Zegeningen (11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kom ik uiteindelijk altijd terug naar de kern, naar het centrum waar het goed toeven is en waar ik heel veel zegeningen kan tellen.

 

 • Ik heb mijn eerste controle bij de radioloog gehad. In een schema van om de 3 maanden ga ik nu naar het ziekenhuis voor controles bij chirurg en radioloog.
 • Harrie’s oudste dochter is twee weken geleden met haar Daan op de romantische locatie getrouwd: het kleine sfeervolle raadhuis van Zaandijk met een mooi feest op de Zaanse schans. Ik was zo blij dat ik er bij kon zijn zonder chemokuren.
 • Al 3 weken ben ik duizelig en moet ik vooral mijn hoofd niet snel draaien omdat ik anders omval. Echt een kwestie van balans hervinden. De huisarts vertelde dat het een virusinfectie is op mijn evenwichtsorgaan. Het moet vanzelf overgaan met een beetje extra rust 😉
 • Ik heb mijn werk voorzichtig willen opstarten, maar dat is me niet helemaal gelukt 😉 De schriftelijke cursus voor deze veertigdagentijd is een groot succes met meer dan 300 (!) deelnemers. Gelukkig heb ik hulp gekregen bij het verwerken van alle inschrijvingen en kan de rust weer een beetje terugkeren nu iedereen is gestart en op het speciale weblog kan inloggen.
 • Eergisteren was ik – na 6 maanden afwezigheid – weer in het Schrijfcafé. Het was fijn én emotioneel om te doen. De ontvangst was hartverwarmend met 48 vrouwen, die soms urenlang hadden gereisd, was het echt een feest!
 • De opbrengst van dit bijzondere schrijfcafé was maar liefst: € 430,90 Dit bedrag heb ik met een groot en dankbaar hart aan stichting Pink Ribbon geschonken.
 • Ik ben nu een paar weken met de antihormonale therapie bezig en dat gaat niet echt gemakkelijk. Alle activiteiten die ik onderneem kosten me drie keer zoveel energie als anders. En toen ik er vandaag een beetje mistroostig van werd, kwam de postbode met een kaart en daarbij een zelfgemaakt hartje van stof gevuld met lavendel: zo troostrijk!
 • Wekenlang heb ik niet op het weblog geschreven. Ik voel me uit balans (letterlijk en figuurlijk). Dit keer heb ik het advies dat ik vaak aan cursisten geef zelf ter harte genomen: “Wacht niet op inspiratie of de juiste woorden, door te schrijven zal het je geschonken worden.” En zo is het!
   
 • Tot gauw!

 

Dit Rosa Labyrint is bewerkt door Thea Verkerk

6 reacties op “Zegeningen (11)

 1. sarie

   

  ……Die draagt op zijn hoofd een vogel.

   

  dit is de laatste zin van het gedicht die even kwijt was maar die er toch echt bij hoort!

  harte groet Sarie

 2. sarie

  Lieve Christine, Voor jou en wie het ook nodig heeft dit gedicht:

  Ik vroeg het aan de vogels

  De vogels waren niet thuis

  Ik vroeg het aan de bomen

  Hooghartige bomen

  Ik vroeg het aan het water

  Waarom zeggen ze niets

  Het water gaf geen antwoord

  Als zelfs het water geen antwoord geeft

  Hoewel het zoveel tongen heeft

  Wat is er dan

  Wat is er dan

  er is alleen een visserman

  Die draagt het water

  Onder zijn voeten

  Die draagt een boom

  op zijn rug.

   

  Guillaume v. d. Graft uit Vogels en vissen 1953

  Met jou gaan velen deze wegen.

 3. Ceciel

  Lieve Christine,

  Een van mijn zegeningen BEN JIJ!

  Nu weer met Departures maar ook met Ruinte scheppen voor een nieuw begin van 2010 dat ik iedere ochtend herlees, bied je mij zo'n rijkdom! Rijkdom, mij aangerijkt in mooie spreuken en bijbellezingen. Maar ook de rijkdom die die ik zelf al schrijvend ontdek.Dank je wel!!!Wat zou ik toch graag voor jou iets betekenen in deze periode. Wanneer bij mij alles een beetje duister lijkt ,zing ik met Huib Oosterhuis, biddend" Ontsteek dan een lichtend vuur"

  en in psalm 23'"Wanneer mijn weg mij voert door donkere kloven,

  zal ik niet angstig zijn als Gij mij leidt. Uw stok en uw staf geven mij moed en vertrouwen".Die moed en dat vertrouwen wens ik jou van harte toe!! Een lieve groet van Ceciel.

 4. Goudsbloem

  Lieve Christine,

  Zo druk doende met het schrijven (departures) dat ik jouw persoonlijke weblog nog niet las.

  Fijn weer iets te lezen van jou.

  Oh een virus op jouw evenwichtorgaan, dat is een heel naar gevoel die duizeligheid en herkenbaar voor mij. Heel veel heling gewenst.

  Wat een uitdaging om het heel rustig aan te doen en vooral heel lief en zacht voor jezlef te zijn.

  Alle goeds en vreugdevols,

  Hartegroet Goudsbloem

   

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *