Zegeningen (7)

 • Gelukkig woon ik dichtbij het ziekenhuis en kan ik er op de fiets naar toe. Als alles gaat volgens de planning, dan ben ik uit en thuis in 45 minuten. Ik zie genoeg mensen in de wachtkamer die worden gebracht en gehaald, meestal door familieleden of vrienden maar een aantal van hen reist met de taxi.
 • Vooraf dacht ik dat ik ‘even’ naar mijn derde bestraling zou gaan en daarna in de trein naar Utrecht zou stappen om naar de opleidingsdag van Phoenix te gaan… Hier had ik de ervaring opnieuw onderschat. Het hele gebeuren maakte toch veel meer indruk dan dat ik had ingeschat en ik was moe van alle emoties. Na een poosje wikken en wegen heb ik het besluit genomen: ik ga niet naar de lesdag en in plaats daarvan ga ik samen met Grino in de duinen wandelen. Het voelde goed en het erkennen van mijn eigen grens en persoonlijke  behoeften maakte me sterker!
 • Als alles goed is krijg ik vandaag de server terug en werkt mijn email weer als van ouds. In de afgelopen weken heb ik gevoeld hoe goed het is om ook digitaal ruimte te scheppen. Daarom heb ik besloten om slechts op 3 werkdagen per week mijn mail te beantwoorden en op de overige dagen mijn werkcomputer niet aan te zetten. Zelfs als ik het zo opschrijf krijg ik het gevoel van opluchting en slaak ik een diepe zucht 😉

 

 

 

 

 

 •  
 •  
 •  


 

 • Wat een rijkdom is het om nu te kunnen genieten van het mooie winterweer. Toen het onverwachts had gesneeuwd heb ik voor een lange duinwandeling gekozen en de was, boodschappen en andere klussen gewoon laten liggen. Samen met Grino heb ik twee uur gewandeld door een heel stil bos en wit gepoederde duinen. Ik was volmaakt gelukkig!
 • Op 12-12-’12 ben ik begonnen met een 100-dagen project: lezen en schrijven met Etty Hillesum. Oorspronkelijk was het idee om dit als schriftelijke vorm van bezinning aan te bieden en met heel veel mensen deze tijd zo samen door te brengen. Nu doe ik het alleen en ik word geraakt hoe Etty ’s woorden aansluiten op mijn leven die zo heel anders is als het hare was. Door dit project schrijf ik ook over andere zaken dan alleen ziek-zijn en behandelingen. Het zorgt voor de nodige balans in mijn dagboek en in mezelf.
 • De eerste kennismaking van Okkie (hondje van mijn zus) met Grino ging probleemloos. Echt heel fijn, want nu kunnen we onze honden gemakkelijk mee nemen en indien nodig bij elkaar laten logeren!
 • Het bestralen is de laatste week snel gegaan. Geen gedoe meer met het zoeken naar de juiste houding. Wat een opluchting.
 • Afgelopen vrijdag ben ik naar de oncoloog geweest voor de uitslag van het aanvullende onderzoek. Ik zat op de bank in de wachtkamer van de polikliniek en voelde mijn hart op hol slaan. Even tellen: 106 slagen per minuut terwijl ik fysiek niet bewoog…
 • De uitslag was GOED! En dat betekent dat ik na de laatste bestraling op 4 januari a.s. geen chemotherapie krijg, “alleen” 5 jaar anti-hormoontherapie. Ik had me zo ingesteld op het krijgen van chemo, dat dit nieuws haast onwerkelijk voelde. Op de weg naar huis groeide de euforie. In een klap was ik van alle vermoeidheid af en kon ik bergen verzetten. Eindelijk goed nieuws en blijdschap bij alle mensen die ik het vertelde. Wat ben ik dankbaar voor dit nieuwe onderzoek!

31 reacties op “Zegeningen (7)

 1. Lia Hesemans

  Dag lieve Christine,
  ik ben heeeel blij voor je met dit goede nieuws! Merry Christmas! En een bijzonder mooi 2013 wens ik je van harte toe!

 2. Gillian Gallandat Huet

  Hi Christine, wat super dat je een goede uitslag kreeg. Nu weer berg-opwaarts samen met je man en Grino. De kerstdagen zullen nog specialer zijn.Ik heb je nog nooit zelf ontmoet, maar wel eens een boek van je besteld. Ik wens je het aller aller beste toe,
  Gill

 3. Maria v.d. Hombergh

  Ha Christine, geweldig voor je!!! Ik kan me iets voorstellen bij je opluchting en blaijdschap, maar dat is van een andere orde. heerlijk meid, geniet erv an en vooral heel fijne feestdagen en een glansrijk 2013!! Liefs Maria

 4. Louise

  Hoi Christine,

  Wat een mooi bericht om te lezen. Maakt de dagen voor Kerst nog lichter. Geniet ervan en een gezegend Kerstfeest voor jou en de jouwen toegewenst. De nieuwejaarswens wens ik jouw persoonlijk op 9 jan bij Phoenix.
  lieve groet,
  Louise

 5. ank

  Lieve Christine, Wat een heerlijk en hoopvol bericht. Wat fijn dat je weer zoveel energie voelde en wat leuk om iedere keer te lezen hoe een levend wezentje als een hond troost kan bieden.

 6. Annemarie

  Wat een geweldig nieuws! Het maakt dat het voeld als of er nu al iets van licht doorbreekt in mensen. Groetjes en zeker nu hele bijzondere dagen voor jou en de jouwen.
  Annemarie

 7. annekegoeman

  Hi Christien, geweldig nieuws dat de chemo niet hoeft. Vind ook dat je ontzettend dapper bent hoor, nou sterkte met alles. Deze Kerst zal voor jou en de mensen die je lief zijn wel extra bijzonder worden. liefs, An.

 8. Anneke Breukel

  Hallo Christien,

  Wat een goed nieuws.
  Zr Oeachsi heeft ook een hormoonbehandeling gehad en dat is heel goed aangeslagen.
  Ik wens je alle goeds toe.

  Hartelijke groet

 9. jitske

  Wat heerlijk voor je Christien,want een chemo is echt niet alles maar ja als het nodig is doe je dat natuurlijk.Door de chemo ben ik na 20 jaar nog steeds snel vermoeid en ik word doof ook door de chemo.
  Geniet en goede feestdagen dus en een goed 2013!

 10. Grytsje

  Foar dy Christine,
  Ik geloof in de kracht van de liefde, liefde die een weerloos mens waardeert,die onvoorwaardelijk is.
  (Uit een gedicht van Marinus vd Berg)

 11. Maudy

  Had eindelijk tijd om even je blog te lezen. Liep al een paar dagen aan je te denken. Wat een geweldig nieuws. Zo ben je een hoop ellende bespaard en kun je met dit goede gevoel de kerst te gemoet zien.
  Ieder jaar is de Kerst een feest van licht en hoop. Voor jou en jouw familie zal dat dit jaar het des te meer zijn.
  Gefeliciteerd en geniet van hele fijne feestdagen en je lieve vriend Grino en je fijne wandelingen.
  Natuur is, zeker op dit moment, waar je je energie het beste weer op kan laden.
  with love and light Maudy

 12. Goudsbloem

  Gefeliciteerd met dit goede nieuws Christine!!!
  En wat mooi dat je met Etty Hillesum bent begonnen.
  Veel inspiratie en liefde toegewenst!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *