

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Mooi Marian, om het zo te verdelen over meerdere dagen. Jij beslist en jij voelt wat werkelijk behulpzaam is.

 13. marga koelman

  Liefde is overal
  wacht niet te lang, beslis, ga
  openstaan
  een prachtig cadeau schrijven en
  welkom voor de deur
  niet, wel volhouden
  op tijd zijn want
  tijd is een leerproces

 14. Jetske Hulshof

  Liefde is
  Wacht ik niet langer
  Op iets buiten me
  Welkom aan mijn bereidwilligheid
  Niet langer talmen
  Op weg naar Liefde
  De weg is vrij
  Tijd en ruimte bestaan niet

  Dank je wel Christien. Alles ontstond zonder denken, alleen door te volgen. De poëzie geeft een gevoel van voldaanheid. Ik had wel eens moeite om het geschrevene steeds weer te herlezen maar daar kon ik me wel overheen zetten.

 15. Anna Lammers

  Lieve Christine,
  ‘Wonderbaarlijk Schrijven’ heeft me – zoals altijd als ik op deze manier schrijf – weer veel gegeven. De woorden stroomden uit mijn pen bij citaten die me onmiddellijk aanspraken. En dan is en blijft het altijd wonderbaarlijk wat mijn hart en ziel me te vertellen hebben! Bij sommige citaten voelde ik spontaan weerstand. Schrijven over wat me hierin tegenstond, gaf me inzicht in waar ik tegenaan liep.
  De muziek vond ik een heerlijke aanvulling.
  Hartelijk dank voor deze 3 dagen schrijven.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Anna, de weerstand en inspiratie, ze lijken altijd samen op te gaan. Waar de een is, is de ander niet ver weg. Erkennen dat je weerstand voelt, neemt het alle wind uit de zeilen …

 16. Jacobien

  Lieve Christine,

  Door me te verdiepen en toch te schrijven over citaten die me niet aanspraken, die zelfs weerstand bij me opriepen, heb ik geleerd om die weerstand onder woorden te brengen en daardoor ontdekt dat het eigenlijk wel meeviel met die weerstand. Het is interessant om te zien dat ik in eerste instantie de denkrichting kies, die het meest voor de hand ligt voor mij. Maar door te kijken hoe het ook anders kan ging er een andere wereld voor mij open. De oefening waarbij je de citaten in eigen volgorde mocht zetten heeft daar veel aan bijgedragen.
  Het heeft me veel gebracht. Heel veel stof om nog meer over te schrijven en na te denken.
  Dank je wel!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Inspirerend Jacobien, hoe je beschrijft wat je deed met de weerstand en dat dit verandert als het er mag zijn, door er woorden aan te geven. Zo eenvoudig, zo’n groot effect!

 17. Monique

  Ik vond het een mooie schrijf-driedaagse.
  Bijzonder om bij mezelf (weer) te merken dat schrijven gewoon schrijven is en een kwestie van beginnen en doen.
  En doorgaan. ‘Start by starting’, door alle weerstand heen.

  Bij mij zat er ook wel-wat-weerstand op de nederlandse vertaling van ‘a Course in Miracles’, moet ik heel eerlijk zeggen, aangezien ik al jaren de engelse versie volg. Deze originele engelse versie ‘resoneert’ bij mij beter, komt wat minder gekunsteld over, voor mijn gevoel dan.
  Maar goed… voor het ‘vrij’ schrijven maakt het dus eigenlijk niets uit, heb ik gemerkt. Als oefening. Als ‘commitment’.

  De muziek gaf mij een soort bedding om rustig in af te dalen en mezelf te vullen met inspiratie. De opdrachten gaven mij houvast en de reflecteermomenten gaven mij inzicht. Ik vond het wel veel en intensief om het allemaal achter elkaar te doen.
  Op dag 3 heb ik het dan ook gesplitst.
  Dank!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Monique, ja het is interessant om te zien wat een taal met ons lijkt te doen en hoe een commitment alles in ander licht plaatst! Beginnen en gewoon doen, een mooie zin om te bewaren!

 18. Mary

  Naast alle superlatieven hoe heerlijk het weer is om op deze manier, jouw manier te schrijven zijn de volgende woorden tijdens de 3 daagse bij mij blijven hangen :
  Thuiskomen | essentie | her-innering | mijn verhaal | creativiteit | gedachtenkracht | reflectie | weerstand om te durven voelen | bevrijding | overgave
  Dankjewel Christine voor dit mooie geschenk!

 19. Debby

  Lieve Christine,
  Ik was nieuwsgierig naar dit Wonderbaarlijk Schrijven. Ik had deze Pasen ook wel zin in wat wonderlijks, want door Corona was ik afgescheiden van mijn lief, de kinderen en mijn ouders met wie ik het altijd zo heerlijk vind om Pasen te vieren. Ik had al eens vaag iets meegekregen over de Course in Miracles, maar geen idee van de inhoud. Het werken met de citaten was een aparte ervaring. Soms spraken ze me heel erg aan, maar vaker voelde ik weerstand vanwege bepaalde woorden. Interessant om er dan mee te gaan schrijven en er tóch inzichten uit te halen, of een bepaald gevoel. Ik vond het wel een fascinerend proces! Het lied ‘I am light’ heeft me diep geraakt en ga ik zeker nog vaker luisteren. Wonderbaarlijk was het zeker om wederom te zien wat er zomaar uit de pen kan vloeien. Blij mee! Dankjewel!!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Mooi hoe je bent omgegaan met de weerstand die je voelde naar bepaalde woorden. Jij kiest of jij je daardoor laat beperken, of…niet. Er zit zoveel wijsheid in ons, het wacht alleen op voldoende ruimte om zich te tonen. Schrijven schept die ruimte!

 20. wil

  Dank je wel Christine voor dit paasproject.
  Het waren mooie citaten die op ieder moment anders kunnen binnen komen.
  ik ken de cursus in wonderen niet maar ga zeker verder kijken . Bezig zijn met deze citaten heeft mij nieuwe inzichten in mijzelf gegeven. Wat citaten toch teweeg kunnen brengen is alleen al wonderlijk!

  hartelijke groet,

  Wil

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Zo is het! De werkvormen die je nu hebt gebruikt kun je voor alle citaten gebruiken. De inspiratiebron is oneindig!

 21. Annemarie

  Hoi Christine,

  Inhoudelijk vond ik het erg uitdagend, qua werkvormen soms iets minder.
  Ik had al met mezelf afgesproken dat ik van stille zaterdag een écht stille dag zou maken, met wandelen, mediteren en schrijven.
  Dus jouw aanbod was heel welkom.
  Verwoorden helpt om te verhelderen wat er in mij leeft en mijn Stem beter te horen.

  Met hartelijke dank en groet,

  Annemarie

 22. henriette

  Lieve Christine en wonderschrijfgenoten

  Wat bijzonder om in de Paastijd en in deze bijzondere tijd me zo verbonden te voelen met jullie allemaal. Allemaal schrijvend met dezelfde input en dan zulke verschillende verhalen. Hoe mooi is dat en hoe inspirerend om te lezen.
  Ik hoop dat eenieder dit moois, goeds en heiligs meeneemt naar zijn/haar dagelijks leven en dit licht, deze liefde en verbondenheid verspreidt in je naaste omgeving. Als iedereen dat doet, wat een mooie wereld krijgen we dan.
  We staan op een kruispunt, welke keuze maak jij? We moeten het samen doen, niet tegenover elkaar, maar naast elkaar.

  In Liefde, licht, verbondenheid en dankbaarheid; Henriette

  1. Josepha

   Dit is mijn zingedicht, een dagje later.dag 3 citaat 2en…
   Lieve Christien, fijn dat je dit deelt,zo krijg je ons ook aan het werk…
   Wat houdt me nu bezig?
   Je gedachten ordenen
   in alle vrijheid in alle rust.
   jou mening is belangrijk
   Broeder zijn we allen van elkaar
   Herkent in je uitstraling…
   Herken jezelf In de ander
   Je bent Licht als je jezelf ziet
   In het grote geheel; het Universum.
   Jezelf alle aandacht geven
   En liefde voelen in je botten.
   Wat wil je nog meer?
   Je straalt het uit
   Deelt je gevoelens
   Versterk de verbinding,
   JIj Bent Licht.

   -onbewust een woordje verandert zie ik…..

  2. Christine de Vries Bericht auteur

   Henriette, die verbondenheid, de ander werkelijk ontmoeten – dat is wat echt heel maakt en waar we allen naar verlangen!

 23. Marjan

  Blij deelgenomen te hebben maar intens moe. deze opdracht heeft energie gekost (emotioneel maar ook gewoon fysiek) maar ik ben blij, fier en gelukkig hieraan gewerkt te hebben in deze STILLE (corona ) periode
  ik probeer het gevoel van intens stil geluk de komende dagen vast te houden

 24. Jantje

  Lieve Christine,
  Ik heb Paastijd als heel bijzonder ervaren, vooral in deze “ vreemde Corona tijd”.
  Wonderbaarlijk schrijven bracht mij nog dichter bij het gevoel niet bang te zijn!
  Blijf in liefde, licht en rust bij jezelf. Wees blij dat je de vogels en de wind weer hoort en voelt.
  Niet alleen wonderbaarlijk schrijven vond ik fijn om te doen, maar heel bijzonder wonderbaarlijk zelfs, dat ik dit door jou aangereikt kreeg voor deze tijd. Een openbaring voor mij.
  Dank je wel!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Jantje, wat fijn om dit van je terug te ontvangen. Dichterbij de liefde komen doet de angst varen! Blijf naar de vogels luisteren, ze zingen iedere dag het hoogste lied!

 25. Alice

  Lieve Christine,
  Dank voor dit initiatief.Het gaf verdieping aan Pasen.
  Soms voelde ik me als een monnik die zich alleen concentreerde op het weer overschrijven van een tekst.Door die herhalingen kwam de verdieping en kwamen mijn eigen woorden.
  Ik kon mij over oude weerstanden tegen woorden als God en vader heenzetten.Door ze te gebruiken ontstond er ruimte.
  En de muziek was erg mooi.
  Nogmaals dank je wel.
  Alice

 26. Mirjam

  Ik voel me erg dankbaar voor deze 3 daagse workshop. Dankbaar dat ik het via-via als verrassing voor het Paasweekend kreeg aangereikt. En een verrassing was het: een prachtig vormgegeven en zeer inspirerende workshop met prachtige opdrachten die het vertrouwen in Liefde in me heeft laten groeien. Ik schrijf graag en ben studente van de Cursus in Wonderen. En om zo met elkaar in verbondenheid en onder prachtige, bezielde begeleiding schrijfopdrachten te krijgen, voelde echt als een feestje! Ik heb ervan genoten, en zoals gezegd: het heeft vooral bijgedragen aan een verdieping van het vertrouwen in Liefde. En alle ingrediënten van deze workshop hebben daaraan bijgedragen! Dus dank Christine voor jouw prachtige werk en dank allemaal voor het samen schrijven en delen! Ik kom graag nog eens terug.
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Heerlijk , Mirjam hoe jouw vertrouwen in de liefde de afgelopen dagen is gegroeid. Schrijvend gaan we open en kunnen we ontvangen en geven!

 27. Julia

  Lieve Christine,
  Net had ik Marianne Williamson’s Terugkeer naar liefde uit. Ik ben een beetje een slapend lid op je lijst maar nu dacht ik: laat ik je mail maar eens openen. Zo mooi als dit werkt, hè? Natuurlijk heb ik meegedaan want dit sloot zó mooi aan op het boek.
  Ik merk steeds meer dat ik alles mag ontvangen, al het moois maar ook het niet-weten en de weerstand. Daaronder liggen vaak de pareltjes verborgen. Soms ontmoette ik ook heftige emoties. Wanhoop. Door door te blijven schrijven en alles te laten zijn en te erkennen kwam er altijd weer rust.
  Mooi is ook dat alles blijft doorwerken. Daarom blijf ik de teksten zeker nog herlezen.
  Ik wil je danken voor dit mooie project. Verdiepend en inspirerend. Het schrijven bracht me nog weer een laagje dieper in mezelf.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Een inspirerend voorbeeld hoe we geleid worden als we er voor open staan. Dan is er geen toevalligheid, maar een grote liefde die alles draagt!

 28. Yvonne

  Dag Christine.
  Ik woon normaal gesproken bijeenkomsten bij betreft de cursus in Wonderen. Dit is met de coronastilte ook stil gevallen.
  Wat heelijk was het om deze dagen ingangen te krijgen om op een andere manier met de cursus bezig te zijn.
  Ik ga dit zeker voortzetten, maar ws iets mknder intensief
  Dank hiervoor.
  Yvonne

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Vooral doen, Yvonne een klein beetje zet al zoveel in beweging, daar mag je echt op vertrouwen!

 29. Maathe commerina Boot

  Lieve Christine,
  Het was mooi en mooi was het.
  ik vond het wel eens lastig dat ik veelal zulke mooie positieve berichten las , terwijl ik zo in oude pijn, frustraties en boosheid terecht kwam. Ik zette dat maar liever niet op de site, al nodigde je ook daar toe uit in de zin van : alles mag er zijn.
  Maar..al heb ik de schrijfopdrachten als zeer confronterend ervaren, ook waren ze zeer helend. Ik ervaarde hoe ik uit mijn “oude, repeterende verhaal ” kon stappen en het kon herschrijven tot een nieuw , helend verhaal

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Ook oude pijn loslaten is mooi! Sterker nog, het is helend en wat is mooier dan dat. De vorm waarin het gebeurt doet er niet toe, volgens mij 😉

 30. Tom vd

  Beste Christine,

  Allereerst: fijn dat je weer terug bent én het goed hebt gehad.
  Ik heb met veel plezier aan dit Paasproject mee gedaan. Het was inspirerend, zette aan tot denken, echt nadenken en de vaste vorm die jij aanbood zorgde voor de nodige structuur. De derde dag vond ik lastig. De citaten spraken mij minder aan. Te vaag/te spiritueel/religieus;het gaf enige weerstand. Daarentegen vind ik de ‘poëzievormen’ weer prettig. Dat gaat vanzelf. Overigens vond ik de start met, voor mij onbekende, muziek/zang ook rustgevend, mooi en dat zorgde voor een ontspannen start.
  Dit paasproject was voor mij een nieuwe ervaring. Niet iets waar ik meteen een cursus in zou willen volgen. Maar wil je mij via de nieuwsbrief op de hoogte houden en ik zal zeker vast weer een keer een workshop of i.d. gaan volgen. Voor mij altijd een inspirerend uitje.
  Dank ook aan alle deelnemers voor de prachtige, openhartige bijdragen. Ik ben licht…

 31. Cindy Van Gils-Bollen

  Alle onrust, spanning, verveling werd weggenomen door deze prachtige opdrachten. Ik vond ze soms wel lang en heb ze niet altijd herhaald omdat ik dat teveel vond. Maar de kern raakte ne diep en tranen mochten vloeien en ik mocht me verbazen over mn eigen worden.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Wie zegt er dat alles ‘gedaan’ moet worden. Het is een kunst om te weten wanneer het voor dit moment genoeg is. Mooi ook dat je zo open bent dat jij jezelf kunt (aan)raken.

 32. Irma G.

  Beste Christine,

  Het was een stil worden en weer thuiskomen door te schrijven deze paasdagen. Dankjewel voor dit geschenk wat je zo zorgvuldig hebt vormgegeven.

  Hartegroet,
  Irma G.

 33. Ine Bles

  Dag Christine,

  Bedankt voor deze mooie driedaagse. Ik heb alle drie de dagen meegedaan, maar soms wel in twee etappes, dat paste mij beter. Maar ik snap dat het waardevol kan zijn om het ook achter elkaar te doen, daarvoor ontbrak mij de rust. Toch heb ik er veel uit kunnen halen. Ik voel me gesterkt om dit vaker te doen. Na het traject van Etty Hillesum van vorig jaar, (waar ik het hele jaar aan mee heb gedaan), gaf dit traject ook een paar mooie structuren, die ik vast vaker ga toepassen op citaten die mij aanspreken.
  De meer christelijke citaten spreken mij minder aan, maar ik kon door de vrijheid die in de inleiding gebieden werd, de weerstand daartegen goed ombuigen, ieder zijn voorkeuren, alles is goed!

  Nogmaals dank en een hartelijke groet,
  Ine

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Ine, ja fijn te lezen hoe jij jouw eigen weg en ritme hebt gevonden. Dat is op zich al een mooie oefening in diep luisteren en authentiek zijn – puur.

 34. thérèse

  Een mooi en praktisch geschenk voor de Paasdagen, vooral ook als je van verstilling houdt.Voor mij een ideaal moment. Ik vond het wel pittig omdat ik door onverwachte omstandigheden zaterdag pas in de middag kon starten. Ik ervaar dat het belangrijk is een heel stuk van de dag te voorzien zodat in de avond alles wat kon bezinken en verder een innerlijke weg kan gaan. Ik ken de cursus, voor mij was het een enorme aanmoediging om tussenin zelf met een citaat wat me raakt aan de slag te gaan. het vraagt wel discipline.
  Ik ontving een verdieping en verheldering van bepaalde items die al een tijd in me leven, nuances worden helder of krijgen meer gewicht.
  Ik heb een stuk heling ontvangen: opheffen van blokkade voor liefde, en me overgeven aan de waarheid in me. Oud zelfbeeld met haar overtuigingen is weer een stuk afgepeld. En de zekerheid benadrukt: Vraag en je ontvang.
  Ik had natuurlijk een keuze kunnen maken in de vragen zaterdag m aar ik heb het gevoel dat er een natuurlijk logica in de vragen zit, zodat je geen tussenstappen overslaat. Dit herken ik van mijn eigen cursus. Heel veel dank Christine,graag een vervolg. Je liefde voor mensen is er in te ervaren.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Therese,
   Prachtig slotakkoord: ‘Je liefde voor de mensen is er in te ervaren’. Iets dat je herkent in je eigen hart, anders kan je het niet zien in mijn hart. Dank je voor het delen!

 35. EllenM

  ha Christine
  in antwoord op je vraag – wat bracht deze 3 daagse Wonderbaarlijk schrijven?
  – wel, om te beginnen momenten van rust/ stilte / naar binnen keren/ contemplatie en reflecteren.
  En delen – en daarbij ervaren dat we echt met z’n allen een groot veld creëerden waarin veel beweging was
  – bewustzijn en nieuwe liefde ontwaakte.
  Nieuwe kiemen werden zichtbaar , voelbaar ook.
  Persoonlijk merk ik op dat er in dat bewustzijn bij mij een ontwikkeling is ontstaan , door het woorden-geven-aan
  Kort gezegd- deze dagen waren voedend., en verrijkend
  Wat ik verder opmerkte bij mezelf aan de vorm waarin het geheel gegoten was, met de vier citaten en de muziek was ,
  dat de meeste citaten aanzetten tot innerlijk aftasten, op meerdere lagen van het bewustzijn.
  Dat bracht helderheid, soms confronterend, en vaak ook ontroering en vreugde.
  Bij een paar citaten kwam bij mij wrevel boven vanwege de woordkeus , in mijn ogen zeer christelijk ( laatste citaat m n ) Daar had ik moeite mee.
  Zo ook waren de twee laatste YouTube filmpjes, hoewel qua tekst zeker passend, voor mij niet helpend bij dit schrijfproces…
  Beter werkte het gregoriaans, dat uitstijgend boven het persoonlijke- , op gevoelsniveau meteen binnenkwam, maar minder sturend misschien(?)

  Tot slot wil ik ook iedereen in deze schrijfkring hartelijk bedanken voor het delen van de zo persoonlijke stukjes. Ik heb tussen de gelezen woorden pareltjes gevonden onderweg…
  Maar BOVENal stuur ik Christine een warm DANKJEWEL voor deze mooie kans die we mochten grijpen, met hart en ziel. Het heeft míj iig
  een bijzondere en verdiepte Pasen gebracht.
  Jij was weer de wind die onder onze vleugels blies! :))

  een warme groet voor jou Christine, in dankbaarheid!
  EllenM

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Ellen voor de aandacht waarmee je jouw reflectie deelt. Fijn om te lezen hoe het je heeft geïnspireerd en hoe sommige aspecten meer in de lijn liggen van persoonlijke voorkeur – dat alles is allemaal behulpzaam in het ontdekken van het stille gebed in je hart. Ik heb er, net als jij, erg van genoten!

 36. Elise Lauwers

  Lieve Christine,

  Drie fijne en ook confronterende schrijfdagen gehad. Schrijven blijkt een ontmoeting in de diepte te zijn met wie je werkelijk bent en ik kwam ook obstakels tegen op mijn weg. ….maar nu liggen ze in het zicht om aan het licht te brengen, dank je.
  Wat heb je deze schrijfdagen goed verzorgd! Ik voel me er rijk mee. Nogmaals mijn dank. Lieve groet.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Elise, dat is het innerlijk werk dat we gevraagd worden te doen: het donker naar het licht brengen en niet proberen het licht naar het donker te halen. Dank voor jouw compliment. Het is en was heerlijk om te doen!

 37. Judith l.

  Bedankt Christine, voor deze fijne schrijf-driedaagse. Het zorgde voor waardevolle, verstilde ‘retraite-uurtjes’ binnen mijn drukke gezinsleven. Hierdoor is het een Pasen met een gouden randje geworden. Na steeds meer geïnteresseerd te raken in de Cursus in Wonderen in de afgelopen paar jaar, loop ik toch ook nog steeds tegen weerstanden in de woordkeuze aan. Zo heb ik weer geen enkel probleem met het woord God, maar weer wel met het woord Vader. Bijzonder. Gelukkig kunnen we onze eigen invulling eraan geven. Ook was het lastig voor me om het Gregoriaanse chanten binnen te laten komen. De andere liederen daarentegen raakten direct mijn hart. En zo werd ik me bewust van het ‘falling in and out of love’. Erin en er weer uit. Verbonden en weer afgescheiden. Licht en weer donker.
  Het is mooi om samen te schrijven. Ik ervaar het persoonlijk als heel prettig dat er niet op elkaar gereageerd wordt en dat we desondanks toch verbonden zijn middels dezelfde schrijfopdrachten.
  Ik heb ervan genoten. Nogmaals dankjewel voor dit gulle gebaar en het ons grote gunnen.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dag Judith, mooi hoe je het effect beschrijft van onze meningen over wat we aantreffen in de wereld en onszelf, over woorden en begrippen, over de reacties die we hebben op onze reacties. Het zijn onze gedachten die bepalend zijn en daarin zit ook onze vrijheid. Dank je voor het delen!

 38. Nel

  Lieve Cristine,
  Wat een mooi geschenk van jou in deze bijzondere Pasen! Impulsief en spontaan heb ik mij aangemeld en had geen idee wat ik tegen zou kunnen komen. De vorm zoals je die aanbied is voor mij heel uitnodigend. De muziek, de citaten en de schrijfopdrachten. Het was alsof er telkens weer een deur in mij open ging. Sommige van die deuren piepte en kraakte. Even was ik in de verleiding juist die dicht te laten of niet verder te gaan.
  Ik kwam verschillende `gasten` tegen zoals verdriet, inzicht, de verwarring en ook verzet. Geen enkele heb ik buiten de deur gehouden.
  Ik hou het slotakkoord; `angst of liefde een keuze`!
  Dankjewel ik ben je dankbaar voor de aangeboden reis en ga graag verder met je op pad.

  Liefs,
  Nel

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Lieve Nel, dank je wel voor je vertrouwen en voor je toewijding om te blijven ook wanneer het piept en kraakt, want dan kan er op een zachte manier de Liefde jouw keuze zijn, ieder moment opnieuw!

 39. Pauline

  Lieve Christine,☀️
  Hartelijk dank dat ik aan deze driedaagse reis wonderbaarlijk schrijven mocht deelnemen. Het voelt als een geschenk waarin elke porie in mijn lijf licht opzuigt om alle ruimtes te doen ontwaken. Het was een reis van ontvangen, weerstand, erkennen en accepteren. Fijn om al deze gedachten met ondersteuning van de prachtige muziek aan het papier toe te vertrouwen en ze te kunnen delen met anderen. Iedereen dank voor al die mooie woorden van liefde.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Wat heerlijk, Pauline dat je het ZO hebt ervaren en behalve dat de oefeningen behulpzaam hierin waren, is het een samenspel met jouw bereidheid je te openen voor wat er is. Dank daarvoor!

 40. Jeanne

  Hallo Christine,
  Hartelijk dank voor dat aanbod van de driedaagse wonderbaarlijk schrijven. Zeker nu met dit paasweekeinde in deze bijzondere en ingrijpende tijd.

  Ik heb er niet alleen maar plezier aan beleefd, ook frustratie gevoeld over bepaalde citaten of geschreven woorden, ook van mezelf. Maar dat is oké zoals het was en de beweging is in gang gezet.

  De eerste dag maakte ik een ‘elfje ‘en dat zelfde elfje herlas ik de tweede dag op Pasen en ik schreef het opnieuw , nou met een hernieuwde positievere energie. Dat was al een fijne ontwikkeling in mijzelf.

  Ook schreef ik de woorden die ik onderstreept had, na een geschreven tekst als reactie op een citaat naar keuze (in free wrinting van 12 min.) onder elkaar in een rijtje, vervolgens las ik het een paar keer achter elkaar en dan plaatste ik precies ernaast dezelfde woorden ook in een rijtje ondereen, maar nou in omgekeerde volgorde, wat een totaal andere ernergie teweegbracht.;-).
  Nogmaals dankjewel voor deze dagen Wonderbaarlijk schrijven!
  Hartelijke groet,
  Jeanne
  (Antwerpen )

 41. Heelschrijver

  Lieve Christine,

  Dank je wel voor deze schrijf driedaagse.
  Door te schrijven aan de hand van deze citaten voelt het alsof ik toeschouwer ben van mezelf. Ik lees de citaten en nadat ik geschreven heb verbaas ik me over de kracht van mijn eigen geschreven woorden, terwijl de citaten me in eerste instantie niet lijken te raken. Zijn dit mijn woorden die ik naar aanleiding van deze citaten heb geschreven? Mijn geschreven woorden raken iets aan, terwijl ik tegelijkertijd een afstandelijkheid voel. ik ben gefascineerd.

  Nogmaals, dank je wel

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Wat een prachtige plek om van daar uit verder te schrijven en te kijken naar wat er in jou wil ontvouwen.

 42. Marieke

  Wat is het snel gegaan…. omdat ik jaren heb meegeschreven in het Shodo schrijfcafé en ‘Luisteren naar je pen’ in het St. Lioba heb gedaan was het meteen vertrouwd. Was even bang dat ik daardoor in herhalingen zou vallen maar dat viel mee. Ik ben vanaf die tijd doorgegroeid en de opdrachten waren uitdagend en afwisselend genoeg. In die zin is Shodo ook voortdurend in ontwikkeling. Dank voor de uitnodiging en het mee mogen schrijven. Ik maak vandaag ook graag een vrijwillige bijdrage over. Ook vind ik het erg leuk om te lezen wat mijn mede-deelnemers hebben gedeeld, wat een bij elkaar gebundelde verbeeldingskracht en spirit! Dat deze positieve energie haar weg in de wereld mag vinden. Ze heeft het hard nodig, ook in deze tijd… lieve groet, Marieke.

 43. Daan

  Dankbaar voor het het aanbieden van deze schrijfmogelijkheid en het ontvangen van deze gift.

  Mijn grootste weerstanden; beginnen, afmaken en herhalen
  bleken ook nu weer de grootste uitdaging.

  Weer mogen ervaren dat de kracht van het woord in superlatieven
  overtroffen wordt door er muziek onder te zetten. Muziek maakt voelen
  en bij jezelf komen zo vanzelfsprekend.

  Ik had wel moeite met de termen god, broeder, vader in sommige citaten. Ik moest mezelf hierbij sturen naar een universele benadering dat niet altijd vanzelf ging, waardoor ik belemmerd werd in mijn woordenstroom.

  Erg mooi ook om te zien dat dichten makkelijk deelt en heelt!

  Dank voor deze openstelling en kennismaking!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Herkenbaar, Daan, die weerstand t.a.v. begrippen en het heeft mij geholpen om in te zien dat het mijn associaties en overtuigingen zijn die belemmerend zijn en dat begrippen in zichzelf en van zichzelf neutraal zijn. Ik dank je voor je openheid waarmee je jouw ervaring deelt. Dank daarvoor!

 44. Janneke

  Lieve Christine,
  Dank je voor dit Wonderbaarlijk schrijven. Mooi om het met andere te delen.
  Mooi ook de muziekfragmenten, zij zorgen bij mij voor nog meer openheid en diepgang bij het schrijven.
  Ik voel me heel erg dankbaar dat ik mee heb mogen doen.

 45. Yvette

  Lieve Christine,
  Heel erg bedankt voor deze uitnodiging en inspiratie. Waar ik soms even stil val had ik dit nodig om weer in beweging te komen.
  Mijn dank is groot
  Liefs Yvette

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Mooi hoe dit een samenspel is – stilvallen en in beweging komen.
   Laat je van binnenuit hierin leiden!

 46. Ella

  Hallo Christine,

  Dank voor je mooie aanbod om eens kennis te maken met de manier waarop jij ons, deelnemers inspireert. Met speelse oefeningen en prachtige Citaten en met muziek! Het was voor mij een eerste keer en ik heb genoten van het aanbod, waar ik elke dag uit de veelheid een beperkte keuze heb gemaakt. Om nog dieper er in door te kunnen dringen. Dat voelde heel goed en ook ik stroom nu ook over van een vervullende reis door het hart en de ziel. Waarbij het nieuw en spannend en heerlijk voor mij was om te delen en het gedeelde van de anderen te lezen!
  Dankjewel! Hartelijke groeten, Ella

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je Ella en mooi hoe jij jouw eigen weg hierin bent gegaan door keuzes te maken. Inspirerend!

 47. Lin (da) Bertels

  DANK JE WEL, lieve Christine, wat een geschenk om zo in verbondenheid te kunnen schrijven. Ik vind het spijtig dat het maar drie dagen zijn, maar ik ga er verder mee aan de slag. Het was heel mooi opgebouwd, de prachtige liedjes, waren binnenkomers, geraakt worden. Hopelijk blijven ze nog een tijdje op je web pagina staan! Ze voelden heel uitnodigend om me naar binnen te keren. Vier citaten, was fijn omdat ik dan een keuze kon maken (ze allemaal doen, kan achteraf nog hé). Ik liet me “trekken” door datgene wat me op dat moment het meeste raakte. Heerlijk ook te voelen dat er velen mee schrijven! Die verbondenheid voelen is in deze tijd zo belangrijk. En we inspireren elkaar! Het heeft me meer vertrouwen gegeven, een positiever gevoel, iets wat ik echt nodig had. Bedankt

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Ja, ik herken het ook dat ik het liefste zo in deze verbondenheid wil blijven. Gelukkig is het niet afhankelijk van een schrijfprogramma. We kunnen elk moment opnieuw kiezen om de verbinding met onszelf en anderen aan te gaan. En ja, zo samenkomen maakt het wel gemakkelijker! Ik hoop voor jou en ons allen dat we nog lang mogen nagenieten!

 48. Louis

  Beste Christine,

  Jouw project kwam als geroepen. Ik had behoefte aan schrijven en aan inspiratie. Ik ben aan mijn trekken gekomen. Ik heb met enthousiasme aan dit project deelgenomen. Ik heb veel waardering voor jouw procedure en manier van werken: contact maken met je hart, muziek, reflectie en writing prompts aan de hand van citaten uit de Cursus van Wonderen. Ze nodigden uit , ze stimuleerden creatief schrijven.

  Ik ben niet zo gecharmeerd door de citaten uit de Cursus; ik vind de zinnen bij eerste lezing vage abstracties waar ik me weinig bij voor kan stellen. Het zijn algemeenheden waar je alle kanten mee op kan. In het Engels spreek je bij dit soort taal van “lost performatives”. Het is een soort hypnotisch taalgebruik. En ik heb me laten verassen door de trance waarin ze me brengen.

  Ik moest zelfs bij de meeste citaten een zekere weerzin overwinnen. Toch ben ik ermee aan de slag te gaan. Met een open geest: dit is wat ik aangeboden krijg op dit pad. En ik wil er voor gaan. De citaten hebben me zo aan kunnen zetten tot creatief schrijven. En dat mag het wonder van dit project genoemd worden. Ik heb mijn verbeelding laten werken en mijn hand laten schrijven,.

  Tevreden kijk ik terug. Dankbaar voor wat je ons geboden hebt. Het was een bijzondere ervaring.

  Hartelijke groet, Louis

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Prachtig Louis, hoe je het project hebt benaderd en hoe het in reactie daarop jou heeft ont-moet! De cursus beschrijft een “wonder” als een helende manier van waarnemen. Niet (ver)oordelend, maar open, liefdevol en accepterend van wat is. Dat heb je ervaren toen je besloot: “dit is wat ik aangeboden krijg op dit pad. En ik wil er voor gaan.”
   Ik vind jouw ervaring een inspirerend voorbeeld van de kracht van het schrijfproces, zelfs als de citaten in eerste instantie niet inspirerend lijken, kom je stap voor stap (woord voor woord) in een grotere ruimte terecht.

 49. Lucia

  Deze Paas driedaagse Wonderbaarlijk Schrijven heeft me verrijkt, verdiept en ook verwarring gegeven. Gezonde verwarring aan stukken waar ik nog aan kan en wil werken.
  Liefde geven en zelf Liefde voelen daar zit wel verschil. Door deze driedaagse is het me meer duidelijk geworden en weer een mooie weg om verder te gaan verkennen.
  Dank voor deze mooie dagen!! Zo waardevol!!

 50. Josepha

  deze Paas-3-daagse had ik nodig om de Verbinding weer te voelen.
  Naast weerstand was er herkenning alom: jezelf zien in de ander.
  Samen vormen wij ” het grote Geheel”
  Ik voelde Liefde in mijn botten, ik straal het uit.:
  Wij maken samen het Universum.

 51. Jannie van Maldegem

  Dank Christine! Ik ben blij met deze schrijfdriedaagse. Heerlijk dat je iets van wat je ervaren hebt tijdens je verblijf op Mallorca nu deelt met ons. Ben ik licht? En waar is mijn donker dan? Vragen borrelen op. Sommige citaten spreken me gelijk aan. Andere irriteren me. Gaaf om dan al schrijvend uit te vinden waarom dat is zoals het is. Het lied ‘kom, kom, wie je ook bent’ ontroerde mij enorm. Ruimte gevend aan alles en iedereen. Zo wil ik leven! En in-spirit- zijn Inspiratie is één van mijn liefste woorden maar zo had ik er nog nooit naar gekeken. Er scheen ineens een ander Licht op. Paaslicht. Lieve groet!

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Mooie vragen stel je en ik voel de verleiding om er op in te gaan, maar voor nu is het goed om een tijdje met de vragen te leven, zoals Rilke ons voordeed.

   Heb de vragen zelf lief, dan wandel je op een onbewaakt moment zo het antwoord binnen.

   En ja, JIJ BENT LICHT!

 52. Barbara Veldman

  Met veel zin EN weerstand heb ik geschreven.
  Rauwe gedachten en gevoelens komen los.
  Al bij het eerste muziekstuk vloog een stuk geschiedenis aan mij voorbij.
  Van voorouders, moeten, willen, loskomen en vaste patronen.
  Jouw begeleiding in woorden,
  dat weerstand er mag zijn,
  dat eigen woorden gebruikt kunnen worden om citaten passend te maken,
  werkt heel vrij.
  Ook het delen zonder dat er commentaar gegeven mag worden gaf mij moed en een podium voor stille getuigenis van mijn reis.
  Teksten van anderen inspireerde en samen schrijven werkt stimulerend voor mij.

  Ben jij van plan om systemisch schrijven weer aan te gaan bieden?

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Mooi Barbara hoe jij met ons jouw ervaring deelt. Helen begint bij erkennen wat er is en dat heb je hier gedaan!
   Samen schrijven is altijd fijn en behulpzaam!

   Ik ben me nog aan het oriënteren, want ik ben nog maar iets meer dan een week terug en de laatste 5 dagen waren helemaal gericht op dit schrijfproject. Ik ga daarom na dit alles weer even een stapje terugzetten en kijken wat er zich nu aandient. Zodra het helder is, zal ik het in mijn SchrijfWijzer en op mijn website gaan beschrijven.

 53. Rally

  Dank je lieve Christine voor weer een nieuwe vorm tot inspiratie tijdens deze bijzondere Paastijd.
  Ik ga hier mijn ervaringen delen, maar ik heb wel even stevig geaarzeld.
  Het is de derde keer dat ik met het werk van de Cursus in Wonderen in aanraking kom. En steeds merk ik na enige tijd, dat er iets is dat me tegenstaat. De zinnen in de teksten van het boek komen mij gekunsteld over. Ze resoneren niet. Hoezeer ik het ook probeer. Het is dan ook de eerste keer dat ik een van jouw schrijfcyclussen voortijdig afbreek. Het ging me teveel tegenstaan. Natuurlijk ook een grote les voor mij. Iets om mee aan de slag te gaan.
  Waar teksten van Etty Hillesum, Krishnamurti en Rilke b.v. mij van het begin tot het einde diep inspireren, krijg ik het hier (bij de Cursus in Wonderen) niet voor elkaar me te laten meevoeren. Het spijt me. Ik waardeer jouw buitengewone prachtige schrijfprojecten (momenteel ook De Herberg). Ze brengen me heel veel. Maar hier moet ik helaas na twee dagen meegeschreven te hebben afhaken.
  Liefdevolle groet, Rally

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Rally, ik proef je teleurstelling in jouw beschrijving. En ik kan het me ook voorstellen dat je – op basis van het verleden – een andere verwachting had. En nu is er dit. De uitnodiging is of DIT er van jou mag zijn. Mag jij teleurstelling voelen?

   Stoppen is ook een nieuw begin. Soms wordt ons pad helder verlicht door te voelen wat we niet willen en dan is die ervaring opeens heel behulpzaam. Dat wens ik je toe!

   1. Rally

    Dank je Christine voor je mooie spiegeling.
    Teleurstelling mogen voelen en gevolg geven aan wat het oproept. Dit is inderdaad een nieuwe weg.
    Ik ben geen opgever van nature, maar nu blijkt dat het toch kan en mag, en dat voelt als een bevrijding. Nogmaals dank voor alle mogelijkheden die je biedt met je bijzondere schrijfprojecten.

 54. Annemarije

  Wat het wonderbaarlijk schrijven mij heeft gebracht is dichter bij een gevoel van overgave, zowel aan wat buiten mij gebeurt als wat van binnen allemaal beweegt. En vertrouwen.
  Wel vond ik vier kaartjes te veel om steeds uit te werken. Ik heb er liever een of twee, bv eentje die je aantrekt en eentje waar je weerstand bij voelt.
  Ik voel me dankbaar dat ik mee hebben mogen doen, dat jij zulke mooie schrijfervaringen voor ons creëert.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Dank je voor jouw beschrijving en hartelijk compliment. De opdrachten blijven nog een tijdje op de website staan, dus er is nog alle tijd om de citaten die je nog niet aan bod zijn gekomen alsnog te gebruiken.

 55. Truus

  Opnieuw brachten deze drie dagen van schrijven me nieuwe inzichten. Wonderlijk hoe de woorden op papier verschijnen en me dan bewust maken van wat kennelijk op dit moment belangrijk voor me is. De vraag wat mijn bestemming eigenlijk is, is kennelijk een hot item.
  Fijn om te weten dat er in het hele land mensen zijn die schrijven aan dezelfde opdrachten. Het geeft me een stille saamhorigheid.
  Dank Christine. Ik ben benieuwd naar je online cursus op dit gebied.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Deze verbondenheid is zo bijzonder, daar krijg ik nooit genoeg van!
   Ik houd je op de hoogte over het vervolg!

 56. Chantal dufour

  Dit is hoe ik mij voel na deze schrijfdriedaagse die erg bijzonder is.

  Diep doorwerkt, tot in de diepte van wie ik ben, gekend, geliefd, gezien en gehoord. Diepe vervulling, voldaan tot in mijn ziel.

  Dank vanuit mijn hele hart en ziel om ons zo te begeleiden naar onze eigen kern en essentie, in alle vrijheid, ruimte en vreugde.

 57. Els Hubert

  Bijzonder hoe ik door de muziek naar binnen werd getrokken, aangevuld met vormen en citaten.
  Uiteindelijk werd het een verhaal, dat aansloot op elkaar.

  Mijn beest heet angst
  Heb ik de moed
  Om liefde echt te ervaren

 58. Nienke

  Ik voel me blij en dankbaar . Wat is het toch een mooi kado aan mezelf om te schrijven en om het daarna vanuit liefde te delen met anderen. Dank je wel Christine, Matty en alle anderen die dit mogelijk maken met hun lessen en inspiratie.

 59. marijke dijkstra

  Dit was een prachtige en intensieve manier de Paasgedachte te vieren, bewust te worden/zijn van de opstandingskrachten in jezelf.
  geWAARworden
  van wat en diepste
  WAAR is
  het WAAR willen
  hebben van
  liefdevolle gedachten
  het WAAR en hoe
  zonder vraagtekens
  WAARderen

 60. Mandy van Klaveren

  De juiste cursus op het juiste moment. Alles valt samen. De puzzel is met deze binnenblijfpasen compleet. Mijn innerlijk verzet tegen liefde in de ogen gekeken. Gezien, herkend en doorzien. Ik heet de liefde welkom. Voorbij angst, voorbij geweld. De schuifdeur van afscheiding opent. Ik heet de liefde welkom. We zijn geen twee. Ik heet de liefde welkom. Ik ben liefde.

  Dank Christine !

 61. Goudsbloem

  Wonderbaarlijk schrijven nodigt mij uit nog meer te luisteren naar de tekens van het leven.
  Mij steeds bewust te zijn van liefde vertrouwen en overgave.
  En het illustreert ook zo mooi hoe wij allen verbonden zijn .

  Dank je Christine voor dit mooie Paascadeau.

  In Liefde en Verbinding
  Goudsbloem.

 62. Thea

  Het was fijn om te doen en op deze manier deze Pasen in de corona tijd invulling te geven. Dank je wel dat je ons die kans hebt gegeven.

  Pasen: dood en soms wanhoop
  Pasen opstanding en nieuwe hoop
  Pasen liefde voor het leven en liefde voor mezelf.

 63. Anne-Paulien

  De Paas 3 daagse bracht mij weer even dicht bij mezelf.
  door te schrijven over de weerstand kwam ik in een diepere laag van mijzelf.
  Geen nieuwe dingen maar wel de focus op wat aandacht nodig heeft.
  fijn om zo bezig te zijn.
  Bedankt Christine voor het delen.

 64. Eva van baar

  Song for the earth.
  ( melodie alle Menschen werden Bruder)

  Earth, for you this song I write you
  This pandemic touches all.
  Earth, for you this cleansing movement
  Should repair the small and tall
  Too much stuff we here collected
  We divided not enough
  Food and water for our brothers
  Is the lesson to be taught.

  ©Eva van Baar

 65. Martin Spierings

  Dag Cristine,

  Ik voel me een beetje schuldig en ben niet enthousiast genoeg geweest om aan deze schrijf 3-daagse mee te hebben gedaan.
  Als we die ellende van het corona- gebeuren eindelijk onder controle hebben ben ik, dat denk ik overigens nu, nog wel enthousiast genoeg om naar het schrijfcafe te gaan. Ik hoop dan de draad weer op te pakken.

  Ik weet het, het ligt aan mezelf en niet aan het mooie initiatief van Christine.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Martin, ik denk dat het goed is om te bewust te kiezen wat bij je past en wat behulpzaam voor je is om aanwezig te zijn bij wat er nu in jou leven is. En dat kan op zoveel manieren. Fijn dat je het schrijfcafé hebt ontdekt. Ik hoop dat je er spoedig weer naar toe kunt.

 66. Annemieke

  Ik koos voor een citaat waar ik wat weerstand bij voelde. En wat gebeurd er komt een heel waardevolle boodschap bij mij binnen. Door stapjes te zetten kom ik steeds dieper en meer bij mijzelf met al mijn onvolkomenheden.

  Christien dank je wel weer voor deze uitnodiging
  Annemieke uit Bodegraven.

 67. cora bolder

  ineens schoot me het goede woord te binnen, niet levensopdrachten, maar levensthema’s. ik denk dat iedereen die heeft. heel goed om je die bewust te maken, te zijn. én er iets mee te doen. hoe dan ook.

 68. cora bolder

  van Cora, vanuit Muiderberg
  met plezier, aandacht, nieuwsgierigheid en soms irritatie heb ik deze schrijf 3-daagse gedaan. wat mij opviel was dat er voor mij een aantal terugkerende begrippen waren. eigenschappen, gevoelens, gedachten waar ik vaak weer op uitkwam. daar ben ik dus blijkbaar mee bezig, of dat zijn mijn levens opdrachten. inzicht dus! en misschien wel werk aan de winkel! veel dank Christine

 69. Loes Slooten

  Deze paas 3daagse Wonderbaarlijk schrijven bracht me iedere dag naar binnen in mezelf. Naar de plek waar ikzelf verder kan gaan en Liefde voel voor wie ik nu ben, voor mijnpad en dat van anderen.
  Bedankr Christime voor dit geweldige programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *