Schrijfworkshop voor mensen met de diagnose kanker

Wereldkankerdag – 4 februari 2021
15:00-16:30 uur

🌟Workshop via Zoom in HELEND SCHRIJVEN na diagnose kanker🌟
Het was in oktober 2012, dat ik hoorde dat ik borstkanker had. Ik werd geopereerd, bestraald en kreeg hormoontherapie mét succes! Ik heb geluk gehad, want ik voel me nu goed en gezond en daar ben ik heel erg dankbaar voor.
In de tijd dat ik ziek was en behandeld werd heb ik veel in mijn dagboek geschreven. Godzijdank had ik toen ‘Kennis’ en ‘Ervaring’ als trouwe reisgenoten op het pad van HELEND SCHRIJVEN. Ik hoefde dit pad niet te zoeken in een tijd waarin zoveel donker was, maar kon stap voor stap mijn weg naar licht en heelheid vervolgen.
Uit dankbaarheid voor mijn herstel wil ik graag mijn gouden tips in HELEND SCHRIJVEN delen met mensen die zelf de diagnose kanker hebben gekregen.
Tijdens de workshop kun je al ervaring op doen met enkele eenvoudige en zeer effectieve schrijfoefeningen, dus neem pen en papier mee naar de zoom-workshop.

 

Donderdag, 4 februari 2021

GRATIS workshop via Zoom van 15:00 tot 16:30 uur

Er is plaats voor maximaal 20 personen.

 


 

Eens per kalendermaand organiseer ik op de donderdagochtend “De Helende Schrijftafel”

Klik hier voor meer informatie over de Helende Schrijftafel

 

Ervaringen van twee deelneemsters

De bijeenkomst vanochtend was weer heel bijzonder. Ik ben zo blij met deze moedige vrouwen, waaronder Christine. Elke keer is het weer een verrassing. De oefeningen, die inzicht geven. Het samen delen van het geschrevene. Het is niet uit te leggen, merk ik, hoezeer deze ochtenden mij raken, wat het met me doet. Ik voel dankbaarheid. Naar Christine, naar alle vrouwen die meedoen. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer!

Onder de indruk ben ik van de helende kracht van schrijven. Vanmorgen was de eerste bijeenkomst van “De Helende Schrijftafel”. Negen moedige vrouwen, die zich door de pen en hun verlangen naar heelheid, erkenden wat er nu is en waar ze nu staan in het leven met en na de diagnose kanker.
We hebben de diagnose (gekregen), maar we zijn het niet! We zijn veel meer dan een ziekte, angst of verwarring. We zijn samen op weg naar heelheid!

2 reacties op “Schrijfworkshop voor mensen met de diagnose kanker

  1. Katelijne Brouwer

    Ik ben schrijver en schrijf veel maar schrijven over ziekte en trauma voelt voor mij gevaarlijk en onveilig. Alsof ik verdrink in het donker. Vandaag heb ik echt iets geleerd.. Door kleine stukjes te schrijven, even achterover te leunen en het hardop voor te lezen blijft het behapbaar. En zo wordt mijn verlangen om gehoord te worden vervuld. Ik ben autonoom. Ik ben veilig. Bedankt voor de fijne korte workshop Christine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *