Zegeningen (3)

Zegeningen (3)

Er is de afgelopen week heel veel gebeurd. De laatste dagen voelen als het weer: zwaar bewolkt met een paar flinke regenbuien, maar als ik goed kijk zie ik tussen alles door kleine stukjes blauw…

 

 1. De troostmuur is uitgebreid én ook al volgeplakt. Iedere dag brengt de postbode me een stapel troost in de vorm van kaarten, kaarsjes, cd’s met prachtige muziek, boeken en brieven. De woonkamer is nog kleurrijker geworden met al dit moois.
 2. De voor mij voorlopig laatste opleidingsdag op Phoenix was minder zwaar dan ik vooraf had ingeschat. Zoveel lieve mensen die me omringen en steunen. Ik ben er trots op dat ik twee dagen voor de operatie er naar toe ben gegaan.
  Het vooronderzoek verloopt snel en goed. Ik ben zo dankbaar dat ik dit keer werd geholpen door een ervaren en deskundig iemand, die snel werkte en me gerust stelde.
 3. De operatie is goed verlopen – ik werd om half tien geopereerd en om half vier zat ik thuis op de bank. Euforisch was ik dat het zo snel en haast zonder pijn was gegaan. Alle gebeden, lieve mensen en warme intenties werpen hun vruchten af!
 4. Eindelijk hebben we een hondje. Het is een Spaans zwerfhondje, die via grote omwegen in een asiel vlak bij Ommen is beland. We noemen hem Grino (van Peregrino wat ‘pelgrim’ betekent in het Spaans). Grino heeft nooit in een huis gewoond en alles is nieuw en het leven is een groot (soms een beetje overweldigend) avontuur!
 5. Ik heb mijn huisarts ontmoet; een geweldige man. Hij maakte tijd, was begripvol, betrokken en deskundig. Ik word met zoveel goede medische zorg omringd.
 6. Een slaappil die werkt (!) en na wekenlang halve nachten te hebben opgezeten heb ik nu 5 uur achter elkaar geslapen. Ik voel me een ander mens.
 7. Deze week heb ik mezelf vrij gegeven om te herstellen na de operatie. Na de euforie kwam een paar dagen later de klap: ik moet leren toegeven dat mijn lichaam nu ook tijd en rust nodig heeft. Het voelt goed om mezelf dit te geven. Volgende week ga ik met de laatste administratieve klussen aan de slag.
 8. Anna heeft Harrie en mij op een avond een klankbad cadeau gegeven. Ze heeft op haar prachtige kristallen klankschalen gespeeld en door het geluid/trilling kon ik me steeds beter ontspannen. Volgende week gaan we nog een keer!!
   

2 reacties op “Zegeningen (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *