Wonderen bestaan!

Toeval of …

Bijna twee weken geleden kwam ik thuis na een hele fijne vakantie met Harrie in Italië. Harrie had binnen vier weken naar Rome gefietst en was daarna doorgereden naar Assisi, waar ik hem samen met Grino in ons camperbusje heb opgehaald. We hebben drie weken over de terugreis gedaan en onderweg genoten van elkaar, het zoete Italiaanse leven en de prachtige natuur. Energiek, uitgerust en geïnspireerd reden we op onze een-na-laatste-vakantiedag door Duitsland, toen ik zag dat er een aantal berichten op mijn telefoon waren achtergelaten.

Ria, eigenaresse van De Hof van Kairos ( de plek waar ik deze zomer twee retraites ga geven), had me  verschillende keren geprobeerd te bellen. Inmiddels waren er niet alleen voicemailberichten achtergelaten, maar ook een aantal What’s App, SMS en mailberichten. Het was duidelijk aan de toon van de berichten op te maken dat er iets vervelends was gebeurd en dat ik snel moest terugbellen. Ik had even een ongemakkelijk gevoel in mijn onderbuik en zei tegen Harrie: “Het zal toch niet dat er iets met de reservering aan de hand is?” Ik belde Ria terwijl we door noodweer op de snelweg in Duitsland reden.

Een heel lang verhaal in het kort: Ria was héél érg geschrokken toen ze er op die ochtend achterkwam dat ze een fout had gemaakt en dat er een dubbele boeking was gemaakt. “Het is me in al die jaren nog nooit gebeurd! Ik vind het echt verschrikkelijk!”

Het wonderlijke was, dat ik heel kalm bleef en het drukkende gevoel in mijn onderbuik plotseling verdween. Ik luisterde naar haar verhaal en dacht “Dit is zo vreemd allemaal, het enige dat ik nu kan doen is loslaten en vertrouwen op een wonder!” Ria vertelde dat ze inmiddels was gaan zoeken naar een alternatief en dat ze dit gevonden had!!

Hoe bijzonder is dat!! Echt een wonder om in juli nog een plek te vinden waar over iets meer dan 2 weken een groep van 17 personen voor vijf dagen terecht kan! En dan niet zomaar een plek, maar ook nog een hele mooie in Lochem in het oosten van het land, waar echt alles voor ons is. In het centrum Athanor zijn precies genoeg kamers en de kok, die ik speciaal had ingehuurd, kan ook mee  om daar voor ons te koken!

En dan moet je weten dat dit centrum het hele jaar volledig volgeboekt is, alleen deze vijf dagen waren vrij en dat ze gewoonlijk niemand anders in hun keuken laten koken!!

Voor iedereen is er een kamer, zoals die ook in de Hof was gereserveerd, dat betekent negen 1-persoonskamers en drie 2-persoonskamers, een kamer voor de kok en nog een voor mij! En dat niet alleen, maar iedere kamer heeft ook nog een eigen badkamer en alle bedden worden voor ons opgemaakt!  De grote tuin biedt nog een paar verrassingen, zoals een graslabyrint dat we kunnen lopen, een vuurplaats en een unieke steencirkel van menshoge zwerfkeien, die is gebouwd naar de stand van de zon en maan. En als grote uitzondering krijgen we dit alles voor dezelfde prijs!!

Harrie en ik waren ongepland in het oosten van Nederland uitgekomen en konden de volgende dag nog net het centrum bezoeken voordat er een nieuwe groep arriveerde. Het is echt een prachtige plek! We werden allerhartelijkst ontvangen en rondgeleid. We waren direct onder de indruk van het centrum, de sfeer en de wijze hoe alles ten goede is gekeerd! Echt een heel groot wonder wat ik met grote en dankbaar hart ontvang, want ik weet zeker dat we het hier volgende week ook geweldig zullen hebben!

 

Oefening in vertrouwen

Nu ik erop terugkijk, zie ik het ook als een oefening in vertrouwen. De weken voorafgaande dit moment was ik alleen thuis, had ik me toegelegd op meditatie en stilte en mijn verlangen om te groeien in vertrouwen en mijn innerlijke gids de ruimte te geven. Dit was nu zo’n moment waarop ik zeker in het verleden vol stress en paniek zou hebben gereageerd. Nu was ik innerlijk kalm en kon ik voelen dat mijn vraag om hulp en leiding werd beantwoord. Het enige dat ik hoefde te doen was een stap naar achteren zetten en vanuit dit positie de volgende stap zetten. Het was zo’n complexe situatie, waar zoveel mensen mee te maken hadden, dat ik het niet kon overzien. Wat ik wel zag was dat ik het in vertrouwen uit handen kon geven. En het resultaat is een wonder – een waardevolle ervaring, die alleen maar iets goeds kan brengen voor ons allemaal – daar vertrouw ik op!

2 reacties op “Wonderen bestaan!

  1. Goudsbloem

    Dank je dat je deze bijzondere ervaring met ons deelt.
    En wat een prachtig alternatief kregen van het Universum aangeboden, fantastisch!
    Ja er wordt voor ons gezorgd, we worden gedragen.
    Namaste Goudsbloem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *